Tərkibi:
Toyuq əti-300 qr.
Kortof-2 ədəd
Kök-1 ədəd
Yumurta-4 ədəd
Göy soğan
Cəfəri
Mayonez
Hazırlanması
Toyuq əti və soğan doğranıb qarışdırılır.
Bişmiş kortof sürtkəcdən keçirilir.Boşqaba bir lay toyuq,bir lay kortof səpilir,üzərinə mayonez çəkilir.
Bişmiş kök də sürtkəcdən keçirilir,birlay səpilir,yenə mayonez sürtülür və qaynadılmış yumurta sürtkəcdən keçirilib yenə mayonez çəkilir.İndi isə "Qızılgüllər"üçün bilinilər hazırlayaq.
Blin hazırlanması:
Yumurta-1 ədəd
Süd-1/3
Su-1/3
Un-2x/q
Bitki yağı-1/2 ç/q.
Duz.
Bütün ərzaqlar mikserlə çalınıb 4-5 blini lavaşı hazırlanır.Mayonezə çuğundur şirəsi əlavə edilib qarışdırılın.
Blini lavaşlarına çəkilir.Hər iki üzü yaxşıca rənglənir.
Rulet formada bükülür və 2-3 hissəyə bölünür,səliqə ilə salatın üzərinə yerləşdirilib aralarına cəfəri yarpaqları qoyularaq bəzədilir.
Tarix: 23.11.2014 / 14:42 Müəllif: Aziza Baxılıb: 37 Bölmə: Salat tarifleri