Şorbalar ve Helimler → Mərcimək Şorbası
İçindəkilər:
5 stəkan su
1 stəkan mərcimək
1 ədəd kartof
1 ədəd yerkökü
2 baş soğan
1 stəkan ət və ya toyuq suyu
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər duz
limon dilimləri
Hazırlanması:
Mərciməkləri təmizləyin, bir əl sudan keçirin. Kartofu, soğan-ları, yerkökünü təmizləyib dörd yerə bölün. Mərciməyi şorbanı bişirəcəyiniz qazana qoyun və üzərinə suyu, dördə böldüyünüz digər səbzələri də əlavə edərək orta dərəcəli yanan ocağın üzərində bişirməyə başlayın. Mərcimək və səbzələr yumşalana qədər qaynadın. Qazanı ocaqdan alın və blenderlə bütün səbzələr bir-birinə qarışanadək üyüdün. Bir stəkan ət suyunu əlavə edin və qazanı təkrar ocağa qoyun (Əgər şorbanız gözlədiyinizdən daha Ardı »