Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKartoflu Roka Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə roka
1 kartof
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
Duz
Su

İÇİ:

Kartofu soyub kub doğrayırıq və kiçik bir qazanda qaynadırıq. Şorba qazanına kərə yağını və unu qoyuruq. Unun xam qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq su və südü töküb, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Qaynar su tökürük və qaynamağa qoyuruq. Kartofu əlavə edirik, duzunu əlavə edirik. Şorbanın konsistensiyanı da su ilə tənzimləyirik. Qaynayanda içinə doğranmış roka qoyuruq və bir daşam qaynadıb xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaspaço şorbası resepti (İspan mətbəxi)

Tərkibi:
12-14 orta yetişmiş pomidor
2 xiyar
2 bolqar bibəri
1 baş qırmızı soğan
1 diş sarımsaq
4-5 dilim qara çörək (qabıqsız)
80-90 ml zeytun yağı
2-3 x.q. qırmızı üzüm sirkəsi
Cəfəri
İri duz
Əzilmiş qara istiot
Tabasko sousu (istəyə görə)

Hazırlanması:
Xırda doğranmış sarımsaqla iri duzu həvəngdəstədə pasta halına gələnədək əzin.
Qara çörəyin içini və zeytun yağını buraya əlavə edib yenə əzməkdə davam edin. Ağzını bağlayıb soyuducuya qoyun.
Soğanı xırda doğrayıb üzərinə üzüm sirkəsi tökün. Qoyun bir az qalsın.
Pomidorların üzərini bıçaqla çarpaz çərtərək qaynar su tökün, belədə qabığı yaxşı təmizlənəcək.
Bolqar bibərinin üzərinə azca bitki yağı çəkib isti sobada 10 dəqiqə bişirin.
Üzəri bir az qızarandan sonra çıxarıb qaba yığın, ağzını bağlayıb 5 dəqiqə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli makaron şorbası

Tərəvəzli makaron şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı muncuq makaron
1 çay stəkanı qarğıdalı
1 qırmızı istiot
1 yaşıl istiot
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 su stəkanı ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu və yaşıl istiotu kub kub doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və bibərləri qovururuq. Unu əlavə edib qovurmaya davam edirik. Abqora-sını qoyub qarışdırırıq. Soyuq ət suyunu tökürük, bir qədər soyuq su tökürük və çırpma teliylə konsistensiyanı açırıq. İsti su əlavə edirik. Ayrı bir qazanda pasta qaynadırıq. Makaron yarı konsistensiya gəlincə suyla birlikdə şorba qazanına çatdırırıq. Duzunu atırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

6 şorba q. Tarhan
1 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 sarı bibər
1 kartof
1 şorba q. Pomidor tomatı
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Bibərləri xırda kub şəklində doğrayırıq. Kartofu soyuruq və küp doğrayırıq. Qazana duru yağı töküb, kərə yağı qoyuruq. Bibərləri və kartofu qovururuq. Tərəvəzlər yumşalanda abqora-sını qoyuruq. İstəyə görə sarımsaq da əlavə edə bilərik. Qarışdırandan sonra tarhana qoyub qovururuq. Soyuq ət suyunu töküb konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk. Duzunu atırıq və qarışdıraraq bişiririk. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli qarox şorbası

Tərkibi :

1 ədəd soğan

2 ədəd kartof

2 ədəd bibər (yaşıl və sarı)

2 ədəd kök

2 ədəd soyulmuş pomidoru

1 ədəd yaşıl noxud konservi

1,5 litr bulyon və ya galina blanca

1 dəstə şüyüd

1 dəstə cəfəri

narın xörək duzu

Hazırlanması:

Əvvəlcə soğan xırda-xırda dogranılır
Bibər uzun-uzun dogranılır

Kökü sürtgəcdən keçiririk.
Pomidor və kartof iri kvadrat səkilində doğranılır

Daha sonra sıra ilə qazana soğan,bibər,kök,pomidor,kartof,sarıkök,duz əlavə olunur

Bir az qızarıldıqdan sonra bulyonu əlavə edirik

Qaynara düşən kimi qarox əlavə olunur

20-25 dəqiqə qaynadıqdan sonar hazır olana yaxın göyərti əlavə olunur

Zovqə görə hazır ədviyyat qarışımları da əlave edə bilərsiniz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartof şorbası

Vəsaitlər:
3 yemək qaşığı un 3 yemək qaşığı maye yağ Soğan ət suyu 2 ədəd iti bibər 4 ədəd pomidor 4 diş sarımsaq duz
Hazırlanması:
İncə doğranmış bibər yağda qovrulur. Içinə rəndələnilmiş pomidor əlavə edilir, su qonub qaynadılır. Ayrı bir kab içində azaldılmış un yavaş yavaş qarışdırılaraq qazana qatılar. Duzu qoyular. 10 dəqiqə qaynar. İncə doğranmış təzə soğan əlavə edilir. 4 dəqiqə daha qaynadılır. Döyülmüş sarımsaq ilə xidmət edə bilər.

Nuş olsun ! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZəfəranlı bulyon

Qoyun və ya mal sümüyü – 250q,

baş soğan – 20q,

yerkökü – 20q,

cəfəri kökü – 10q,

keşniş və ya şüyüd – 10q,

zəfəran – 0,2q,

duz


Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşğun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdan də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşğun qaynamağa yol verilmir. Bulyon Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMərcimək Şorbası

İçindəkilər:

5 stəkan su
1 stəkan mərcimək
1 ədəd kartof
1 ədəd yerkökü
2 baş soğan
1 stəkan ət və ya toyuq suyu
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər duz
limon dilimləri


Hazırlanması:

Mərciməkləri təmizləyin, bir əl sudan keçirin. Kartofu, soğan-ları, yerkökünü təmizləyib dörd yerə bölün. Mərciməyi şorbanı bişirəcəyiniz qazana qoyun və üzərinə suyu, dördə böldüyünüz digər səbzələri də əlavə edərək orta dərəcəli yanan ocağın üzərində bişirməyə başlayın. Mərcimək və səbzələr yumşalana qədər qaynadın. Qazanı ocaqdan alın və blenderlə bütün səbzələr bir-birinə qarışanadək üyüdün. Bir stəkan ət suyunu əlavə edin və qazanı təkrar ocağa qoyun (Əgər şorbanız gözlədiyinizdən daha Ardı »