Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerOrdubad sayağı lobiya şorbası

Odrubad Üsulu Maş Şorbası

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

1 stəkan (230g) quru maş lobya, gecədən soyuq suya qoyulmuş
2 xörək qaşığı (30ml) ərinmiş kərə yağı
500g doğranmış sümüksüz qoyun və ya mal əti (sümüklü ətdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 ədəd doğranmış orta boy baş soğan
2 xörək qaşığı tomat
8 stəkan su
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
4 ədəd 2 və ya 4 yerə bölünmüş orta boy karfof
4 quru gavalı
1 xörək qaşığı quru nanə


1. Maş lobyanı süzün və su doldurulmuş qazanda 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu proses quru maşın tünd rənginin çıxması üçün edilir. Maşı süzün və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDuzlu Qatıq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa duzlu qatıq
1 çay s. Düyü
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Un
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Nanə
Toz bibər

İÇİ:

Düyünü dağıdırıq və qazanda qaynadırıq. İsti suyunu qoyuruq. Ət suyu tökürük və bişiririk. Qatığı qarışdırma qabına alırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da isti su tökürük və çalırıq. Tərbiyəni də yavaş-yavaş qazana tökürük.

Tərbiyədə yumaq əmələ gəlməsi olmamalıdır. Lazım gəlsə yenə qaynar su tökürük. Duzunu atırıq. Qaynayanda xidmət kasasına qoyuruq. Kərə yağını tavada əridirik. Nanə və toz istiotu kərə yağının içinə atırıq. Bu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAyran Aşı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı buğda
1 böyük kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su stəkanı toyuq suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı kərə yağı

İÇİ:

Buğda isti suyla ısla-yırıq və 1-2 saat saxlayırıq. Daha sonra taxılın suyunu süzürük və dağıdırıq. Buğdani qazana qoyuruq, suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Buğda pörtən qazanı, suyla birlikdə soyumağa qoyuruq. Ayrı bir qazana unu, qatigi, yumurta sarısını və toyuq suyunu qoyuruq. Bir az da soyuq su əlavə edərək çırpma teliylə qarışdırırıq və ocaq üzərində göturürük.

Buğda suyla birlikdə qazana çatdırırıq. Bir Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli İspanaqli Şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq yarpağı
1 kasa misir
1 su s. Ət suyu
3 şorba q. Qatıq
Yarım limon
2 şorba q. İlə un
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazana qatiqı, unu qoyuruq. Limonun suyunu sıxıb əlavə edirik. Soyuq ət suyunu tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açdıqdan sonra isti su veririk və qazanının altını açıb qaynamağa qoyuruq.

Bir tərəfdən də tez-tez qarışdırırıq. Şorba qaynayanda içinə dənə qarğıdalı və duzunu atırıq. Ocaqdan almadan dərhal əvvəl də doğranmış ispanağı iştirak edirik. Altini bağlayırıq. Kərə yağını tavada eridirik, içinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoğanlı-pure şorbası

Vəsaitlər :

iri soğan- 4-5 ədəd
un- 2 xörək qaşığı
yumşaq kərə pendiri ( plavlenniy slivochniy- rus dilində tərcüməsi )- 70-100 qr
Bitki yağı ( banka yağı ilə birgə də istifadə etmək olar )
Çimdik şəkər, duz, qara istiot
Suxari üçün ağ baton və ya sadə çörək
sarimsaq- 1, 2 diş
mal və ya toyuq bulyonu- 800 mqr ( hazirlanması üçün: 200 qr mal əti qabırğası və ya sümüyü; 1 litr su; 1 baş soğan; orta ölçülü kök; noxud istiotu 6-7 ədəd; 1 lavrovi yarpağı; duz )

Hazırlanması :

Bulyonu hazırlayırıq, daha sonra ayrıcayağda soğan qovrulur. ( bitki yağını və ya əridilmiş yağı istifadə etmək olar ). Soğanı duzlayıb, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Mantı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa düşbərə
1 yerkökü
1 kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 şorba q. Un
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şorba q. Bibər tomatı
2 şorba q. Kərə yağı
Ət suyu
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü və kartofu soyub xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, soğanı və sarımsağı qovurmağa başlayırıq. Kərə yağını qoyuruq, qarışdırırıq. Unu əlavə edib qovururuq. Yerkökü və kartofu qoyuruq və qovururuq. Abqora əlavə edirik. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Ət suyunu axıdırıq. İsti suyla konsistensiyanı tənzimləyirik. Şorbanın bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq budu
1 balqabaq
1 yerkökü
1 qırmızı istiot
2 kartof
2 şorba q. Kərə yağı
Toyuq suyu
Su
Duz

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

İÇİ:

Toyuğu qaynadırıq. Balqabağı, yerkökü, qırmızı bibəri və kartofları xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və doğranmış tərəvəzləri qoyub qovururuq. Qaynadilmiş toyuğun suyunu axıdırıq. Bir kasaya qatiqı, unu və limon suyunu qoyuruq və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırarkən isti suyunu da yavaş-yavaş veririk. Qazandakı tərəvəzlər pörtəndə tərbiyəni qazana tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerEzogelin Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s Düyü
1 çay s. Bulqur
1 çay s. Qırmızı mərci
Yarım çay s. Sim əriştə
1 soğan
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Tomat
3 şorba q. Un
Duz
Nanə
Pulcuq istiot
Duru yağ
1 su s. Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Düyünü, bulquru və mərcini bir qazana alırıq və yuyub süzürük. Üzərinə suyunu qoyuruq və pörtdetməyə başlayırıq. Duzunu atırıq. Suyunu çəkib lap köpüncə altını bağlayırıq. Ayrı bir qazana duru yağ tökürük və yeməli doğranmış soğanı qoyub qovururuq. Kərə yağını da əlavə edirik.

Soğan qovurulanda unu əlavə edirik və qoxusu çıxana Ardı »