İÇİ:
Soğanları yarım lobya şəkildə doğrayırıq. Tavaya az duru yağ qoyuruq və soğanı əlavə edirik. Bibərləri seçirik və incə nazik doğrayırıq. Pomidorları də soyub, kub kub doğrayırıq. Soğanı qovurmağa başlayırıq.Qiymənidə əlavə edərək bərabər qovururuq. Qiymə və soğan bişirdikdən sonra istiotu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Abqora və pomidoru da əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri ataraq qarışdırırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq. Daxili xərcin altını bağlayırıq. İlk temperaturu çıxanda cəfəri əlavə edirik və qarışdırırıq. Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yumurta qırırıq. Duru yağı tökürük. Unun üzərinə duzu səpirik. Meydana az da ilıq su tökürük. Ortadan qarışdıraraq yoğurmağa başlayırıq. xəmir hazırlayırıq. Xəmirin üzərini streç pakrtlə bağlayaraq sakitləşdiririk. Xəmrimiz dincələndə 10 kundəyə bölürük və yuvarlayırıq. Kündənin üzərinə un səpərək pərlə xidmət boşqabı böyüklüyündə açırıq. Hazırladığımız iç xərcdən xəmirlərə bölüşdürərək yarım ay şəklində bağlayırıq. Ocaq üstü gözləmə aparatında və ya teflon tavada çevirərək bişiririk. Üzərinə kərə yağı sürərək xidmət edirik.
KIRŞEHİR GÖZLƏMƏSİ
4 su b. Un
Yarım çay b. Duru yağ
1 yumurta
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
250 q. Qiymə
5 soğan
4 yaşıl istiot
2 pomidor
1 şorba k. Tomat
1 dəstə cəfəri
Duz
İstiot
Duru yağ
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Tarix: 06.04.2015 / 12:38 Müəllif: Nurana Baxılıb: 140 Bölmə: Dünya mətbəxi