Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Ətli loxma böreği

Börek tarifleri arasında ən ləzzətli yerlərdən birinə sahib olan ətli börek, qonaqlar könül rahatlığı sunabileceğiniz bir tariftir .

Vəsaitlər:

4.5 su stəkanı unYarım paket
(20 gr ) yaş maya
4 yemək qaşığı qatıq
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 çay stəkanı günəbaxan yağıduz
1 su stəkanı ilıq suDaxili xərci üçün
500 qr parça quzu əti
1 soğan1 pomidor
1 aci bibər
3 yemək qaşığı zeytun yağıduzqara bibərkimyonüzəri üçün
1 yumurta sarısı
Şüyüd

Hazırlanması:

Unu dərin bir qaba alıb ortasını hovuz şəklində açın.Yaş maya, süd , duz , günəbaxan yağı və qatığı əlavə edib yoğurun.Yumurtanı əlavə edin.Yumşaq konsistensiyalı bir xəmir əldə edənə qədər su əlavə edərək yoğurun.Xəmiri 20 dəqiqə istirahət etdirin.Daxili xərci üçün soğanı yeyinti doğramaq batıq atəşdə zeytun yağında qovurun .Əti əlavə edin.Doğradığınız bibər ilə pomidoru əlavə edin.Bişmək yaxın ədviyyatları əlavə ocağı bağlayın.Mayalanan xəmirdən iri parçalar qoparıb ovuc içi böyüklüyündə açın.Ortasına ətli harçtan paylaştırıp gəzmək.Yağladığınız çörəkçilik hesabatında kataloq.Üzərinə yumurta sarısı sürtüb razyana səpin.15-20 dəqiqə mayalanması üçün gözlədib 190 dərəcə sobada bişirin.


Tarix: 29.11.2014 / 14:34 Müəllif: Aziza Baxılıb: 51 Bölmə: Dünya mətbəxi
loading...