Urfa yemeyi
MATERİAL SİYAHISI:
2,5 su b. İncə bolqar
1 soğan
1 su b. Qoz
2 şorba k. Pomidor tomatı
2 şorba k. Bibər tomatı
1 dəstə cəfəri
1 dəstə nanə
5 budaq təzə soğan
Nar turşsu
Duz
Zeytun yağı
İÇİ:
İncə bolqarı isti suyla ıslam yumşalmağa buraxırıq. Cəfəri, nanə, təzə soğanı doğrayırıq. Qozu doğrayıcıdan keçiririk. Bolqarın üzərinə tomatları qoyuruq və yoğururuq. İçinə doğradımız yaşıllıqları, ceiviz, doğranmış soğanı əlavə edirik. Duzunu, zeytun yağını və nar sirkən töküb qarışdırırıq. Limon dilimləri, nanə yarpağı bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 30.03.2015 / 16:53 Müəllif: Nurana Baxılıb: 107 Bölmə: Dünya mətbəxi
loading...