Şorbalar ve Helimler → Ezogelin Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 çay s Düyü
1 çay s. Bulqur
1 çay s. Qırmızı mərci
Yarım çay s. Sim əriştə
1 soğan
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Tomat
3 şorba q. Un
Duz
Nanə
Pulcuq istiot
Duru yağ
1 su s. Toyuq suyu
Su
İÇİ:
Düyünü, bulquru və mərcini bir qazana alırıq və yuyub süzürük. Üzərinə suyunu qoyuruq və pörtdetməyə başlayırıq. Duzunu atırıq. Suyunu çəkib lap köpüncə altını bağlayırıq. Ayrı bir qazana duru yağ tökürük və yeməli doğranmış soğanı qoyub qovururuq. Kərə yağını da əlavə edirik.
Soğan qovurulanda unu əlavə edirik və qoxusu çıxana Ardı »