Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerXamalı ispanaq şorbası

Xamalı ispanaq şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq
1 qırmızı istiot
2 xörək qaşığı kərə yağı
2,5 xörək qaşığı un
1 paket xama
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

İspanaqları incə doğrayırıq. Qırmızı istiotu də balaca balaca doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və qırmızı istiotu qovururuq İspanağı əlavə edib qovurmağa davam edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Tərəvəzlər yumşalan altını bağlayırıq.

Şorba qazanına kərə yağı və unu qoyub qovurmaya başlayırıq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq su tökürük və çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsinə mane oluruq. İsti suyla konsistensiyanı tənzimləyirik. Qaynamağa başlayanda xamasını tökürük. Şorba ocaqdan almadan öncə tərəvəz qovurmasını Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToyuqlu paxla şorbası

Tərkibi:
*Yarım kilo paxla
*1 ədəd kiçik boyda quru soğan
*2 xörək qaşığı un
*1 xörək qaşığı qatıq
*1 xörək qaşığı limon suyu
*1 xörək qaşığı incə doğranmış şüyüd
*1 parça toyuq döş əti
*1 çay qaşığı şəkər tozu
*Zövqünüzə görə duz
*1 litr su

Hazırlanması:
*Paxlaları ayırd edib təmizləyin və şorba qazanına əlavə edin.
*Toz şəkər, duz, bir litr su və bir yemək qaşığı un əlavə edib yumuşalan qədər bişirin.
*Ayrı bir qazanda toyuq ətini yumuşayana qədər qaynadın.
*Qaynadılan toyuğu kiçik parçalara bölüb şorba qazanına əlavə edin.
*Qatıq, limon suyu və bir yemək qaşığı unu qarışdırıb şorbaya əlavə edin.
*Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bir azca qaynadın.
*Şüyüd və duzunu əlavə edib şorbanı ocaqdan endirin və blenderle çəkin.
*Kasada pay edib Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqlı şorba

İspanaqlı şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı qırmızı mərci
1 kartof
1 yerkökü
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
2 xörək qaşığı kərə yağı

İÇİ:

Kartof və kökü soyuruq və kiçik kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı rəndələyirik. Qazana zeytun yağı tökürük və soğanı sarımsağı qovururuq. Mərci əlavə edirik və qovururuq. Kartof və kökü qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk. Duzunu atırıq, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Tərəvəzlər pörtən ət suyunu da tökürük.

Tərəvəzlər bişəndə əl blendırında keçirib hamar hala gətiririk. İsti suyla konsistensiyanı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərə bişirəkmi?

Xəmir üçün:
3 st un
1 yumurta
1/2 ç.q duz
Təxminən 1 st su
Yuxaları yaymaq üçün:
2-3 x.q un
İçlik üçün:
250-300 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (250-300 qr ət ilə 1 ədəd balaca
baş soğanı maşından keçirin)
Duz
Suyu üçün:
2 ədəd baş soğan
2 x.q əridilmiş kərə yağı
4 l su ya da ət bulyonu
Duz (zövqə görə)
İstiot (zövqə görə)
Nanə qurusu (ya da təzə keşniş)
Hazırlanması:
Unu ələyib duz səpib yumurtanı sındırırıq və sudan töküb əvvəl qaşıqla sonra əlimizlə
qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.Xəmirdən 3 kündə düzəldirik.Nazik yuxadan bir az qalın yuxa yayırıq.2x2 sm qalınlıqda kvadratlar kəsib 2-3 q içlikdən qoyub şəkildəki kimi bükürük.3 yuxanın üçünü də yayıb kəsib içlik qoyub bükürük.Soğanı doğrayıb duz səpib yağda qızılı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Kəvər Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 budaq kəvər
1 çay stəkanı düyü
1 yerkökü
Zeytun yağı
Su
Duz

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
Yarım limon
2 xörək qaşığı un
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı kərə yağı
1 dəstə cəfəri

İÇİ:

Kəvəri incə nazik doğrayırıq, yerkökünu soyuruq və rəndələyirik. Qazana zeytun yağı tökürük. Yerkökü və kəvəri qoyub qovururuq. Çiy qoxuları çıxanda qaynar su tökürük və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatigi bir qaba qoyuruq. Limon suyunu sixiriq.Unu əlavə edirik və çırpma teliylə çalırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, qarışdırırıq. Şorbanın qaynayan şirəsindən qaşıqla tərbiyəyə qoyuruq. Bir Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPomidor Suyunda Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 lt. Pomidor suyu
1 çay s. Arpa əriştə
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
1 dəstə cəfəri
Duz

İÇİ:

Qazana arpa əriştə və kərə yağını qoyuruq. Arpa əriştə qızarana qədər qovururuq. Kərə yağının yanmasa diqqət gösteririk.
Unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq pomidor suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq və şorba bişməyə qoyuruq. Üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSouslu buğda şorbası

Souslu buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı buğda
1 kasa süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 xörək qaşığı kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot
Duz
Su

İÇİ:

Buğdaları isti suyla ısladırıq və gözlədirik. Daha sonra buğdanı yuyub təmiz su ilə qazana qoyuruq və qaynadırıq. Buğda suyunu tamamilə çəkəndə altını bağlayırıq.

Sous üçün, qatığı, unu və limon suyunu bir qabda qarışdırırıq. Soyuq su götürüb çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Daha sonra qaynar su tökürük və bir tərəfdən də çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Sousu qazanda qaynamağa qoyuruq. İsti su əlavə edərək şorba konsistensiya gətiririk. Buğda əlavə edirik. Duzunu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÇorbası Köfteli Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə semizot-u
250 q. Qiymə
Yarım soğan
1 su s. Noxud
Su
Duz
İstiot

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı

İÇİ:

Qiymeni qarışdırma qabına alırıq. İçinə sagani rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kotlet xərcimizi yaxşıca yoğururuq. Kotlet xərcindən diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq. Qatiqı qazana tökürük. Unu və yumurta sarısını əlavə edirik. Soyuq suyunu tökürük və çırpma teliylə yaxşıca qarışdıraraq ocağın altını aciriq. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Lazım gələrsə konsistensiyanı açmaq üçün su əlavə etmək olar.

Ardı »