Levrekleri təmizləyirik. Soğanları lobya kimi doğrayıb zeytun yağı qoyduğumuz bir tavada qovururuq. Dənə istiot əlavə edirik. Pomidor sousu tökürük. Bişəndən sonra enli bir saxsı qabına tökürük. Üzəri balıqları yerləşdiririk. Duz və istiot səpirik. Dəfnə yarpağı və limon dilimlərini qoyuruq.
Üzərinə bir az zeytun yağı səpib əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. Göbələkli levrek üçün, levrek-i təmizləyirik. Göbələkləri qalın bir şəkildə doğrayıb soba qablarına qoyuruq. Doğranmış sarımsaq qatırıq. Üzərinə təmizlənmiş balıqları qoyuruq. Duz və istiot səpirik.
Balıqların üzərinə kərə yağı parçaları qoyuruq. Üstünə doğranmış pomidor və biberiye qoyub əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. SOĞANLI VƏ QAYIN GÖBƏLƏKLİ LEVREK
SOĞANLI LEVREK ÜÇÜN:
1levrek
2 soğan
1 kasa pomidor sos
4 dəfnə yarpağı
1 limon
1 şirin k. Dənə istiot
Duz zeytun yağı
GÖBƏLƏKLİ LEVREK ÜÇÜN:
1 levrek
2 şorba k. Kərə yağı
1 pk. Qayın göbələyi
4 diş sarımsaq
2 budaq biberiye
4 pomidor
Tarix: 06.05.2015 / 22:16 Müəllif: Nurana Baxılıb: 62 Bölmə: Balıq xörəkləri