Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerYabanı ispanaq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq
1 kasa misir
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 diş sarımsaq
Duru yağ
Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı

İÇİ:

Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Qırmızı istiotu küp doğrayıb əlavə edirik.Ispanağıda da nazik doğrayırıq. İstiotu bir az qovurduqdan sonra ıspanağı əlavə edirik. Qarğıdalını atırıq və qarışdırırıq. Bir az istiləşəndən sonra isti su veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.

Tərbiyəsi üçün, qatıqı qarışdırma qabına alırıq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKök şorbası

Kök şorbası

Vəsaitlər:
• 2-3 dənə böyük kök
• 6 stəkan su və ya ət suyu
• 2 şorba qaşığı marqarin
• 1 qəhvə fincanı kartof suyu
• 2 ədəd yumurta
• Yarım dəstə cəfəri
• 3 ədəd yaşıl bibər
• Duz

Bişirmək qaydası.
Kökləri yaxşıca soyub yuduqdan sonra kiçik kublar halında doğrayın və yaxşıca yumşalana qədər qaynadın. Suyunu saxlayıb kökləri götürüb yaxşıca əzin. Saxladığınız suyun içinə əzilmiş kökləri əlavə edin.
Digər tərəfdən bir tavada marqarini əridin. İçinə kartof suyunu tökün. Qarışdıraraq bişirin. Bişirdiyiniz kartof suyunu şorbanın üzərinə yavaş yavaş əlavə edin. Duzunu bibərini əlavə edib ağır atəşdə qaynamağa buraxın.
Süfrəyə verməzdən əvvəl yumurtaları çırpıb əlavə edin. İstəsəniz üzərinə cəfəri səpin. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Quzu Sinə Şorbası

İÇİ:

Quzu sinəsini qaynadırıq. Suyunu süzürük və şorba üçün ayırırıq. Kartofu və yerkökünü doğrayırıq. Ət suyunu qazanda qaynadırıq. Kartofu və yerkökünü ataraq qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu bir qaba qoyuruq.

Limon suyunu sıxırıq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazanda qaynayan sudan bir az alırıq və tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni yavaş-yavaş şorbaya əlavə edirik və qarışdırırıq. Pörtmüş və didiklen-miş əti də qazana əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq.

Kərə yağını əridirik. Üstünə təzə nanə səpirik. Şorbanın üzərinə bu qarışığı tökərək servis edirik.

TƏRBİYƏLİ QUZU SİNƏ ŞORBASI

1 quzu sinə
1 kartof
1 yerkökü
1 Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMisli Bamiyə Şorbası

İÇİ:

Düyünü kiçik bir qazanda qaynadırıq. Quru bamiyəni də ayrı bir qazanda qaynadırıq. Bir qazanda kərə yağını əridirik. Unu da qoyaraq qovururuq. Südü və ət suyunu tökərək konsistensiyanı açırıq. Bir az da soyuq su əlavə edirik və çalırıq. Qarışığı qaynadırıq. Qaynar su əlavə edirik. Pörtmüş düyünü qoyaraq qarışdırırıq. Pörtmüş bamiyəni də əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üstünə doğranmış şüyüd səpirik.

MİSLİ BAMİYƏ ŞORBASI

100 q. Quru bamiyə
1 çay s. Düyü
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQulaqlı Şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s. Kvadrat riştə
Su
Duz

KOTLETİ ÜÇÜN:

200 q. Qiymə
3 şorba q. Üyüdülmüş un
1 soğan
Duz
Zirə
İstiot

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 şorba q. Un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. İçinə soğanı rəndələyirik. Üyüdülmüş unu, duzu, zirə və istiotu qoyub yoğururuq. Diyircək qədər kiçik küftələr yuvarlayırıq. Yuvarlanarkən əlimizi arada suya salsaq daha asan edərik. Tavaya az duru yağ tökürük və kotletləri qızardırıq. Qazanda su qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün kasaya qatığı qoyuruq. Yumurta sarısını Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKüftəli Ərzurum şorbası resepti

Tərkibi:
1 çay stəkanı düyü
200 qram yağsız qıyma
5-6 su stəkanı isti su və ya ət suyu
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 ədəd orta ölçülü soğan
Duz
Qara bibər
Quru nanə

Sous üçün:
2 xörək qaşığı ələnmiş un
1 su stəkanı qatıq
1 ədəd yumurta

Hazırlanması:
Qazana düyünü və 2 çay stəkanı suyu əlavə edib, düyülər suyunu çəkənə qədər bişirək. Bu vaxt qıymağı bir qaba əlavə edib, üzərinə duz və qara bibər əlavə edək və yoğuraq. Sonrasında qıymadan kiçik parçalar qoparıb, noxud iriliyində küftələr edək. Küftələri un səpilmiş bir qaba qoub, qabı yelləyərək küftələrin unlanmasını təmin edək. Düyülərin olduğu qazana 5-6 stəkan isti suyu və küftələri əlavə edib, bir müddət daha küftələr yumşalana Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDovğa resepti...

Tərkibi:
500 qr qatığ
yarım dəstə keşniş
yarım dəstə şüyüd
yarım dəstə soğan
yarım dəstə ispanağ
yarım dəstə dağ keşnişi
2 diş sarımsaq
50 qr yumru düyü
1 ədəd yumurta
1 x/q un
duz

Hazırlanması:

1. Doğanı hazırlamaq üçün göyərtilər təmizlənir, yaxşı yuyulub xırda doğranılır. Sarımsağı (göyərti sarımsağdan da istifadə etmək olar) xırda doğrayıb göyərtiyə qatırıq.
2. Düyü yaxşı yuyulur, tam bişənə kimi ayrı qazanda qaynadılır.
3. Qatığı dovğa bişirəcəyimiz qazana töküb, yumurta,un əlavə edirik. Qarışdırma teli ilə yaxşı qarışdırırıq.
4. Qazanı qaza qoyub, taxta qaşıqla yavaş qarışdıra-qarışdıra qaynadırıq. Qaynadıqda göyərtiləri əlavə edib yenidən dayanmadan qarışdırırıq.
5. Göyərtilərin rəngi dəyişdikdə və qaynamağa başladıqda qazdan götürürük.
6. Bişmiş düyünü, duzu qazana əlavə edib biraz qarışdırırıq.

Qeyd: Dovğa həm isti həm soyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGicitkən şorbası

Lazım olanlar:

2 qaşıq qarğıdalı unu
1 qaşıq buğda unu
1 soğan
1 qaşıq kərə yağı
1 kasa gicitkən
1 dəstə kereviz yarpağı
2-3 zoğ təzə sarımsaq,
kərəyağı və duru yağ
su
duz.
Hazırlanması:

Kərə yağını və duru yağı qazana qoyun. İncə-incə doğranmış soğanı bu yağda qızardın. Sonra buna qarğıdalı ununu və buğda ununu əlavə edib qovurmağa davam edin.

Üzərinə soyuq su əlavə edin, yavaş-yavaş qarışdıraraq qaynadın. Şorba qatılaşmağa başlayandan sonra, incə-incə doğranmış gicitkənin yarpaqlarını, sarımsaq zoğlarını və kərəviz yarpaqlarını əlavə edin. Bir az qaynadın və şorbamız servis üçün hazırdır. Ardı »