Şokoladın qara ciyərə xeyri var?
Britaniya alimləri belə qənaətə gəliblər ki, tünd şokolad qara ciyər üçün xeyirlidir.
Şokoladın tərkibindəki flavanoidlər mükəmməl antioksidantdırlar. Bu maddələr qan damarlarının zədələnməsinin qarşısını ala bilir. Həmçinin antioksidantlar qara ciyərdə təzyiqi aşağı salır.
Bu müalicəvi xassələr araşdırma nəticəsində aşkar olunub. Qara ciyər xəstələrinə lazımi qaydada ya ağ yada qara şokoladlı mayə qidalar verilirdi. Xəstələrin muayinəsi gəbuldan öncə və sonra aparılırdı. Aydın olub ki, qara şokolad qara ciyərdəki təzyiqi az qaldırdığı halda, ağ şokolad bunu yetərincə çox eləyirmiş. Həkimlər bunu ağ şokoladdakı flavanoidlərin olmaması ilə izah edirlər.
Tarix: 27.12.2012 / 19:11 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 180 Bölmə: Saglamliq
loading...