MATERİAL SİYAHISI:
3 pörtmüş kartof
1 kasa konserv ləvazimatlar
1 kasa kornişon turşu
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
Limon suyu
Zeytun yağı
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Süzmə qatıq
Çörekotu
Biberiye
İÇİ:
Pörtmüş kartofları əzirik. Turşuları nazik nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına kartofu, turşu əlavə edirik. Ləvazimatları iştirak edirik. Cəfəri və şüyüd incə-incə doğrayıb qarışığa qoyuruq. Zeytun yağını və limon suyunu axıdırıq. Xərcimizi barmaqlarımızın arasından keçirərək yoğururuq. Kirpinin başı üçün limonun yan tərəfindən incə bir dilim alırıq, bu şəkildə zəmində sabit dayanmasını təmin edirik.
İti ucunu burun edirik. Burunun altından ağız şəkli kəsirik. Burunun üstünə də bıçaqla iki oyuq edirik. Oyuqlara qara zeytun batırırıq. Kirpinin başını servis qabına yerləşdiririk. Başının arxasına də kartoflu xərci böyük bir top keçirib yerləşdiririk. Süzmə qatqı çalırıq, su yüngül açırıq. Kirpinin üzərini qatıqla çırmalayırıq. Çörekotu səpirik. Biberiye yarpaqları sancırıq.
Tarix: 14.05.2015 / 15:29 Müəllif: Nurana Baxılıb: 156 Bölmə: Salat tarifleri