Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriLevrek qızartması

Levrek qızartması

İÇİ:

Kartofları soyub qalın bir şəkildə dilimləyirik. Soba qabına düzürük
Yarısını keçməyəcək qədər su töküb öncədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk. Yarı konsistensiya bişirdiyi zaman sobadan çıxarıb üzərinə, duz, istiot, pul bibər və biberiye səpirik.

Bir az zeytun yağı töküb bişirməyə davam edirik. Balıqları can əti olaraq təmizləyirik. Qarışdırma qabına alırıq. Limon suyu, duz və istiot əlavə edib qarışdırırıq. Düz bir boşqaba alıb ən az yarım saat saxlayırıq.

Saxlandıqdan sonra qızartmaq üçün, əvvəl çalınmış yumurta sonra un və undan sonra suxarıda bulayıb duru yağ qoyduğumuz bir tavada qızardırıq. Boşqaba, doğranmış roka, kahı və qırmızı soğanı qoyuruq. Qızarmış balıq Ardı »

Balıq xörəkləriQızardılmış qızıl balıq

Qızıl balıq – 248q,

buğda unu – 10q,

ərinmiş yağ – 25q,

baş soğan – 40q və ya

göy soğan – 50q,

narşərab – 5q,

cəfəri – 15q,

istiot – 0,1q,

duz.


Qızıl balıq təmizlənir, girdə tikələrə doğranır. Duz, istiot vurulur, unla urvalanıb yağda iki tərəfi qızardılır və bir neçə dəqiqə qızdırığı şkafda bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına doğranmış baş soğan və ya göy soğan düzülür, üstünə göyərti səpilir, yanına narşərab qoyulur. Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı kağızda levrek

Üzüm yarpaqlı kağızda levrek

HAZIRLANIŞI:LEVREKLERİ can ətini ayırırıw Pomidorları, kartofları və limonu incə halqalar şəklində doğrayırıq. 6 ədəd sümüksüz ətimiz üçün 6 parça yağlı kağız kəsirik. Yağlı kağızları salırıq ilk əvvəl üzüm yarpağını açırıq və yağlı kağızın alt tərəfinə doğru yerleştiririk.üzerine bir neçə dilim kartof və pomidor qoyuruq. Onların da üzərinə balığı qoyuruq. Son olaraq bir dilim limonu yerləşdirib, duzunu və qara bibəri də atırıq. Limon dilimlərinin üstünə bir parça kərə yağı qoyuruq. Yağlı kağızları da kənarlarından əyərək bağlayırıq.qaba düzürük.Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada pişiririk.asma
Material siyahısı.

levrek 4 .pomidor 6 üzüm yaprağı 2
kartof 2.şorba k. kərəyağı 1 limon duz.qarabib Ardı »

Balıq xörəkləriXəmirdə balıq

Xəmirdə balıq

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəniz levrek-i

Daxili Materialı Üçün:

Biberiye
Limon
İstiot

Xəmiri Üçün:

5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kəklikotu
2 xörək qaşığı duz
1 yumurta
Aldığı qədər ilıq su

Üzəri Üçün:

1 yumurta

Ləvazimatları Üçün:

Rəngli göyərti
Yerkökü
Balzamik sirkə
Zeytun yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına unu alın. Üzərinə duz, şəkər, kəklikotu əlavə edərək ala bildiyi qədər su ilə xəmiri yoğurun. Yoğurulan bir müddət gözlədin.

Digər tərəfdə balıq təmizlədikdən sonra içinə duz və istiot səpin. Daha sonra limon dilimləri və biberiye, ya da feleğen ilə doldurun.

Hazırladığınız Ardı »

Balıq xörəkləriQızilbalıq qızartması

Qızilbalıq qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

1250 q. Qızilbalıq can əti
5 pörtmüş kartof
1 dəstə göy soğan
Roka
Gilas pomidor
Duz
İstiot
Təzə biberiye
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızilbalıq sümüksüz ət parçalarını boşqaba düzürük.Üzərinə zeytun yağı, duz, dəyirman istiot əlavə edirik. Biberiye yarpaqları atırıq. Hamısını qarışdırırıq. Ocaq üzərində qızartmaq üçün tavaya zeytun yağı tökürük. Balıqları götürüb çevirərək bişiririk.

Pörtmüş kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq və qarışdırma qabına qoyuruq. Yaşıl soğanı doğrayıb əlavə edirik. Zeytun yağı, duz və istiot atıb qarışdırırıq. Xidmət qabının kənarlarına kartof salatı, roka qoyuruq. Gilas pomidorları də ikiyə kəsib üzərinə qoyuruq. Qızaran balıqları da qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Balıq xörəkləriQarğıdalı ununda qızarmış levrek

Qarğıdalı ununda qızarmış levrek

MATERİAL SİYAHISI:

3 levrek
1 kasa qarğıdalı unu
Duz
İstiot

QIZARTMAQ ÜÇÜN:

Duru yağ

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Qarışıq göyərti
Qırmızı soğan

İÇİ:

Levrek-ləri balıqçıda can əti etdiririk. Levrek-lərin üzərinə duz və istiot atırıq. Qarğıdalı ununa levrek sümüksüz ətləri tamamilə batırırıq. Qızmış duru yağ da levrek-ləri qızardırıq. Qarışıq göyərtiləri əlimizlə qıraraq boşqaba qoyuruq. Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq və yaşıllığın üzərinə qoyuruq. Qızarmış levrek-ləri də üzərinə qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Balıq xörəkləriBulqurlu hamsi

Bulqurlu hamsi

İÇİ:

Hamsi-ləri təmizləyib sümüklərini çıxarırıq. Soğanı incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ qoyduğumuz bir aş qazanında qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Pomidor tomatı və istiot tomatını qarışdırırıq. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Hamsi və pomidorları doğrayıb əlavə edirik. Bir az qarışdırırıq sonra qapaqlı bir soba qabına töküb yayırıq.

Təmizlənmiş hamsi-ləri bolqarın üzərinə düzürük Üzərini keçməyəcək qədər isti su tökürük. ÜSTÜNƏ bir az zeytun yağı gəzdiririk.

Qapağını bağlayıb ocağın üzərində 2-3 dəqiqə bişirdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk.

BOLQAR HAMSİ

700 q. Təmizlənmiş hamsi
2,5 su b. Pilavlık bolqar
1 soğan
1 şorba k. Pomidor Ardı »

Balıq xörəkləriLobyalı qızılbalıq

İÇİ:

Qızılbalığı qazana alırıq. Üzərinə su tökürük. Duz, istiot, limon dilimi və dəfnə yarpağı ilə birlikdə qaynadırıq. Pörtən alabalığı soyuduruq. Yaşıl soğanı, cəfəri, kiçik kahıları incə nazik doğrayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri seçirik və incə nazik doğrayırıq. Pomidoru doğrayırıq. Hamısını bir qaba qoyuruq.

Limon suyunu sıxırıq. Zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. Boşqaba tökürük. Kənarlarına qara və yaşıl zeytunları düzürük. Soyumuş qızılbalığı parça parça edib lobyanın üzərinə qoyuruq və xidmət edirik.

Qızıl Balıqlı PİYAZ

300 q. Qızılbalığı
1 kasa pörtmüş lobya
Yaşıl soğan
1 dəstə cəfəri
Kənd istiotu
Qırmızı istiot
Kiçik kahı
1 pomidor
Yaşıl zeytun
Qara zeytun
Ardı »