Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu paxla şorbası resepti

Tərkibi:
Yarım kilo paxla
1 ədəd kiçik boyda quru soğan
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
1 parça toyuq döş əti
1 çay qaşığı şəkər tozu
Zövqünüzə görə duz
1 litr su

Hazırlanması:
Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin. Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın. Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBozbaş

Ərzaqlar:

1 kq sümüklü suda bişmiş qoyun əti (Mal əti də olar)

3 orta ölçüdə kartof

3 orta ölçüdə soğan

1 x.q tomat

Kərə yağı

Duz

Üstünə göyərti:

Keşniş

Şüyüd

Hazırlanması:

Soğanı xırda doğrayırıq.

Soğana yağ və düz töküb qızardırıq.

Tomat əlavə edib qovururuq.

Soğan hazır olanda kartofları iki yerə bölüb soğanla az qovururuq.

Əti də töküb az qovururuq.

Qovurduqdan sonra üstünə ətin bulyonunu əlavə edib vam odda bişiririk. Kartof tam bişəndə yeməyimiz hazırdı.

Hazır yeməyin üstünə xırda doğranmış göyərti səpirik.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuq bulyonu resepti

Tərkibi:
1 ədəd içi təmizlənmiş toyuq
2 ədəd baş soğan
2 ədəd kərəviz özəyi
1 ədəd kök
bir neçə kəklikotu budağı
3 noxud qara istiot
1 ədəd dəfnə yarpağı
2 dəstə cəfəri

Hazırlanması:
1. İnqredientlər.
2. Təqribi 8-10 sm ölçüdə sümüklər doğranılır.
3. Sümüklər bir qazana yerləşdirilir və üzərinə soyuq su əlavə edilir.
4. Daimi köpüklər yığışdırılaraq ət qaynadılır.
5. Qaynadıqda qazın odu azaldılır və bulyona doğranmış kök, soğan, kərəviz özəyi və istiot əlavə edilir.
6. Ardınca buket kimi bağlanmış kəklik otu, cəfəri və dəfnə yarpağı əlavə edilir.
7. Qapağı bir qədər bağlanmış formada, az odda təqribi 3,5-4 saat bişirilir. Təqribən 4 saatdan sonra dolğun və ətirli bulyon hazır olur.
8. Sonra bulyon süzgəcdən keçirilir.
9. Bulyon şəffaf, dolğun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSaxsı qabda mal əti şorbası

Tərkibi:
500 qr mal əti
500 qr quru lobya
400 qr arpa yarması
2 ədəd soğan
3 ədəd kök
2 ədəd pomidor

Hazırlanması:
Yeməyi bu şəkildəki kimi saxsı qablarda hazırlayırıq.
Qaba bir az yağ, doğramış soğan, mal əti və bir qədər su əlavə edib (ətlərin üzərini örtəcək qədər), sobada 180 dərəcədə 30 dəq bişiririk.
Bundan sonra bişmiş ərzaqların üzərinə lobya, arpa yarması, doğranmış pomidor, doğranmış kök əlavə edib, zövqə görə duz istiot vururuq. Qabın demək olar ki, ağzına qədər su əlavə edib, yenə də sobada 50-60 dəq bişiririk.
60 dəq sonra ətin bişib birməməsini yoxlayın, bu vaxt ərzində bişmiş olmalıdır.
Saxsı qabda bişirilən mal əti şorbamız hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTOYUQ ŞORBASI

Toyuq əti – 155 q,

düyü – 25 q,

ərinmiş yağ – 20 q,

alça və gavalı – 20 q,

noxud – 20 q,

baş soğan – 20 q,

şüyüd – 10 q,

istiot,

zəfəran və duz.


Toyuqdan bişirilmiş bulyon ələkdən süzülür. Düyü bulyonda bişirilir, üzərinə yağda qızardılmış soğan qatılıb hazır olmasına 15 dəqiqə qalmış ayrıca bişirilmiş noxud, alça və ya gavalı qurusu əlavə edilir. Sonra üzərinə dilim şəklində doğranmış bişirilmiş toyuq əti və doğranmış şüyüd əlavə edilib 1-2 dəqiqə qaynadılır. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerŞəfa Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 toyuq but
1 çay s. Sim əriştə
1 soğan
1 şorba q. Tomat
1 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 limon
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə cəfəri
1 diş sarımsaq

İÇİ:

Toyuq budunu qaynadırıq və ətlərini didirik. Suyunu şorbaya qoymaq üçün süzərək ayırırıq. Toyuğun qaynatma suyuna soğan, dəfnə yarpağı, istiot kimi materiallar əlavə etsək toyuq suyu daha ləzzətli olar. Qazana duru yağ qoyuruq. Yeməli doğranmış soğanı əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Unu və kərə yağını əlavə edirik.

Un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Tomatı əlavə edib qovururuq. Soyumuş olan toyuq Ardı »

Şorbalar ve Helimlerkeşnişli səbzə şorbası

İçindəkilər:

yarım kasa düyü
yarım kasa incə vermişel
1 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd qırmızı bibər
1 orta ölçülü kartof
1 böyük pomidor
1 yerkökü
1 baş quru soğan
1 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı duru yağ
5 stəkan ət suyu keşniş

6 nəfərlik Bişmə müddəti 15 dəqiqə


Hazırlanması:

İlk olaraq yeməklik doğradığınız soğanı duru yağda qovurun. Üzərinə 1 xörək qaşığı un əlavə edib qarışdıraraq qovurmağa davam edin.

Daha sonra üzərinə incə doğranmış yaşıl və qırmızı bibərləri əlavə edin. Bir neçə dəqiqə daha qovurduqdan sonra 5 stəkan ət suyu qoyun. Su qaynamağa başlayın üzərinə kiçik doğranmış kartof, pomidor və yerkökünü əlavə edin.

Bir az qaynadıqdan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnında Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 qırmızı istiot
2 yaşıl istiot
1 pomidor
1 soğan
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 su b. Ət suyu
1 dəstə cəfəri
3 şorba q. Un
1 kasa qatıq
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiot və yaşıl bibərləri seçirik və iri doğrayırıq. Pomidoru soyuruq və iri doğrayırıq. Cəfəri doğrayırıq. Soğanı soyub yenə iri doğrayırıq. Doğranmış tərəvəzləri doğrayıcıdan keçiririk. Bu püreni də qazana alırıq və bişiririk.

Ayrı bir qazanda kərə yağı əridirik və unu əlavə edib qovururuq. Abqora-sını qoyuruq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Hazırladığımız püreni soyuduruq və qatıqla qarışdırırıq. Ardı »