MATERİAL SİYAHISI:
5 pörtmüş kartof
2 pörtmüş yerkökü
5 kornişon turşu
Duz
İstiot
Qatıq
Mayonez
Zeytun yağı
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Qırmızı istiot
Qarğıdalı
Qara zeytun
1 dəstə cəfəri
İÇİ:
Pörtmüş kartofları və pörtmüş kökləri kub şəklində doğrayırıq. Kornişon turşuları balaca kub şəklində doğrayırıq. Geniş bir qaba qatqı, mayonezi, zeytun yağını qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq. İçinə doğramış olduğumuz materialları qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və qarışdırırıq.
Girdə bir tort çevrəni yağlayırıq və boşqaba qoyuruq. İçinə kartof salatını qoyuruq. Üzərinə basaraq düzləldirik Qırmızı istiotu balaca kub şəklində doğrayırıq. Salatın üzərinə ortaya qırmızı istiot dairəvi şəkildə qoyuruq. Kənarına qarğıdalı qoyuruq. Qara zeytun və cəfəri bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 13.04.2015 / 17:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 95 Bölmə: Salat tarifleri