Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerƏtli borş

2
Tərkibi:
1 su s. əriştə
2 şorba q. kərə yağı
3 pomidor
1 kök
1 dəstə cəfəri
1 limon
toyuq suyu
su
duz

Hazırlanması:
Qazana duru yağ tökürük və əriştələri qovruruq. Kərəyağını əlavə edirik. Kökü soyub kiçik doğrayın. Pomidorları soyuruq və doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Əriştə qovrulduqdan sonra kökü qoyub qovurmağa davam edirik. Pomidor püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu tökürük, qarışdırırıq. İsti suyla konsistensiyasını açırıq. Duzunu da ataraq bişiririk. Lazım olsa təkrar isti su qoyuruq. Cəfərini incə incə doğruyoruz. Şorbanın üzərinə cəfəri tökürük və limon sıxırıq.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQozlu və sarımsaqlı ovduq

Ləvazimatlar:

Xiyar – 4 ədəd

Sarımsaq – 2 diş

Qoz ləpəsi – 200 q

Zeytun yağı – 25 q

Qatıq – 500 q

Limon şirəsi – ½ hissə

Göyərti (şüyüd, nanə, tərxun) – ½ hissə

Su

Qırmızı istiot – 15 q

Duz – 20 q

Hazırlanma qaydası


1. Qatığa su əlavə edilib çalınır.
2. Qoz ləpəsi və sarımsaq həvəngdəstədə döyülür.

3. Xiyarın qabığı soyulur və sürtgəcdən keçirilir.

4. Göyərti xırda doğranılır.

5. Bütün ərzaqlar, limon şirəsi, zeytun yağı və duz çalınmış qatığa əlavə edilib qarışdırılır.

6. Ovduq qədəhlərə tökülür, üzərinə qırmızı istiot əlavə edilib 2 saatlıq soyuducuya yerləşdirilir. Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++++Pomidor Şorbası.

Süfrələrimizin ən asan, ləzzətli şorbasıdır pomidor şorbası. Vaxtınız yoxdur? qonağınız gələcək? və sizə ən asan şorba tərifi lazımdır?Elə isə buyurun sizə tez hazırlanacaq şorba tərifi.Bu şorbanı qış aylarında pişirmək istəyirsinizsə o zaman pomidor yerinə 2 yemək qaşığı tamat istifadə edin. Mən yay ve qış aylarında da tamatla bişirirəm. Bəzən bir yemək qaşığı tamat, 1 ədəd də pomidor rəndələyirəm. Sizin üçün hansı asan gəlirsə elə də edə bilərsiniz.

Ərzaq:
(4 nəfərlik)
3 ədəd pomidor
1 litr soyuq su
1yemek qaşığı un
2 yemek qaşığı duru yağ
1 yemek qaşığı kərə yağı
duz, qara istiot

Üstünə səpmək üçün:
Rəndələnmiş holland pendiri (mən bunun əvəzinə yağda qızardılmış nanə tökürəm)

Hazırlanması:
Qazana duru Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQatıq Şorbası..

İÇİ:

Qatığı, yumurtanı, ət suyununu və unu qazana qoyuruq. Üstünə limonu sıxırıq, yumurtasını qırırıq və ocağa alırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açıb qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Qarışdıraraq yavaş-yavaş bişiririk.

Lazım gələrsə qaynar su əlavə edirik. Düyünün bişməsinə yaxın pörtmüş mərcini əlavə edirik və qaynadırıq. Servis edərkən üzərinə əridilmiş kərə yağını və nanənı səpirik.

QATIQ ŞORBASI

1 çay s. Düyü
1 çay s. Pörtmüş yaşıl mərci
1 yumurta
Yarım limon
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
1 su b. Ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGüllü Mantı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa pörtmüş yaşıl mərci
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Mandi
1 şorba q. Tomat
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Qazanda kərə yağını əridib unu qovururuq. Unun qoxusu çıxanda abqora əlavə edirik. Bir az qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. İsti suyunu da qoyuruq. Pörtmüş noxudla mərci əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda mantı əlavə edirik. Duzunu atırıq və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı sim əriştə
1 böyük yerkökü
1 soğan
Duz
Zeytun yağı
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
1 dəstə cəfəri

İÇİ:

Soğanı doğrayıb zeytun yağı ilə qazanda qovururuq. Yerkökü rəndələyib soğanla bir az istiləşəndən sonra üzərinə qaynar su tökürük. Yerkökü yaxşıca pörtmək üçün buraxırıq. Tərbiyəsi üçün, qatıqi geniş bir kasaya qoyub içinə un, yarım limon suyu və bir az ilıq su götürüb çırpma teli ilə qarışdırırıq.

Şorbanın bulyondan bir az isti su əlavə edib bir az daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Mantı Şorbası

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. Mantını əlavə edirik və pörtdətməyə başlayırıq. Mantının pörtmə müddəti qısa olacağı üçün, pörtmüş noxudu da əlavə edirik. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq.

Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu tökürük və limonu sıxırıq, çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Sonra mantının qaynama şirəsindən bir - iki qaşıq qədər tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük, bir tərəfdən də qarışdırırıq ki kəsilməsin.

Kərə yağını tavada əridirik, üstünə nanə atırıq və şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.

NOXUDLU MANTI ŞORBASI

1 kasa düşbərə
1 su s. Pörtmüş noxud
Su
Duz
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏzmə Yerkökü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 yerkökü
1 soğan
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Ev əriştəsi
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Kökləri rəndələyirik. Soğanları piyazlıq doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və yerkökü əlavə edərək qovururuq. İsti suyunu veririk və bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soyuq südlə konsistensiyanı açırıq. Köklər bişəndə südlü tərbiyəni də əlavə edib sürətli çalırıq. Ət suyunu əlavə edirik. Lazım gəlsə yenə qaynar su tökürük. Əriştə atırıq. Duzunu atırıq və əriştə pörtənə qədər bişiririk. Ardı »