Düşbərəli Tarhana şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
5 şorba k. Tarhan
1 su b. Kiçik düşbərə
2 kənd istiotu
2 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Tomat
Duz
Su
İÇİ:
Kənd bibər xırda doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və biberi qovururuq. Tomatını qoyuruq və bir az daha qovururuq. Tarhana-sını qoyuruq. Soyuq su tökərək konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Duzunu atırıq və suyu az gəlsə isti su qoyuruq. Şorba bişməsinə yaxın mantı atırıq. Düşbərəni pörtərək altını bağlayırıq.
Tarix: 07.05.2015 / 16:34 Müəllif: Nurana Baxılıb: 51 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...