Şorbalar ve Helimler → Noxudlu Meyanəli Toyuq
İÇİ:
Pörtmüş toyuq budunu hissələrə ayırırıq və doğrayırıq. Qazanda kərə yağını duru yağla qarışdırıb əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Toyuğu gördüyümüz suyunu əlavə edirik. Qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su ilə açmaq olar. Pörtmüş noxudu və toyuğu əlavə edirik. Duzunu atırıq. Bir daşım daha qaynadırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpirik.
2 pörtmüş toyuq but
1,5 su s. Pörtmüş noxud
3 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 dəstə cəfəri Ardı »