Lazım olanlar:
Yarım paket otaq istiliyində ərimiş marqarin
2 ədəd yumurta (bir dənəsinin axını ayıralım)
1 su stəkanı şəkər
1 yemək qaşığı neskafe
3 yemək qaşığı süd
3 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
yarım su stəkanı döyülmüş fındıq
Hazırlama qaydası:
Qəhvəli peçenyeİlk olaraq marqarin, şəkər, yumurtaları (lakin yumurtanın birdənəsinin ağını ayıraq), südü dərin bir qabın içərisindəqarıştıralım. Vərəqlədiyimiz ərzaqlarimizin içərisinə 2 su stəkanıun, qabartma tozu, və kahvemizi əlavə edək. Əgər xəmir əlimizəyapışıyorsa, digər qalan undan yarım stəkan daha əlavə edək.
Xəmirimiz əlimizə yapışmayana qədər yoğuraq və son stəkandaqalan unu da əlavə edə bilər. Daha sonra xəmirimizdən qozböyüklüyündə parçalar koparalım və əvvəl yumurta axına, sonradöyülmüş fındığa bulayalım.
Daha sonra yağlamış olduğumuz soba tepsimize müəyyən aralıqla düzək. Əvvəlcədən isidilmiş sobada təxminən 30 dəqiqəqədər bişirək. Soba tepsisine soyuduqdan sonra, başqa birpeçenye qabına gözəlcə düzülüb nuşla yeyə bilər.
Tarix: 27.11.2014 / 15:49 Müəllif: Aziza Baxılıb: 52 Bölmə: Şirniyyatlar