Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kartoflu levrek
Kartoflu levrek

MATERİAL SİYAHISI:

3 levrek can əti
3 kartof
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
3 şorba k. Kərə yağı
Duz
İstiot
Toz qırmızı istiot

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

1 buruq
3 salxım pomidor
2 budaq təzə soğan
Rəngli bibərlər
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Boşqaba yağlı kağız etdiririk, levrek sümüksüz ətləri dərili hissələri zəminə baxacaq şəkildə düzürük.Üzərinə duz və dəyirman istiot qırırıq. Üstlərinə reyhan yarpaqları qoyuruq. Sarımsaqları incə-incə doğrayıb balıqların üzərinə düzürük .Kartofları soyuruq və rəndənin incə dilim hissəsindən dilimləyirik İncə dilim kartofları balıqların üzərinə ucları üst-üstə gələcək şəkildə diziyoruz.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan çıxanda levrek-ləri diqqətli bir şəkildə boşqaba alırıq. Kartofların üstünə toz qırmızı istiot səpirik. Buruq, yaşıl soğan və pomidordan salat düzəldib boşqabın kənarına qoyuruq. Rəngli bibərləri nazik nazik doğrayıb salatın Aston qoyaraq xidmət edirik.


Tarix: 28.04.2015 / 21:48 Müəllif: Nurana Baxılıb: 152 Bölmə: Balıq xörəkləri
loading...