İÇİ:
Qoza balıqnı halqa halqa dilimləyirik. Soğanları, pomidorları, limonları və kartofu nazik incə dilimdir. Soba nimçəsini yağlayırıq və qoza kəsiklərini düzürük.Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstlərinə əvvəl dəfnə yarpaqlarını düzürük. Sonra limon dilimlərini düzürük. Onun üzərinə soğan, sonra kartof və son olaraq pomidor kəsiklərini üst-üstə qoyuruq. Bir daha duz və istiot atırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis qabımız ortasına rəndə kökdən, roka və soğan turşusundan ayrı-ayrı təpələr yaradırıq. Bişən balıq kəsiklərini salatının ətrafına düzürük. Salatların üzərinə şüyüd batırırıq və xidmət edirik.
SOBADA TƏRƏVƏZLİ QOZA
2 qoza
2 soğan
2 pomidor
2 limon
1 kartof
Dəfnə yarpağı
SALATI ÜÇÜN:
Roka
Yerkökü
Soğan turşusu
Şüyüd
Tarix: 07.05.2015 / 14:39 Müəllif: Nurana Baxılıb: 234 Bölmə: Balıq xörəkləri