MATERİAL SİYAHISI:
4 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 çay s. Duru yağ
1 çay s. Süd
2 şorba q. Kakao
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Çəkilmiş qoz
5 şorba q. Un
İSLATMAQ ÜÇÜN:
1 su s. Süd
KREMİ ÜÇÜN:
3 su s. Süd
1 su s. Toz şəkər
3 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
1 pk. Vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet şokolad sousu
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. İçinə duru yağı, südü tökürük və mikserlə çalmağa davam edirik. Toz qoz ləpəsi, kakao, vanili, qabartma tozunu və unu əlavə edirik. Çalırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına qarışığı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Tort bişirəndə soyumağa qoyuruq. Kremi üçün, südü qazana tökürük.
Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Materiallar qaynayana qədər bişiririk. Krem bişəndə soyumağa qoyuruq. Keks-imiz bişib də ilk temperaturu düşəndə üzərini 1 su stəkanı südlə isladırıq. Krem-imiz soyuyanda da içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və qarışdırırıq. Bu kremi da keksin üzərinə tökürük və spatula-la düzəldirik. Son olaraq üstünə şokolad sousu tökürük. Soyuducuda 1 gecə istirahət etdirdikdən sonra dilim xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 18:48 Müəllif: Nurana Baxılıb: 83 Bölmə: Şirniyyatlar