Şorbalar ve Helimler → Mərci Şorbası.
MATERİAL SİYAHISI:
1 su s. Mərci
1 soğan
2 kiçik yerkökü
2 şorba q. Un
Duz
Zeytun yağı
Su
SOSU ÜÇÜN:
2 şorba q. Kərə yağı
1 şirin q. Pomidor tomatı
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
4 dilim tost çörəyi
İÇİ:
Soğanı və kökləri nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğan və yerkökü inadı keçənə qədər qovururuq. Mərcini dağıdırıq və əlavə edib qovurmaya davam edirik. Çiy qoxusu çıxanda qazana qaynar su əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Materiallari tamamilə pörtüb əl blendırıyla püre halına gətiririk. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Unu ayrı bir tavaya alırıq. Kərə Ardı »