İÇİ:
Qızılbalıq can əti olaraq təmizləyirik. Derisinide çıxarırıq. Kub şəkildə doğrayırıq. Üzəri üçün, unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duz səpirik. Bir az su əlavə edib, yumşaq bir xəmir yoğurub sakitləşdiririk. Tərəvəzləri üçün, soğan və göbələyi incə bir şəkildə doğrayırıq.
Duru yağ qoyduğumuz bir tavadan qovururuq. İspanaq yarpaqlarını doğrayıb əlavə edirik. Bir qədər qovurmaya davam edirik. Duz və istiot əlavə edirik. Doğramış olduğumuz balıqları saxsı qablarına bölüşdürürük. Duz və istiot səpirik. Qızardılmış tərəvəzləri balıqların üzərinə qoyuruq. Üstünə rəndələnmiş kaşar pendirini bölüşdürürük. Yoğrulmuş olduğumuz xəmiri blıqlarımızın sayına görə hissələrə bölüb oval şəkildə açırıq. Kənar hissələrini su ilə isladıb kiremtin ilə bağlayırıq. Üzərilərinə qalan xəmirdən şəkillər edə. Yumurtanın sarısını xəmirin üzərinə sürtürük. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcə sobada bişiririk. Buruq, roka, semizot-u, soya filizi və pomidoru doğrayıb qarışdırma qabına alırıq. Zeytun yağı və duz səpib qarışdırırıq. Bişən balıqları salatı ilə xidmət edirik.
SAXSIDA GÖBƏLƏKLİ İSPANAQ QİZİLBALİQ
1 yerli Qızılbalıq
1 kasa göbələk
1 soğan
1 dəstə ispanaq yarpağı
Kaşar pendiri
Duz
İstiot
Zeytun yağı
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
2,5 su b. Un
1 yumurta
Duz
Su
SALATI ÜÇÜN:
Buruq
Roka
Semizot-u
Soya filizi
Pomidor
Tarix: 06.05.2015 / 22:25 Müəllif: Nurana Baxılıb: 55 Bölmə: Balıq xörəkləri