Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Balıq xörəkləriMilföydə levrek

Milföydə levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyirik və sümüksüz ət halına gətiririk.. Pomidor qurusunu xırda kub şəklində doğrayırıq. Levrek-lərin üzərinə duz və istiot qırırıq. 4 dənə levrek kəsiyinin üstünə reyhan sos (pesto) sürürük və sousun da üstünə doğranmış quru pomidorları bölüşdürürük. Soussuz olan balıq hissələrini də digərlərinin üzərinə bağlayırıq. Beləliklə arası dolu olan 4 balıq əldə edirik.

4 milföy xəmirini pərlə xəfifcə açırıq. Üstünə balıqları qoyuruq. Milföy-lərin kənarlarına yapışması üçün yumurta ağı sürtürük. Qalan milföy-ləri də balıqların üzərinə bağlayırıq. Qıraqlarını əzərək bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına milföy-dəki balıqları qoyuruq. Balığın alt hissəsini quyruq kimi ikiyə bölürük. Baş hissəsindən başlayaraq mətbəx qayçı nişanlar ataraq pullarını Ardı »

Balıq xörəkləriSobada Farelbalığı

Sobada Farelbalığı

İÇİ:

Yağlanmış soba xonçasına təmizlənmiş və dilim-dilim kəsilmiş balıqları düzürük. Üzərinə bir parça dəfnə yarpağı, üstünə də bir dilim limon qoyuruq. Sarımsaqları kiçik doğrayırıq və balıqların üstünə səpirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstünə zeytun yağı tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.garnitürü üçün, kartofları soyuruq və alma kəsiyi şəklində doğrayırıq. Yağlanmış soba xonçasına kartofları qoyuruq. Üstünə də duru yağ tökürük duzunu və istiotu atıb qarışdırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk servis qabının ortasına qarışıq göyərtiləri qoyuruq.Rokanı əlimizlə qırıb
ortaya qoyuruq. Qırmızı soğanı xırda doğrayırıq. Çeri pomidorları də doğrayıb salatını bəzəyirik. Kənarlara kiçik kahı yarpaqlarını diziyoruz. Salatının kənarına Ardı »

Balıq xörəkləriSaxsıda köbələkli levrek sarma

Saxsıda köbələkli levrek sarma

İÇİ:

Göbələkləri dilim dilim doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq göbələkləri qovururuq. Sonra bibərləri nazik nazik doğrayıb tavaya əlavə edirik. Pomidorları də doğrayaraq tavaya alırıq və qovurmaya davam edirik.Qovrulmuş tərəvəzlərin altını bağlayıb soyumağa qoyuruq.

Can əti edilmiş levrek-ləri dəzgaha düzürük. Üzərinə duz və istiot səpirik. Daxili xərci içlərinə bölüşdürürük. Rulon şəklində bükürük. Biberiye-lərin saplaq hissələrini qırırıq. Çeri pomidorlara biberiye sapını batırırıq. Sonra da balığın ortasına batırırıq.

Saxsıya balıqları düzürük. Aralarına pomidor sos tökürük. Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

SAXSIDA GÖBƏLƏKLİ LEVREK sarma

4 levrek
1 pk. Mədəniyyət göbələyi
1 pk. Qayın göbələyi
Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq qovurması

Balıq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qızılbalıq
1 soğan
5 diş sarımsaq
1 kasa göbələk
2 pomidor
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızılbalıq soğanı, sarımsaqları və göbələkləri iri küp şəklində doğrayırıq. Bir tavaya zeytun yağı töküb alabalığı atırıq və qızardırıq. Rəngi dəyişdikdə biberiye yarpaqlarını atırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Soğanı sarımsağı qovururuq. Göbələyi əlavə edirik. Bibərləri təmizləyib iri küp şəklində doğrayırıq.

Pomidorları də soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri də tavaya əlavə edirik. Bir az da qovurduqdan sonra pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara Ardı »

Balıq xörəkləriƏngiranlı ıspanaqlı balıq

Əngiranlı ıspanaqlı balıq

İÇİ:

Əngiranı bir qazana düzürük.Bir qaba 1 litr su, 1 xörək qaşığı un qoyub çalırıq və içirlər üstünə tökürük. Zeytun yağını, duzunu və az şəkər tozunu əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bir qazanda su qaynadırıq və ıspanagı sapından tutub qaynar suya batırırıq. 1-2 dəqiqə saxladıqdan sonra çıxarırıq və soyuq suya batırırıq.

Çupra sümüksüz ətləri küp küp doğrayırıq və bir qaba qoyuruq. Təzə soğanı və şüyüdü doğrayıb əlavə edirik. Göbələkləri doğrayırıq. Pomidoru və bibərləri də küp küp doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq, zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. 3 dənə əzələ yarpağını uclarını bir-biri üstünə gələcək Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı kağızda levrek

Üzüm yarpaqlı kağızda levrek

HAZIRLANIŞI:LEVREKLERİ can ətini ayırırıw Pomidorları, kartofları və limonu incə halqalar şəklində doğrayırıq. 6 ədəd sümüksüz ətimiz üçün 6 parça yağlı kağız kəsirik. Yağlı kağızları salırıq ilk əvvəl üzüm yarpağını açırıq və yağlı kağızın alt tərəfinə doğru yerleştiririk.üzerine bir neçə dilim kartof və pomidor qoyuruq. Onların da üzərinə balığı qoyuruq. Son olaraq bir dilim limonu yerləşdirib, duzunu və qara bibəri də atırıq. Limon dilimlərinin üstünə bir parça kərə yağı qoyuruq. Yağlı kağızları da kənarlarından əyərək bağlayırıq.qaba düzürük.Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada pişiririk.asma
Material siyahısı.

levrek 4 .pomidor 6 üzüm yaprağı 2
kartof 2.şorba k. kərəyağı 1 limon duz.qarabib Ardı »

Balıq xörəkləriHamsi kotletləri

Hamsi kotletləri

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq. Hamsi
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
5 ədəd yaşıl soğan
Qarğıdalı unu
Duz, istiot
Duru yağ

İÇİ:

1 kq hamsi çox incə olaraq doğrayırıq. Geniş bir qarışdırma qabına doğranmış hamsi əlavə edin. 1 dəstə şüyüdü, 1 dəstə cəfəri və 1 dəstə göy soğanı incə olaraq qəti. Hamsi-lərin üzərinə cəfəri, şüyüdü və təzə soğanı əlavə edin.

Üzərinə duz və istiot və konsistensiya görə qarğıdalı unu əlavə edib yaxşı qarışdırın. Tavaya duru yağı alın və hamsi kotletləri duru yağda qızardın. Ardı »

Balıq xörəkləriQızılbalıq şişdə

Qızılbalıq şişdə

İÇİ:

Qızılbalıq can əti kimi dərisi ilə birlikdə təmizləyirik. Küp kimi doğrayırıq. Qarniturları üçün, limon və bibərləri doğrayırıq. Çöp şişlərə qızılbalıq kəsiyi, limon, dəfnə yarpağı, yaşıl bibər və qırmızı istiot olmaq üzrə düzürük Soba xonçasına şişləri qoyuruq. Üzərinə duz, istiot və duru yağ töküb öncədən isidilmiş 200 dərəcə sobada bişiririk.

Gül kələmi çiçəklərindən ayırıb qaynadırıq. Sonra göyərtini itirməməsi üçün soyuq suya salırıq. Bir neçə dəqiqə saxlayıb süzürük. Xidmət qabının kənarlarına gül kələmi qoyuruq.

2 soğanı doğrayıb 2 ayrı tavada bir az duru yağ ilə qovururuq. Birinə yuyulmuş soya filizini digərinə yuyulmuş göbələkləri qoyub qovururuq. Reyhanı incə bir şəkildə Ardı »