Şorbalar ve Helimler → Ətli borş
2
Tərkibi:
1 su s. əriştə
2 şorba q. kərə yağı
3 pomidor
1 kök
1 dəstə cəfəri
1 limon
toyuq suyu
su
duz
Hazırlanması:
Qazana duru yağ tökürük və əriştələri qovruruq. Kərəyağını əlavə edirik. Kökü soyub kiçik doğrayın. Pomidorları soyuruq və doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Əriştə qovrulduqdan sonra kökü qoyub qovurmağa davam edirik. Pomidor püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu tökürük, qarışdırırıq. İsti suyla konsistensiyasını açırıq. Duzunu da ataraq bişiririk. Lazım olsa təkrar isti su qoyuruq. Cəfərini incə incə doğruyoruz. Şorbanın üzərinə cəfəri tökürük və limon sıxırıq.
Nuş olsun! Ardı »