Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerQabaq şorbası (uşaqlar üçün)

Tərkibi
Qabaq- 1ədəd
Kök- 1ədəd
Soğan- 1baş
Qarğıdalı unu- 1 yemək qaşığı
Kərə yağı- 1 yemək qaşığı
Duz, qaynar su

Hazırlanması
Soğan, kök və qabaqları doğrayıb kərə yağında bir az pörtlədin.
Digər ərzaqları əlavə edərək qaynadın.
Hazır olduqdan sonra blenderlə çəkin.
Vitaminlə zəngin şorbanız hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərəli Tarhana şorbası

Düşbərəli Tarhana şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 şorba k. Tarhan
1 su b. Kiçik düşbərə
2 kənd istiotu
2 şorba k. Kərə yağı
1 şorba k. Tomat
Duz
Su

İÇİ:

Kənd bibər xırda doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və biberi qovururuq. Tomatını qoyuruq və bir az daha qovururuq. Tarhana-sını qoyuruq. Soyuq su tökərək konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Duzunu atırıq və suyu az gəlsə isti su qoyuruq. Şorba bişməsinə yaxın mantı atırıq. Düşbərəni pörtərək altını bağlayırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKremli Göbələk Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Göbələk
1 pk. Krem
3 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Göbələkləri doğrayırıq və tavaya duru yağ qoyub göbələkləri qovururuq. Duzunu atırıq və bişiririk. Xörək qazanında kərə yağını əridirik. Unu, qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq ət suyu tökərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq və konsistensiyanı açırıq. İsti su əlavə edərək konsistensiyanı açırıq. Şorbanın suyu qaynayanda içinə kremi da əlavə edirik və qarışdırırıq. Kreminin bir azını üzərinə tökmək üçün ayırırıq. Bir daha qaynayanda göbələyini qoyuruq. Duzunu tənzimləyirik və bişməyə qoyuruq. Servis edərkən üzərinə tökürük. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQızarmış Çörəkli Leblebi Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

8 şorba q. Leblebi unu
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Su
Duru yağ
Duz

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

4 dilim tost çörəyi
Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazanda kərə yağını əridirik və leblebi ununu qoyaraq qovururuq. Soyuq ət suyu və su əlavə edirik. Çırpma teliylə davamlı qarışdıraraq xörəyimizi bişiririk. Duzunu atırıq. Üzəri üçün, tost çörəklərini küp küp doğrayırıq. Soba xonçasına qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişiririk.

Şorbanın konsistensiya görə lazım gəlsə isti su əlavə edirik. Qaynadırıq və boşqaba tökürük. Ortaya qızarmış çörəkləri atırıq. Qızartdığımız kərə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli qatıq şorbası

Tərkibi:
*1 çay stəkanı əriştə
*3 su stəkanı su
*1 su stəkanı qatıq
*1 çay qaşığı un
*1 ədəd yumurta
*Duz

Sousu Üçün:
*1 çay qaşığı kərəyağı
*1 çay qaşığı maye yağ
*Bibər, nanə

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanımıza 1 çay stəkanı əriştəyi tökək və 1 su stəkanı su əlavə edərək zəif odda yaxşıca bişirək. Ayrı bir qaba 1 su stəkanı qatıq, 1 çay qaşığı un, 1 yumurta və 2 su stəkanı suyu tökək və blendardan keçirək. Hazırladığımız qatıqlı qarışığı bişən əriştəyə qarışdıraraq əlavə edək. Qaynayana qədər qarışdıraq. Gözəlcə qaynadıqdan sonra duzunu əlavə edək. Bu sırada kiçik bir tavada kərəyağı, maye yağı, pul bibəri və nanəni qovuraq. Bişən şorbamıza qarışdıraraq əlavə edək. 1-2 dəqiqə daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı pomidor şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 ədəd uzunsov bibər
3 xörəkqaşığı pomidor püresi
250 qram konserv qarğıdalı
1 xörək qaşığı yağ
3 su stəkanı su
Duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanın içindəki duru yağın içinə incə doğranmıl soğan və sarımsaqları atıb qovurun. Sonra bibərləri incə doğrayıb əlavə edin. Pomidor püresinidə üzərinə əlavə etdikdən sonra beş dəqiqə bişirin. Üç stəkan su, duz və qarğıdalı dənələrini əlavə edin və 10 dəqiqə daha bişirin. İstəsəniz üzərinəpendir əlavə edərək servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBastırmalı Göbələkli Əzmə Kartof Şorbas

İÇİ:

Soğanı yarım ay şəklində doğrayırıq. Kartofları soyuruq və nazik doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, kərə yağını qoyub əridirik. Unu əlavə edərək qovururuq. Soğanı əlavə edib qovururuq.

Kartofları əlavə edib qarışdırırıq. Kartofların üzərini keçəcək qədər soyuq su tökürük və qarışdırırıq. Ət suyunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Kartoflar bişəndə əl blendırından keçirərək püre halına gətiririk. Konsistensiya baxaraq lazım gələrsə isti suyla konsistensiyanı açarıq. Göbələkləri və bastırmaları xırda doğrayırıq.

Tavaya duru yağ qoyuruq. Bastırmanı qovururuq. Arxasınca göbələyi əlavə edirik və qovururuq. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə bastırma, göbələk qarışığından qoyuruq. Doğranmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

PASTIRMA-lı GÖBƏLƏKLİ ƏZMƏ Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuq şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd toyuq
3 ədəd baş soğan
3 ədəd kartof
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 x.q pomidor məti (tomat)
Duz
İstiot
Balaca dəstə keşniş

Hazırlanması:
Toyuğu doğrayıb təmizləyib yuyuruq.
Soğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.
Soğanın üstünə az duz səpib yağ töküb qovururuq.
Soğan qovrulduqdan sonra üstünə pomidor mətini töküb 2-3 dəqiqə də qovururuq.
Toyuğu əlavə edib 5-10 dəqiqə kimi qarışdırıb qovururuq. Üstünə düz tökürük.
Sonra ətin üstündən bir az yuxarı su töküb normal odda bişməyə qoyuruq. Kəfi olduqca yığırıq.
Toyuğun bişməyinə 20-25 dəq qalmış kartofun qabığını soyub yuyub iki bölüb yeməyə əlavə edirik.
Hazır olmağa az qalmış bir daha yeməyin duzuna baxıb duz və istiotunu tökürük. Kartof dişdikdə yeməyimiz hazır olacaq.
Yeməyi qaba yığıb süfrəyə verdikdə Ardı »