British Medical Tibb Jurnalında dərc olunan məqalədə aşağı xolesterin səviyyəsi olan marqarinin yerinə kərə yağı yeyilməsi qeyd olunub.
İngiltərənin tanınmış kardioloqlarından olan Aseem Malhotra da kərəyağının sağlamlığa faydalı olduğunu bildirərək marqarindən uzaq durmağı məsləhət görüb. Mütəxəssis bildirib ki, ürəyi qorumağa zeytun yağı, balıq, ət, tərəvəz və meyvələr də kömək edir. Malhotra bundan əlavə "Ürək xəstəliyi riskini önləmək üçün" doymuş yağlardan istifadə edilməməsini bildirib. Amma elmi araşdırmalar da göstərb ki, bunlar ürək xəstəliyi riskini də artırır.
Times qəzetinin verdiyi xəbərə görə ürək xəstəlikləri və piylənmə kimi narahatlıqlara şəkərli yeməklər, ağ çörək və bəzi karbohidratlar səbəb olur.
Tarix: 08.01.2015 / 12:09 Müəllif: Aziza Baxılıb: 38 Bölmə: Saglamliq