Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Balıq xörəkləriÖz buğunda bişirilmiş kütüm

Təzə kütüm – 253q,

ərinmiş yağ – 15q,

baş soğan – 30q,

quru alça – 3q,

lavaşana – 5q,

keşniş – 15q,

istiot - 0,1q,

duz.


Təmizlənib yuyulmuş balıq tikələrə doğranır, azacıq qızardılır və dayaz qazana yığılır. Üzərinə yağda qızardılmış soğan, alça, lavşana, su və istiot tökülüb öz buğunda bişirilir..Süfrəyə verdikdə üstünə xörəyin öz şirəsindən tökülür və göyərti səpilir.
İçi doldurulmuş xəşəm: Məhsulların miqdarı və haırlanması qaydası kütüm ləvəngidə olduğu kimidir. Ardı »

Balıq xörəkləriKağızda tərəvəzli çupra

Kağızda tərəvəzli çupra

MATERİAL SİYAHISI:

4 çupra
1 kartof
2 limon
1 soğan
1 yerkökü
1 pk. Göbələk
1 dəstə cəfəri
Duz
İstiot
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı

İÇİ:

Soğanı və yerkökü nazik nazik doğrayırıq. Göbələkləri doğrayırıq. Kartofu də soyaraq incə dairəvi şəkildə dilimləyirik.Soğanı, kökü, göbələyi qarışdırma qabına alırıq. Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Xərci qarışdırırıq. Çupralar yarıdan açılmış və içləri təmizlənmiş olmalıdır. Balıqların içlərinə duz və istiot səpirik.

Zeytun yağı tökürük. Əvvəl iki dilim kartofu qoyuruq. Üstünə qarışıq tərəvəz xərcindən qoyuruq. Üstünə də dəfnə yarpağı və limon kəsiyi qoyuruq. Üstünü örtürük. Yağlı kağız kəsib balıqları ayrı ayrı bürüyürük. Soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 200 Ardı »

Balıq xörəkləriMilföydə levrek

Milföydə levrek

İÇİ:

Levrek-ləri təmizləyirik və sümüksüz ət halına gətiririk.. Pomidor qurusunu xırda kub şəklində doğrayırıq. Levrek-lərin üzərinə duz və istiot qırırıq. 4 dənə levrek kəsiyinin üstünə reyhan sos (pesto) sürürük və sousun da üstünə doğranmış quru pomidorları bölüşdürürük. Soussuz olan balıq hissələrini də digərlərinin üzərinə bağlayırıq. Beləliklə arası dolu olan 4 balıq əldə edirik.

4 milföy xəmirini pərlə xəfifcə açırıq. Üstünə balıqları qoyuruq. Milföy-lərin kənarlarına yapışması üçün yumurta ağı sürtürük. Qalan milföy-ləri də balıqların üzərinə bağlayırıq. Qıraqlarını əzərək bağlayırıq. Yağlanmış soba xonçasına milföy-dəki balıqları qoyuruq. Balığın alt hissəsini quyruq kimi ikiyə bölürük. Baş hissəsindən başlayaraq mətbəx qayçı nişanlar ataraq pullarını Ardı »

Balıq xörəkləriLevrek qızartması

Levrek qızartması

İÇİ:

Kartofları soyub qalın bir şəkildə dilimləyirik. Soba qabına düzürük
Yarısını keçməyəcək qədər su töküb öncədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk. Yarı konsistensiya bişirdiyi zaman sobadan çıxarıb üzərinə, duz, istiot, pul bibər və biberiye səpirik.

Bir az zeytun yağı töküb bişirməyə davam edirik. Balıqları can əti olaraq təmizləyirik. Qarışdırma qabına alırıq. Limon suyu, duz və istiot əlavə edib qarışdırırıq. Düz bir boşqaba alıb ən az yarım saat saxlayırıq.

Saxlandıqdan sonra qızartmaq üçün, əvvəl çalınmış yumurta sonra un və undan sonra suxarıda bulayıb duru yağ qoyduğumuz bir tavada qızardırıq. Boşqaba, doğranmış roka, kahı və qırmızı soğanı qoyuruq. Qızarmış balıq Ardı »

Balıq xörəkləriQızardılmış qızıl balıq

Qızıl balıq – 248q,

buğda unu – 10q,

ərinmiş yağ – 25q,

baş soğan – 40q və ya

göy soğan – 50q,

narşərab – 5q,

cəfəri – 15q,

istiot – 0,1q,

duz.


Qızıl balıq təmizlənir, girdə tikələrə doğranır. Duz, istiot vurulur, unla urvalanıb yağda iki tərəfi qızardılır və bir neçə dəqiqə qızdırığı şkafda bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına doğranmış baş soğan və ya göy soğan düzülür, üstünə göyərti səpilir, yanına narşərab qoyulur. Ardı »

Balıq xörəkləriÜzüm yarpaqlı kağızda levrek

Üzüm yarpaqlı kağızda levrek

HAZIRLANIŞI:LEVREKLERİ can ətini ayırırıw Pomidorları, kartofları və limonu incə halqalar şəklində doğrayırıq. 6 ədəd sümüksüz ətimiz üçün 6 parça yağlı kağız kəsirik. Yağlı kağızları salırıq ilk əvvəl üzüm yarpağını açırıq və yağlı kağızın alt tərəfinə doğru yerleştiririk.üzerine bir neçə dilim kartof və pomidor qoyuruq. Onların da üzərinə balığı qoyuruq. Son olaraq bir dilim limonu yerləşdirib, duzunu və qara bibəri də atırıq. Limon dilimlərinin üstünə bir parça kərə yağı qoyuruq. Yağlı kağızları da kənarlarından əyərək bağlayırıq.qaba düzürük.Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada pişiririk.asma
Material siyahısı.

levrek 4 .pomidor 6 üzüm yaprağı 2
kartof 2.şorba k. kərəyağı 1 limon duz.qarabib Ardı »

Balıq xörəkləriXəmirdə balıq

Xəmirdə balıq

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəniz levrek-i

Daxili Materialı Üçün:

Biberiye
Limon
İstiot

Xəmiri Üçün:

5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kəklikotu
2 xörək qaşığı duz
1 yumurta
Aldığı qədər ilıq su

Üzəri Üçün:

1 yumurta

Ləvazimatları Üçün:

Rəngli göyərti
Yerkökü
Balzamik sirkə
Zeytun yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına unu alın. Üzərinə duz, şəkər, kəklikotu əlavə edərək ala bildiyi qədər su ilə xəmiri yoğurun. Yoğurulan bir müddət gözlədin.

Digər tərəfdə balıq təmizlədikdən sonra içinə duz və istiot səpin. Daha sonra limon dilimləri və biberiye, ya da feleğen ilə doldurun.

Hazırladığınız Ardı »

Balıq xörəkləriQızilbalıq qızartması

Qızilbalıq qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

1250 q. Qızilbalıq can əti
5 pörtmüş kartof
1 dəstə göy soğan
Roka
Gilas pomidor
Duz
İstiot
Təzə biberiye
Zeytun yağı

İÇİ:

Qızilbalıq sümüksüz ət parçalarını boşqaba düzürük.Üzərinə zeytun yağı, duz, dəyirman istiot əlavə edirik. Biberiye yarpaqları atırıq. Hamısını qarışdırırıq. Ocaq üzərində qızartmaq üçün tavaya zeytun yağı tökürük. Balıqları götürüb çevirərək bişiririk.

Pörtmüş kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq və qarışdırma qabına qoyuruq. Yaşıl soğanı doğrayıb əlavə edirik. Zeytun yağı, duz və istiot atıb qarışdırırıq. Xidmət qabının kənarlarına kartof salatı, roka qoyuruq. Gilas pomidorları də ikiyə kəsib üzərinə qoyuruq. Qızaran balıqları da qoyaraq xidmət edirik. Ardı »