İÇİ:
Hamsi-ləri təmizləyib sümüklərini çıxarırıq. Soğanı incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ qoyduğumuz bir aş qazanında qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Pomidor tomatı və istiot tomatını qarışdırırıq. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Hamsi və pomidorları doğrayıb əlavə edirik. Bir az qarışdırırıq sonra qapaqlı bir soba qabına töküb yayırıq.
Təmizlənmiş hamsi-ləri bolqarın üzərinə düzürük Üzərini keçməyəcək qədər isti su tökürük. ÜSTÜNƏ bir az zeytun yağı gəzdiririk.
Qapağını bağlayıb ocağın üzərində 2-3 dəqiqə bişirdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk.
BOLQAR HAMSİ
700 q. Təmizlənmiş hamsi
2,5 su b. Pilavlık bolqar
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
1 şorba k. Bibər tomatı
3 pomidor
1 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su
Tarix: 07.05.2015 / 13:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 107 Bölmə: Balıq xörəkləri