İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq və üzərinə duz səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq, südü və duru yağı tökürük. Yumurta qırırıq. Az ilıq su tökürük. xəmir hazırlayırıq. Daxili xərci üçün, kəvər incə nazik doğrayırıq. Tavaya az duru yağ tökürük və kəvəri qovururuq. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Hazırladığımız xəmiri 8 hissəyə bölürük və üstlərinə un səpərək pərlə xidmət boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əridirik. Xəmirin arasına kərə yağı sürürük. 4 dənə aralarına yağ sürərək üst-üstə qoyuruq. Yağ sürtəndən sonra da boşqab böyüklüyündə genişləndiririk. Məcməyi yağlayırıq və boşqaba 4 mərtəbəli xəmiri qoyuruq. Daxili xərci üzərinə tökürük və yayırıq. Qalan 4 mərtəbəli xəmiri da aralarını yağlayaraq genişləndiririk. Daxili xərcin üzərinə bağlayırıq. Kənarlarını da əlimizlə bükürük. Qalan kərə yağını da üzərinə sürtürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
KƏVƏR BOŞNAK PİROQU
4,5 su b. Un
1 su b. Süd
1 çay b. Duru yağ
1 yumurta
Duz
Su
YAĞLAMAQ ÜÇÜN:
100 q. Kərə yağı
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
1 kq kəvər
Duz
İstiot
Tarix: 06.04.2015 / 12:23 Müəllif: Nurana Baxılıb: 89 Bölmə: Dünya mətbəxi