MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 su s. Ağ şokolad
1 pk. Krem
Yaşıl fıstıq
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı töküb çalmağa davam edirik. Toz fındığı, qabartma tozunu, vanili və 6 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq.Keksin içinə kərə yağı yağlayırıq. Keks xərcini içinə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Keks-imiz qabaranda temperaturu 160 dərəcəyə salırıq.
Üzəri üçün, kremi kiçik bir qazana tökürük və qaynayanda içinə ağ şokoladı atırıq və altını bağlayıb qarışdırırıq. Sousu soyumağa buraxırıq. Bu arada bişən keksi də sobadan alırıq, ilk temperaturu çıxanda boşqaba tərsinə çeviririk. Soyumuş torda şokolad sousunu tökürük. Yaşıl fıstıq səpirik və xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 19:05 Müəllif: Nurana Baxılıb: 79 Bölmə: Şirniyyatlar