Şorbalar ve Helimler → Toyuqlu paxla şorbası resepti
Tərkibi:
Yarım kilo paxla
1 ədəd kiçik boyda quru soğan
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı qatıq
1 xörək qaşığı limon suyu
1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
1 parça toyuq döş əti
1 çay qaşığı şəkər tozu
Zövqünüzə görə duz
1 litr su
Hazırlanması:
Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin. Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın. Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle Ardı »