MATERİAL SİYAHISI:
1 pörtmüş toyuq sinəsi
2 pörtmüş kartof
2 pörtmüş yumurta
3 yerkökü
1 dəstə şüyüd
1 kasa süzmə qatıq
Zeytun yağı
Duz
Dəyirman istiot
Yarım limon
İÇİ:
Toyuq döşünü qaynadırıq və didirik. Kartofları qaynadıb bir kasaya rəndələyirik. İçinə duz, istiot atırıq. Zeytun yağı tökürük, limonun suyunu sıkıyoruz qarışdırırıq. Kökləri rəndələyirik və az yağda inadı keçənə qədər qovururuq.Girdə xidmət qabının üzərində tort çevrəni qoyuruq. Qabı yağlayırıq. İçinə əvvəl kartofu qoyub üzərinə basırıq. Qatqı bir kasaya alırıq. İçinə şüyüd doğrayırıq və zeytun yağı töküb qarışdırırıq. Bir az da su konsistensiyanı açırıq. Bu qatıq sosu kartofun üzərinə sürtürük. Üstünə didilmiş toyuqları atırıq. Üzərinə qatıqlı sos qoyuruq.
Sonra qovrulmuş yerkökü qoyub yayırıq. Üstünə qalan qatıqlı sosu qoyuruq. Pörtmüş yumurtanın ağını da rəndənin incə yeri rəndələyirik. Hazırladığımız salatı da soyuducusunda sakitləşdiririk. Salatın üzərini, semizot-u və ya başqa bir yaşıllıqla, gilas pomidorla, qara zeytunla və yumurta sarısıyla bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 14:27 Müəllif: Nurana Baxılıb: 123 Bölmə: Salat tarifleri