Saytımızda makaron növləri az olduğu üçün, dərhal sizə bir makaron tərifi vermək istədim. Sevəcəyinizi təxmin etdiyim nəfs bir makaron növü olub, sevdiklərinizlə nuşla yeməyiniz diləyi ilə ....
Tərkibi:
1 paket makaron
1 paket krem
1 dəstə cəfəri
Yarım kilo göbələk
2 qaşıq kərə yağı
1 qaşıq zeytun yağı
Hazırlanması:
Zeytun yağı və bir az duz əlavə etdiyiniz makaron suyunu qaynadın.
Qaynayan suyun içinə makaronu atın və 10 dəqiqə qədər qaynadın.
Yalnız , makaronun suyunu çevirməmək səy göstərin . Buna görə qaynatma suyu , nə çox , nə də çox az olsun .
Makaron bişərkən göbələkləri yuyun və doğrayın. Cəfərini doğrayın.
İri tavada kərəyağını əridin. İçinə göbələkləri əlavə edin. Göbələklər suyunu çəkənə qədər qarışdırın.
Sonra kremi əlavə edin və ocağın altını azaldın . bişənə yaxın başladığında cəfərini əlavə edin.
1-2 dəfə qarışdırıb ocağın altını bağlayın .
Göbələk sousunu , istər süzdüyünüz makarona qarışdırın , istəsəniz servis edərkən makoronunuzun üstünə qoyun.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 14:09 Müəllif: Aziza Baxılıb: 36 Bölmə: Dünya mətbəxi