Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı kağızda levrek

Üzüm yarpaqlı kağızda levrek

HAZIRLANIŞI:LEVREKLERİ can ətini ayırırıw Pomidorları, kartofları və limonu incə halqalar şəklində doğrayırıq. 6 ədəd sümüksüz ətimiz üçün 6 parça yağlı kağız kəsirik. Yağlı kağızları salırıq ilk əvvəl üzüm yarpağını açırıq və yağlı kağızın alt tərəfinə doğru yerleştiririk.üzerine bir neçə dilim kartof və pomidor qoyuruq. Onların da üzərinə balığı qoyuruq. Son olaraq bir dilim limonu yerləşdirib, duzunu və qara bibəri də atırıq. Limon dilimlərinin üstünə bir parça kərə yağı qoyuruq. Yağlı kağızları da kənarlarından əyərək bağlayırıq.qaba düzürük.Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada pişiririk.asma
Material siyahısı.

levrek 4 .pomidor 6 üzüm yaprağı 2
kartof 2.şorba k. kərəyağı 1 limon duz.qarabib Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpağında çinekop

Üzüm yarpağında çinekop

İÇİ:

Çinekop-ların təmizləyirik. İçlərinə bir dilim limon qoyuruq. Duz və istiot qoyuruq. Üzüm yarpaqlarını piştaxtaya qoyub, qıraqlarını qatlayırıq. Ortasına çinekop-u qoyuruq.

Çinekop-un başı və quyruğu iki kənardan çıxacaq şəkildə yerləşdirdikdən sonra bürüyürük. Yarpaqla əhatə etdiyimiz balıqların üzərinə un səpirik. Ocaq üstü qızardılmış duru yağ tökürük. Üzum yarpaqlı balıqları çevirərək qızardırıq

10 çinekop
1 limon
Üzüm yarpağı
Duz
İstiot
Duru yağ Ardı »

Balıq xörəkləriBalıq Ləvəngisi

Lənkəranın balıq ləvəngisi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl nümunələrindəndir. Ən ləzzətli ləvəngi yalnız Xəzər dənizində tapılan kütüm balığından bişirilir. Ləvənginin tərkibini qoz ləpəsi, soğan, lavaşana, duz və istiot təşkil edir. Yeməyin hazırlanması heç də çətin deyil -əsası odur ki, təzə balıqdan istifadə edəsiniz. Əgər balığın kürüsü varsa, onu atmayın. Ondan da çox ləzzətli ləvəngi içi hazırlamaq olar. Kürünü qoz və digər ərzaqlara əlavə edib qarışdırın. Qozun miqdarını bir az azaldın.

Ləvəngi balığın yanında süfrəyə bütün balıq yeməklərində olduğu kimi, mütləq narşərab verilir.

[c][color=#b53dd2]
Balıq Ləvəngi

6-8 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 ½ stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı Ardı »

Balıq xörəkləriKağızda tərəvəzli çupra

Kağızda tərəvəzli çupra

MATERİAL SİYAHISI:

4 çupra
1 kartof
2 limon
1 soğan
1 yerkökü
1 pk. Göbələk
1 dəstə cəfəri
Duz
İstiot
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı

İÇİ:

Soğanı və yerkökü nazik nazik doğrayırıq. Göbələkləri doğrayırıq. Kartofu də soyaraq incə dairəvi şəkildə dilimləyirik.Soğanı, kökü, göbələyi qarışdırma qabına alırıq. Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Xərci qarışdırırıq. Çupralar yarıdan açılmış və içləri təmizlənmiş olmalıdır. Balıqların içlərinə duz və istiot səpirik.

Zeytun yağı tökürük. Əvvəl iki dilim kartofu qoyuruq. Üstünə qarışıq tərəvəz xərcindən qoyuruq. Üstünə də dəfnə yarpağı və limon kəsiyi qoyuruq. Üstünü örtürük. Yağlı kağız kəsib balıqları ayrı ayrı bürüyürük. Soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 200 Ardı »

Balıq xörəkləriBulqurlu hamsi

Bulqurlu hamsi

İÇİ:

Hamsi-ləri təmizləyib sümüklərini çıxarırıq. Soğanı incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ qoyduğumuz bir aş qazanında qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Pomidor tomatı və istiot tomatını qarışdırırıq. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Hamsi və pomidorları doğrayıb əlavə edirik. Bir az qarışdırırıq sonra qapaqlı bir soba qabına töküb yayırıq.

Təmizlənmiş hamsi-ləri bolqarın üzərinə düzürük Üzərini keçməyəcək qədər isti su tökürük. ÜSTÜNƏ bir az zeytun yağı gəzdiririk.

Qapağını bağlayıb ocağın üzərində 2-3 dəqiqə bişirdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk.

BOLQAR HAMSİ

700 q. Təmizlənmiş hamsi
2,5 su b. Pilavlık bolqar
1 soğan
1 şorba k. Pomidor Ardı »

Balıq xörəkləriQızilbalıq qızartması

Qızilbalıq qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

1250 q. Qızilbalıq can əti
5 pörtmüş kartof
1 dəstə göy soğan
Roka
Gilas pomidor
Duz
İstiot
Təzə biberiye
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızilbalıq sümüksüz ət parçalarını boşqaba düzürük.Üzərinə zeytun yağı, duz, dəyirman istiot əlavə edirik. Biberiye yarpaqları atırıq. Hamısını qarışdırırıq. Ocaq üzərində qızartmaq üçün tavaya zeytun yağı tökürük. Balıqları götürüb çevirərək bişiririk.

Pörtmüş kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq və qarışdırma qabına qoyuruq. Yaşıl soğanı doğrayıb əlavə edirik. Zeytun yağı, duz və istiot atıb qarışdırırıq. Xidmət qabının kənarlarına kartof salatı, roka qoyuruq. Gilas pomidorları də ikiyə kəsib üzərinə qoyuruq. Qızaran balıqları da qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Balıq xörəkləriKilkə balığından dolma

Ləvazimatlar

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Hazırlanma qaydası

Kilkə balıqlarının başlarını və qılçıqlarını ayırın, yuyun, duzlayın və suyunun süzülməsi üçün süzgəcə qoyun. Soğanı incə şəkildə doğrayın, ispanaq, sarımsaq və bibər əlavə edib qarışdırın.

Təmizlənmiş və ortadan ayrılmış kilkənin içinə həmin qarışığından bir çay qaşığı qoyun, sonra balığın açılmş qarnını birləşdirin. Kilkəni əvvəlcə una, sonra da çırpılmış yumurtaya batıraraq qızğın yağda qızardın.
Kilkə dolması süfrəyə verilərkən qırmızı soğan, kiçik duzlu xiyar və ya Ardı »

Balıq xörəkləriSobada Farelbalığı

Sobada Farelbalığı

İÇİ:

Yağlanmış soba xonçasına təmizlənmiş və dilim-dilim kəsilmiş balıqları düzürük. Üzərinə bir parça dəfnə yarpağı, üstünə də bir dilim limon qoyuruq. Sarımsaqları kiçik doğrayırıq və balıqların üstünə səpirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Üstünə zeytun yağı tökürük.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.garnitürü üçün, kartofları soyuruq və alma kəsiyi şəklində doğrayırıq. Yağlanmış soba xonçasına kartofları qoyuruq. Üstünə də duru yağ tökürük duzunu və istiotu atıb qarışdırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk servis qabının ortasına qarışıq göyərtiləri qoyuruq.Rokanı əlimizlə qırıb
ortaya qoyuruq. Qırmızı soğanı xırda doğrayırıq. Çeri pomidorları də doğrayıb salatını bəzəyirik. Kənarlara kiçik kahı yarpaqlarını diziyoruz. Salatının kənarına Ardı »