Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Balıq xörəkləriMilföydə levrek

Milföydə levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyirik və sümüksüz ət halına gətiririk.. Pomidor qurusunu xırda kub şəklində doğrayırıq. Levrek-lərin üzərinə duz və istiot qırırıq. 4 dənə levrek kəsiyinin üstünə reyhan sos (pesto) sürürük və sousun da üstünə doğranmış quru pomidorları bölüşdürürük. Soussuz olan balıq hissələrini də digərlərinin üzərinə bağlayırıq. Beləliklə arası dolu olan 4 balıq əldə edirik.

4 milföy xəmirini pərlə xəfifcə açırıq. Üstünə balıqları qoyuruq. Milföy-lərin kənarlarına yapışması üçün yumurta ağı sürtürük. Qalan milföy-ləri də balıqların üzərinə bağlayırıq. Qıraqlarını əzərək bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına milföy-dəki balıqları qoyuruq. Balığın alt hissəsini quyruq kimi ikiyə bölürük. Baş hissəsindən başlayaraq mətbəx qayçı nişanlar ataraq pullarını Ardı »

Balıq xörəkləriHamsi balıği

Hamsi balıği

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq təmizlənmiş hamsi
1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
3 kəvər
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 su stəkanı zeytun yağı
5 su stəkanı qarğıdalı unu
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Su

İÇİ:

Hamsi-ləri tamamilə təmizləyirik, sümüyünü də götürük. Yabanı ispanaq yarpaqlarını, kəvər, cəfəri və şüyüd incə nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğrayan materialları qoyuruq. Hamsi-ləri də doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Üzərinə duz, istiot və pul bibər tökürük. Zeytun yağını da tökürük və yoğurmağa başlayırıq. Qarğıdalı ununu da qoyuruq və yoğururuq. Su əlavə edərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Yağlanmış yumru şüşə soba qabına xərcimizi çıxarırıq və üzərinə basaraq düzəldirik. Üstünə də Ardı »

Balıq xörəkləriSaxsıda köbələkli levrek sarma

Saxsıda köbələkli levrek sarma

İÇİ:

Göbələkləri dilim dilim doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq göbələkləri qovururuq. Sonra bibərləri nazik nazik doğrayıb tavaya əlavə edirik. Pomidorları də doğrayaraq tavaya alırıq və qovurmaya davam edirik.Qovrulmuş tərəvəzlərin altını bağlayıb soyumağa qoyuruq.

Can əti edilmiş levrek-ləri dəzgaha düzürük. Üzərinə duz və istiot səpirik. Daxili xərci içlərinə bölüşdürürük. Rulon şəklində bükürük. Biberiye-lərin saplaq hissələrini qırırıq. Çeri pomidorlara biberiye sapını batırırıq. Sonra da balığın ortasına batırırıq.

Saxsıya balıqları düzürük. Aralarına pomidor sos tökürük. Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

SAXSIDA GÖBƏLƏKLİ LEVREK sarma

4 levrek
1 pk. Mədəniyyət göbələyi
1 pk. Qayın göbələyi
Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq qovurması

Balıq qovurması

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qızılbalıq
1 soğan
5 diş sarımsaq
1 kasa göbələk
2 pomidor
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızılbalıq soğanı, sarımsaqları və göbələkləri iri küp şəklində doğrayırıq. Bir tavaya zeytun yağı töküb alabalığı atırıq və qızardırıq. Rəngi dəyişdikdə biberiye yarpaqlarını atırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Soğanı sarımsağı qovururuq. Göbələyi əlavə edirik. Bibərləri təmizləyib iri küp şəklində doğrayırıq.

Pomidorları də soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri də tavaya əlavə edirik. Bir az da qovurduqdan sonra pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara Ardı »

Balıq xörəkləriSobada Farelbalığı

Sobada Farelbalığı

İÇİ:

Yağlanmış soba xonçasına təmizlənmiş və dilim-dilim kəsilmiş balıqları düzürük. Üzərinə bir parça dəfnə yarpağı, üstünə də bir dilim limon qoyuruq. Sarımsaqları kiçik doğrayırıq və balıqların üstünə səpirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstünə zeytun yağı tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.garnitürü üçün, kartofları soyuruq və alma kəsiyi şəklində doğrayırıq. Yağlanmış soba xonçasına kartofları qoyuruq. Üstünə də duru yağ tökürük duzunu və istiotu atıb qarışdırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk servis qabının ortasına qarışıq göyərtiləri qoyuruq.Rokanı əlimizlə qırıb
ortaya qoyuruq. Qırmızı soğanı xırda doğrayırıq. Çeri pomidorları də doğrayıb salatını bəzəyirik. Kənarlara kiçik kahı yarpaqlarını diziyoruz. Salatının kənarına Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpağında çinekop

Üzüm yarpağında çinekop

İÇİ:

Çinekop-ların təmizləyirik. İçlərinə bir dilim limon qoyuruq. Duz və istiot qoyuruq. Üzüm yarpaqlarını piştaxtaya qoyub, qıraqlarını qatlayırıq. Ortasına çinekop-u qoyuruq.

Çinekop-un başı və quyruğu iki kənardan çıxacaq şəkildə yerləşdirdikdən sonra bürüyürük. Yarpaqla əhatə etdiyimiz balıqların üzərinə un səpirik. Ocaq üstü qızardılmış duru yağ tökürük. Üzum yarpaqlı balıqları çevirərək qızardırıq

10 çinekop
1 limon
Üzüm yarpağı
Duz
İstiot
Duru yağ Ardı »

Balıq xörəkləribişirilmiş Lənkəransayağı Çəki balığı

Çəki balığı – 25q,

baş soğan – 40q,

lumu – 15q,

cəfəri – 15q,

istiot,

duz.


Çəki balığı təmizlənir, istiot və duz vurulub bütöv şəkildə təndirdə bişirilir. Süfrəyə verildikdə yanına dairəvi doğranmış lumu dilimləri və baş soğan qoyulur, cəfəri göyərtisi səpilir. Ardı »

Balıq xörəkləriQızardılmış qızıl balıq

Qızıl balıq – 248q,

buğda unu – 10q,

ərinmiş yağ – 25q,

baş soğan – 40q və ya

göy soğan – 50q,

narşərab – 5q,

cəfəri – 15q,

istiot – 0,1q,

duz.


Qızıl balıq təmizlənir, girdə tikələrə doğranır. Duz, istiot vurulur, unla urvalanıb yağda iki tərəfi qızardılır və bir neçə dəqiqə qızdırığı şkafda bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına doğranmış baş soğan və ya göy soğan düzülür, üstünə göyərti səpilir, yanına narşərab qoyulur. Ardı »