Şorbalar ve Helimler → Kartoflu Roka Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 dəstə roka
1 kartof
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
Duz
Su
İÇİ:
Kartofu soyub kub doğrayırıq və kiçik bir qazanda qaynadırıq. Şorba qazanına kərə yağını və unu qoyuruq. Unun xam qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq su və südü töküb, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Qaynar su tökürük və qaynamağa qoyuruq. Kartofu əlavə edirik, duzunu əlavə edirik. Şorbanın konsistensiyanı da su ilə tənzimləyirik. Qaynayanda içinə doğranmış roka qoyuruq və bir daşam qaynadıb xidmət edirik. Ardı »