Şorbalar ve Helimler → Küftə bozbaş
Tərkibi:
Sümüklü ət
Qiymə ət
1 soğan
1 pomidor
Düyü
Duz ,istiot, bir reyhan yarpağı
Nanə, sarıkök, quru alça, noxud
Hazırlanması:
Əvvəl sümüklü əti yuyub bir qazana qoyuruq, soğanında qabığın soyub başından iki yerə yarımçıq formada kəsib suya atırıq və qazanı qaynamağa qoyuruq orta odda. Çəkilmiş ətə düyü, sarıkök, duz, istiyot, dağ kəklikotu, dağ otu, giləmərzə və reyhanın yarpağın xırda doğrayıb vuraraq ətimizi qatışdırırıq. Əti hazırladıqdan sonra küftələrimizi düzəldirik. Əti əlimizin içinə qoyaraq ətin içinə bir quru alça qoyub əti top formasında yumru hala gətiririk. Qaynamağa qoyduğumuz sümüklü ət qaynamağa düşəndə onun kəfin yığırıq. Ətin kəfin təmiz yığdıqdan sonra içinə quru alça atırıq və əti təmiz bişiririk. Yeməyimiz yağa düşəndə Ardı »