Trabzon çörəyi
MATERİAL SİYAHISI:
5 su b. Un
1 pk. Quru maya
1 su b. Süd
Yarım çay b. Zeytun yağı
Duz
Su
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. İlıq su qoyduğumuz bir stəkana quru maya töküb qarışdırırıq. Unun üzərinə duz səpirik və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya əridən maya tökürük.
Südü və zeytun yağını tökürük və ortadan başlayaraq yoğururuq. bir xəmir əldə edirik. Bir parça ayırıb üzəri üçün hörgü edirik. Qalanı töküb yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına alırıq. Üstünə hörgü yerləşdiririk. Xəmiri mayalanmaya buraxırıq. Üzərinə zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 30.03.2015 / 17:03 Müəllif: Nurana Baxılıb: 92 Bölmə: Dünya mətbəxi
loading...