Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Meyanəli Toyuq

İÇİ:

Pörtmüş toyuq budunu hissələrə ayırırıq və doğrayırıq. Qazanda kərə yağını duru yağla qarışdırıb əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Toyuğu gördüyümüz suyunu əlavə edirik. Qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su ilə açmaq olar. Pörtmüş noxudu və toyuğu əlavə edirik. Duzunu atırıq. Bir daşım daha qaynadırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpirik.



2 pörtmüş toyuq but
1,5 su s. Pörtmüş noxud
3 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə cəfəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu yerkökülü şorba

Kartoflu yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

2 kartof
1 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Təzə soğan

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı qovururuq .Yerkökü, kartofları rəndələyirik. Əvvəl yerkökü qazana əlavə edirik, soğanla birlikdə qovururuq. Bir az sonra kartofu qoyuruq. Qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ara sıra suyunu nəzarət edib, lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Sous üçün, qatqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerReyhanlı İstiot Şorbası

İÇİ:

Qazana kərə yağını qoyub əritdikdən sonra unu qoyub qovururuq. İstiot abqora-sını əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu töküb qarışdırırıq. Konsistensiyanı açmaq üçün soyuq su töküb qarışdırırıq. Doğranılmış sarımsağı və közlenmiş biberi də qazana əlavə edirik. Qaynamağa başlayanda isti su əlavə edirik. Reyhanı doğrayıb onu da qazana qoyuruq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Qaynayanda əl blendırından keçiririk. Dəyirmandan istiotu üyüdürük və bir az da bişirib altını bağlayırıq.

REYHANLI İSTİOT ŞORBASI

6 közlenmiş istiot
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
1 şorba q. Bibər tomatı
2 diş sarımsaq
1 su s. Toyuq suyu
1 dəstə reyhan
Duz
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöz İstiot Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 qırmızı istiot
2 şorba k. Kərə yağı
2 şorba k. Un
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı bibərləri közleyirik. Soyuduruq və ikiyə kəsib tumlarını təmizləyirik. Qazana kərə yağını qoyuruq. Dəfnə yarpaqlarını və yeməli doğranmış soğanı qovururuq. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqorasını əlavə edirik, qovurmaya davam edirik. Köz bibərləri də doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz konsistensiyanı alıb bişəndə dəfnə yarpaqlarını içindən çıxarırıq və şorba əl blendırından keçirərək xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPerlova şorbası resepti

Tərkibi:
1 stəkan perlova
1 ədəd soğan
1 ədəd kartof
50 qr kərə yağı
tomat pastası
sarıkök
duz

Hazırlanması:
1. Perlova yuyulur, üzərinı su tökülür bişənə kimi qaynadılır.

2. Soğan xırda kub şəklində doğranılır tavada qızardılır. Qızarana yaxın üzərinə tomat pastası, sarıkök əlavə olunur 3 dəqiqə biryərdə qızardılır.


3. Qızarmış soğan perlovaya əlavə olunur.


4. Kartofun qabığı təmizlənir, yuyulur, kiçik kub şəklində doğranılır və şorbaya əlavə edilir.

5. Şorbaya duz vurulur, kartofu bişdikdə qazdan götürülür.


Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu Qandal Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə qanqal yarpağı
1 kartof
1 yerkökü
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
1 limon
2 şorba q. Un
Su

İÇİ:

Kartofu və yerkökü soyuruq. Balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazanda kərə yağını əridirik. Soğanı və yerkökünü əlavə edib qovururuq. Bir az su əlavə edərək bişiririk. Ayrı bir qazana su tökürük.

Qanqalı əlavə edərək qaynamağa qoyuruq. Pörtən qanqalı suyla birlikdə blendırdan keçirərək püre edirik. Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba qoyuruq. Limon suyunu sıxırıq.Unu əlavə edib çalırıq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, sonra bir az isti su töküb qarışdırırıq.
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Düyü Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsağı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyünu yuyub süzürük qazana əlavə edirik.

Tərbiyəsi üçün, süzmə qatiqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq noxud şorbası resepti

Tərkibi:
1 kq. qatıq
1 su stəkanı qaynadılmış noxud
1 çay stəkanı yaşıl mərcimək
1 çay stəkanı düyü
Dereotu
Nane
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanması:
Prioritetlər düyü və mercimekayrı qazanlarda qaynadılar. Qaynadılmış olan mərcimək və düyü süzülərək soyuq sudan keçirilər. Yoğurd çırpılaraq bir miqdar su əlavə edilir. İçinə bir su stəkanı qaynadılmış soyuq noxudu mərcimək və düyü əlavə qarışdırılır. Duzu və yağı tökülür. Xidmət edilərkən üzərinə doğranmış şüyüd, nanə və zeytun yağı tökərək xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »