Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Balıq xörəkləriKilkə balığından dolma

Ləvazimatlar

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Hazırlanma qaydası

Kilkə balıqlarının başlarını və qılçıqlarını ayırın, yuyun, duzlayın və suyunun süzülməsi üçün süzgəcə qoyun. Soğanı incə şəkildə doğrayın, ispanaq, sarımsaq və bibər əlavə edib qarışdırın.

Təmizlənmiş və ortadan ayrılmış kilkənin içinə həmin qarışığından bir çay qaşığı qoyun, sonra balığın açılmş qarnını birləşdirin. Kilkəni əvvəlcə una, sonra da çırpılmış yumurtaya batıraraq qızğın yağda qızardın.
Kilkə dolması süfrəyə verilərkən qırmızı soğan, kiçik duzlu xiyar və ya Ardı »

Balıq xörəkləriƏngiranlı ıspanaqlı balıq

Əngiranlı ıspanaqlı balıq

İÇİ:

Əngiranı bir qazana düzürük.Bir qaba 1 litr su, 1 xörək qaşığı un qoyub çalırıq və içirlər üstünə tökürük. Zeytun yağını, duzunu və az şəkər tozunu əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bir qazanda su qaynadırıq və ıspanagı sapından tutub qaynar suya batırırıq. 1-2 dəqiqə saxladıqdan sonra çıxarırıq və soyuq suya batırırıq.

Çupra sümüksüz ətləri küp küp doğrayırıq və bir qaba qoyuruq. Təzə soğanı və şüyüdü doğrayıb əlavə edirik. Göbələkləri doğrayırıq. Pomidoru və bibərləri də küp küp doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq, zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. 3 dənə əzələ yarpağını uclarını bir-biri üstünə gələcək Ardı »

Balıq xörəkləriLevrek qızartması

Levrek qızartması

İÇİ:

Kartofları soyub qalın bir şəkildə dilimləyirik. Soba qabına düzürük
Yarısını keçməyəcək qədər su töküb öncədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk. Yarı konsistensiya bişirdiyi zaman sobadan çıxarıb üzərinə, duz, istiot, pul bibər və biberiye səpirik.

Bir az zeytun yağı töküb bişirməyə davam edirik. Balıqları can əti olaraq təmizləyirik. Qarışdırma qabına alırıq. Limon suyu, duz və istiot əlavə edib qarışdırırıq. Düz bir boşqaba alıb ən az yarım saat saxlayırıq.

Saxlandıqdan sonra qızartmaq üçün, əvvəl çalınmış yumurta sonra un və undan sonra suxarıda bulayıb duru yağ qoyduğumuz bir tavada qızardırıq. Boşqaba, doğranmış roka, kahı və qırmızı soğanı qoyuruq. Qızarmış balıq Ardı »

Balıq xörəkləriXəmirdə balıq

Xəmirdə balıq

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəniz levrek-i

Daxili Materialı Üçün:

Biberiye
Limon
İstiot

Xəmiri Üçün:

5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kəklikotu
2 xörək qaşığı duz
1 yumurta
Aldığı qədər ilıq su

Üzəri Üçün:

1 yumurta

Ləvazimatları Üçün:

Rəngli göyərti
Yerkökü
Balzamik sirkə
Zeytun yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına unu alın. Üzərinə duz, şəkər, kəklikotu əlavə edərək ala bildiyi qədər su ilə xəmiri yoğurun. Yoğurulan bir müddət gözlədin.

Digər tərəfdə balıq təmizlədikdən sonra içinə duz və istiot səpin. Daha sonra limon dilimləri və biberiye, ya da feleğen ilə doldurun.

Hazırladığınız Ardı »

Balıq xörəkləriQızardılmış qızıl balıq

Qızıl balıq – 248q,

buğda unu – 10q,

ərinmiş yağ – 25q,

baş soğan – 40q və ya

göy soğan – 50q,

narşərab – 5q,

cəfəri – 15q,

istiot – 0,1q,

duz.


Qızıl balıq təmizlənir, girdə tikələrə doğranır. Duz, istiot vurulur, unla urvalanıb yağda iki tərəfi qızardılır və bir neçə dəqiqə qızdırığı şkafda bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına doğranmış baş soğan və ya göy soğan düzülür, üstünə göyərti səpilir, yanına narşərab qoyulur. Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq qovurma bəyəndi

Balıq qovurma bəyəndi

İÇİ:

Balıq sümüksüz ətlərini uzun uzun dilimdir. İti bibərləri və qırmızı bibəri təmizləyib küp küp doğrayırıq. Pomidoru və göbələkləri da doğrayırıq. Sarımsaqları doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük, sarımsaqları və soğanları qovururuq. Arxasınca bibərləri və göbələkləri əlavə edirik.

Pomidoru də qoyuruq və qovurmağa davam edirik. Duzunu və qara bibər atırıq.ayrı bir tavaya az duru yağ tökürük və balıqları qoyaraq qovururuq. Bir az un səpirik. Duzunu və qara bibəri atıb qovurub altını bağlayırıq. qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Köz badımcanları xırda doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Südünü veririk və konsistensiyanı tapana qədər qarışdırırıq. Tünd konsistensiyalı olsa, bir qədər süd Ardı »

Balıq xörəkləriSaxsıda köbələkli levrek sarma

Saxsıda köbələkli levrek sarma

İÇİ:

Göbələkləri dilim dilim doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq göbələkləri qovururuq. Sonra bibərləri nazik nazik doğrayıb tavaya əlavə edirik. Pomidorları də doğrayaraq tavaya alırıq və qovurmaya davam edirik.Qovrulmuş tərəvəzlərin altını bağlayıb soyumağa qoyuruq.

Can əti edilmiş levrek-ləri dəzgaha düzürük. Üzərinə duz və istiot səpirik. Daxili xərci içlərinə bölüşdürürük. Rulon şəklində bükürük. Biberiye-lərin saplaq hissələrini qırırıq. Çeri pomidorlara biberiye sapını batırırıq. Sonra da balığın ortasına batırırıq.

Saxsıya balıqları düzürük. Aralarına pomidor sos tökürük. Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

SAXSIDA GÖBƏLƏKLİ LEVREK sarma

4 levrek
1 pk. Mədəniyyət göbələyi
1 pk. Qayın göbələyi
Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı kağızda levrek

Üzüm yarpaqlı kağızda levrek

HAZIRLANIŞI:LEVREKLERİ can ətini ayırırıw Pomidorları, kartofları və limonu incə halqalar şəklində doğrayırıq. 6 ədəd sümüksüz ətimiz üçün 6 parça yağlı kağız kəsirik. Yağlı kağızları salırıq ilk əvvəl üzüm yarpağını açırıq və yağlı kağızın alt tərəfinə doğru yerleştiririk.üzerine bir neçə dilim kartof və pomidor qoyuruq. Onların da üzərinə balığı qoyuruq. Son olaraq bir dilim limonu yerləşdirib, duzunu və qara bibəri də atırıq. Limon dilimlərinin üstünə bir parça kərə yağı qoyuruq. Yağlı kağızları da kənarlarından əyərək bağlayırıq.qaba düzürük.Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada pişiririk.asma
Material siyahısı.

levrek 4 .pomidor 6 üzüm yaprağı 2
kartof 2.şorba k. kərəyağı 1 limon duz.qarabib Ardı »