MATERİAL SİYAHISI:
1 paket midi makaron
4 köz qırmızı istiot
1 çiçək gül kələmi
1 kasa kornişon turşu
1 kasa istiotlu zeytun
1 dəstə cəfəri
Zeytun yağı
SOSU ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
1 kasa çuğundur turşusu
Zeytun yağı
İÇİ:
Makaron üçün, qazanda su qaynadırıq. Duz və zeytun yağını tökürük. Su qaynayanda pastanı qoyub qaynadırıq. Gül kələmi çiçəklərinə ayırırıq və qaynayan suya qoyuruq. Bir neçə dəqiqə qaynadırıq və qaynar sudan götürüb soyuq su dolu kasaya çatdırırıq. Beləliklə, canlı rəngini itirməsini mane oluruq. Gül kələmi süzürük və qarışdırma qabına alırıq. İstiotlu zeytunu, kornişon turşunu, köz bibərləri və cəfərini doğrayıb qarışığa əlavə edirik. Pörtmüş pastanı süzüb, bir qədər soyudandan sonra qarışdırma qabına əlavə edirik. Zeytun yağını da tökürük və qarışdırırıq. Qarışığı boşqaba tökürük. Çuğundur turşusunu suyla birlikdə parçalayıcıdan keçiririk. Bir qabda qatıq və zeytun yağıyla qarışdırırıq. Salatının üzərinə çuğundur qatıq sousunu tökərək servis edirik.
Tarix: 03.02.2015 / 16:08 Müəllif: Aziza Baxılıb: 51 Bölmə: Salat tarifleri