MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
150 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
Yarım çay b. Soyuq su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
5 sarı alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın
1 çay stəkanı qoz
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Qabartma tozu, vanil və kirşanını qoyuruq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağı qoyuruq və yumurta qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Suyunu da tökürük və yoğurmağa davam edirik. Ələ yapışmayan, yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirin üzərini streç filmlə bağlayırıq və 15-20 dəqiqə istirahət etdiririk.
Daxili xərci üçün, almaları soyuyoruz və qarışdırma qabına rəndələyirik. Tavaya rəndələnmiş alma qoyuruq. Şəkər tozunu əlavə edirik və bişirməyə başlayırıq. Alma, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Qazi bağlayanda, darçın səpirik. Qozu dəyirmandan keçirib səpirik və qarışdırırıq.
Xəmiri 4 bərabər bəzəyə ayırırıq və hər birini yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik. Xəmiri dəzgaha alırıq və üzərinə un səpib pərlə xidmət boşqabı böyüklüyündə xəmir açırıq. Xəmiri 6 bərabər üçbucaq çıxacaq şəkildə bıçaqla kəsirik. Üçbucaq xəmir geniş hissələrinə daxili xərcdən qoyuruq. Xəmir kənar hissələrini ortaya doğru qatlayıb rulon şəklində bükürük. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük. Bütün xəmir qurtarana qədər bu prosesə davam edirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20-25 dəqiqə bişiririk.
Tarix: 26.03.2015 / 11:49 Müəllif: Nurana Baxılıb: 148 Bölmə: Şirniyyatlar