Şorbalar ve Helimler → Dənəli Tərəvəz Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 balqabaq
2 kartof
1 qırmızı istiot
1 soğan
1 diş sarımsaq
3 şorba q. Un
1 su s. Süd
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şüyüd
İÇİ:
Kartofları soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Qırmızı istiotu, balqabağı xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğan və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq. Kartof, balqabaq və qırmızı bibəri də qoyub qovurmaya davam edirik. İsti su qoyuruq, duzunu atırıq və tərəvəzləri qaynadırıq. Ayrı bir qazana kərə yağı qoyub unu qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq süd tökürük və çırpma Ardı »