Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerDənəli Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 balqabaq
2 kartof
1 qırmızı istiot
1 soğan
1 diş sarımsaq
3 şorba q. Un
1 su s. Süd
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Kartofları soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu, balqabağı xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğan və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq. Kartof, balqabaq və qırmızı bibəri də qoyub qovurmaya davam edirik. İsti su qoyuruq, duzunu atırıq və tərəvəzləri qaynadırıq. Ayrı bir qazana kərə yağı qoyub unu qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq süd tökürük və çırpma Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu mərcili şorba

Noxudlu mərcili şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su badağı qırmızı mərci
1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 su stəkanı ət suyu
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü, kartofu və soğanı kub doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq, sonra yerkökü və kartofu qoyub qovurmaya davam edirik. Mərci də qoyub qarışdırırıq. Çiy qoxusu çıxana qədər istiləşəndən sonra üzüm suyunu qoyuruq və qarışdırırıq. İsti su qoyuruq. Ət suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Tərəvəzlər və mərci bişəndə əl blendırından keçiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su əlavə edirik. Kiçik bir Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPaxlalı şorba

Paxlalı şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 çay stəkanı buğda
1 çay stəkanı yaşıl mərci
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Su
Duz
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Buğda və yaşıl mərci ayrı kasalara qoyuruq. Qaynar suyla ısladırıq. Buğda və mərci yumşalanda ikisini ayrı-ayrı dağıdırıq və süzürük. İki ayrı qazana buğda və mərci qoyuruq. Üzərinə qaynar su tökürük və qaynadırıq.

Şorba qazanına zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Yeməli doğranmış soğanı qoyub qovururuq. Unu əlavə edirik və qoxusu çıxana qədər Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaqli əriştə Şorbasi

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə ispanaq yarpağı
1 su stəkanı kvadrat əriştə
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
Yarım limon
2 xörək qaşığı un
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Tərbiyə üçün, şorba qazanina qatiqı qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Qazanı ocaq üzərində götürürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiya acilana qədər bişiririk. Konsistensiya acilib qaynayanda isti su əlavə edirik və konsistensiyanı açırıq. Şorbanın suyunu da hazırlamış oluruq. Qaynayanda içinə kvadrat doğranmış əriştə qoyuruq və bişməyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBalıq Şorbası

Balıq Şorbası tərifi üçün Vəsaitlər :

* 1 Ədəd palamut
* 1 Ədəd kök
* 2 Ədəd kartof
* 1 Ədəd soğan
* 2 Ədəd dəfnə yarpağı
* Bir neçə budaq cəfəri
* 5-6 Su stəkanı su
* 2 Şorba qaşığı kərəyağı
* 2 Şorba qaşığı un
* 1 Ədəd yumurta
* 1 Ədəd limon
* 1 Qəhvə fincanı alma sirkəsi, Duz

Hazırlanması:
Balığı təmizlədikdən sonra bol Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLəziz pomidor şorbası resepti

Tərkibi:
1,5 kq yetişmiş pomidor
2 ədəd baş soğan
6 diş sarımsaq
30 q kərə yağı
Pomidorlu tomat soku 800 qram
Təzə reyhan 600 qram
1 çay qaşığı kəklikotu
1 litr toyuq bulyonu (və ya su)
1 xörək qaşığı təzə əzilmiş qara bibər
Zeytun yağı

Hazırlanması:
1. Pomidorları yarı bölün, duzlayın, istiotlayın və zeytun yağı ilə yağlayın.
2. Sobanı 200 dərəcəyə qədər qızdırın, 45 dəqiqə pomidorları orada bişirin.
3. Doğranmış soğanı, sarımsağı zeytun yağında 10 dəqiqə qovurun. Sonra tomat şokunu, reyhanı, kəklikotunu, toyuq bulyonu əlavə edin. Daha sonra sobada bişmiş pomidorları 40 dəqiqə bu sousda qaynadın.
4. Bişdikdən sonra bu qarışımı blenderdə çalın və lazımdırsa duz, istiot vurun.
5. Bu supu soyuq və isti şəkildə süfrəyə vermək Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq Buğda Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qatıq
1 su b. Buğda
1 dəstə nanə
Duz
Su

İÇİ:

Buğdani qaynadırıq və soyumağa qoyuruq. Qatiqı böyük bir kasaya qoyuruq və bir qədər soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Nanə nazik doğrayırıq və kasaya əlavə edirik. Buğda da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Üzərində nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKörili Balqabaq Şorbası

İÇİ:

Balqabaqları və qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük və balqabaqla istiotu qoyaraq qovururuq. Tərəvəzləri istiləşəndən sonra isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişirməyə buraxırıq.

Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu və limon suyunu bir kasaya qoyub çalırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazandakı isti sudan da qoyaraq bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəmizi yavaş-yavaş qazana tökərkən bir yandan da qarışdırmağa davam edirik. Ət suyunu və körisini əlavə edirik. Duzunu atırıq.

Konsistensiyanı alana qədər bişiririk. Əgər çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açarıq. Kərə yağını əridirik. Üstünə doğranmış şüyüdü atırıq. Şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.

KÖRİ-li Ardı »