MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su b. Un
125 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 su b. Şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 çay k. Qabartma tozu
KREMİ ÜÇÜN:
2,5 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
2 şorba k. Köpükləndirilmiş şəndi
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şaftalı
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qarışdırırıq. Ortadan başlayaraq yoğurmağa başlayırıq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik və xəmiri qoyuruq. Xəmirin üzərinə də un səpirik və pərlə açırıq. Piroq qəlibini yağlayırıq. Açdığımız xəmiri qəlibə etdiririk. Kənardan sallanan hissələri bıçaqla kəsirik. Xəmirin zəmininə çəngəl batırırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta da qazana qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Soyuyanda içinə krem şantiyi qoyuruq və mikserlə konsistensiyanı yumşaldırıq. Kremi soyumuş olan piroq xəmirin qoyuruq və üzərini düzəldirik. Şaftalıları soyuruq və dilimləyirik Dilimləri çəkin üzərinə düzürük Qalan krem şantiyle və toz fıstıqla üzərini bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 15:31 Müəllif: Nurana Baxılıb: 102 Bölmə: Şirniyyatlar