Şorbalar ve Helimler → Çorbası Köfteli Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 dəstə semizot-u
250 q. Qiymə
Yarım soğan
1 su s. Noxud
Su
Duz
İstiot
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
İÇİ:
Qiymeni qarışdırma qabına alırıq. İçinə sagani rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kotlet xərcimizi yaxşıca yoğururuq. Kotlet xərcindən diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq. Qatiqı qazana tökürük. Unu və yumurta sarısını əlavə edirik. Soyuq suyunu tökürük və çırpma teliylə yaxşıca qarışdıraraq ocağın altını aciriq. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Lazım gələrsə konsistensiyanı açmaq üçün su əlavə etmək olar.
Ardı »