Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKüftə bozbaş

Tərkibi:
Sümüklü ət
Qiymə ət
1 soğan
1 pomidor
Düyü
Duz ,istiot, bir reyhan yarpağı
Nanə, sarıkök, quru alça, noxud

Hazırlanması:
Əvvəl sümüklü əti yuyub bir qazana qoyuruq, soğanında qabığın soyub başından iki yerə yarımçıq formada kəsib suya atırıq və qazanı qaynamağa qoyuruq orta odda. Çəkilmiş ətə düyü, sarıkök, duz, istiyot, dağ kəklikotu, dağ otu, giləmərzə və reyhanın yarpağın xırda doğrayıb vuraraq ətimizi qatışdırırıq. Əti hazırladıqdan sonra küftələrimizi düzəldirik. Əti əlimizin içinə qoyaraq ətin içinə bir quru alça qoyub əti top formasında yumru hala gətiririk. Qaynamağa qoyduğumuz sümüklü ət qaynamağa düşəndə onun kəfin yığırıq. Ətin kəfin təmiz yığdıqdan sonra içinə quru alça atırıq və əti təmiz bişiririk. Yeməyimiz yağa düşəndə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü Mərci Şorbası.

İÇİ:

Mərci yuyuruq və süzürük. Kartofu, yerkökünü və soğanı yarım ay şəklində nazik nazik doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı və kökü qovururuq. Mərci əlavə edirik.

Kartofları qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, kərə yağını və unu kiçik bir qazanda qovururuq. Unun iyi çıxana qədər istiləşəndən sonra soyuq südü tökərək konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk və qaynadırıq.

Bişmiş olan xörəyimizi əl blendırından keçiririk. Hazırladığımız meyaneni şorbaya əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu nəzarət edib, lazım gələrsə, təkrar atırıq. Xörəyimiz bir az da dalğalandıqdan sonra xidmət edirik.
Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSosiskalı kartof yeməyi resepti

Tərkibi:
200-300 qr sosiska
4-5 dənə orta ölçülü kartof
1 xörək qaşığı tomat
Duz
Kəklikotu
Qırmızı istiot

Hazırlanması:
Kartofları kub-kub doğrayın. Qazanın dibinə 1-2 xörək qaşığı maye yağ atdıqdan sonra kartofları yağda qarışdırın. Dərhal üzərinə halqa halqa doğradığımız sosiskaları əlavə etdikdən, sonra 1 xörək qaşığı tomatımızı əlavə edin.
Gözə-yarı suyu töküb duzunu, kəkliyotunu və bibərini əlavə edib qaynamağa qoyun
Qaynadıqdan sonra, az odda 30 dəq. qədər bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDarı sıyığı

Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

1 st darı

4 st süd

2 st su

30 q kərə yağı

5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Darını təmizləyib yuyuruq.

Üstünə su, süd, şəkər tozu və yağı əlavə edib qazın üstündə bişməyə qoyuruq. Ara vermədən qarışdırırıq.

30-35 dəqiqəyə darı bişdikdə sıyıq hazır olacaq. Darı sıyığını süfrəyə verdikdə üstünə zövqə görə istəsəniz əlavə olaraq kərə yağı və şəkər tozu töküb yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerReyhanlı yay şorbası resepti

Tərkibi:
2 xörək qaşığı tomat
1xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı un
1 su stəkanı süd
2 su stəkanı su
2-3 budaq reyhan
1 çay qaşığı duz
Qaymaq

Hazırlanması:
Qazana sousu, kərə yağını və unu əlavə edib, 3 dəqiqə qovurun. Unun rəngi dəyişincə üzərinə süd və suyu əlavə edib, çırpma teli ilə çırparaq 6 dəqiqə qaynadın. Ardından incə doğranmış reyhanı və duzu qatıb 1 dəqiqə daha qaynadıb qazanı ocaqdan götürün. Şorbanı servis qablarına köçürüb üzərlərinə bir az qaymaq əlavə edərək servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTutmaç xəngəlli şorba resepti

Tərkibi:
Xəngəl:
0,5 st. su
1 yumurta
1 ç.q. duz
aldığı qədər un

Şorba üçün:
6 st.su
duz
2 st qatıq
1 yumurta

Üzərinə:
1 soğan
1 x.q. kərə yağı
nanə
pulbibər

Hazırlanması:
Xəngəl:
Dərin kasada su və yumurtanı çalın. Un və duz əlavə edib bərk xəmir yoğurun. İki yerə ayırıb üzərinə nəm dəsmal çəkin. 20 dəqiqə saxlayın.

Sonra oxlovla yayın. 1 barmaq enində uzun şəridlərə doğrayın. Sonra bunları üst-üstə qoyub xırda üçbucaqlar kimi doğrayın.

6 st. suyu qazanda qaynadın. Qaynara düşündə duz vurun. 1 st. xəngəli əlavə edib qaynadın. Qatıqla yumurtanı bir qabda yaxşıca çalın. Xəngəl bişəndə qatıqlı qarışığı nazik axınla əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın. 2 buğum qaynadıqdan sonra ocağı söndürün.

Soğanı xırda doğrayıb kərə yağında qovurun. Nanə və pulbibər Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++++++++Qırmızı Lobya Şorbası

Ərzaq:
1kq təzə qırmızı lobya.
1 yemək qaşığı tomat.
1 ədəd orta böyüklükdə kartof.
1 ədəd böyük pomidor.
1 ədəd yerkökü (istəyə görə).
2 ədəd soğan.
1 diş sarımsaq.
3 ədəd yaşıl bibər.
Duru yağ (istəyən kərə yağı da istifadə edə bilər).
Duz, istiot.
Su.

Hazırlanması:
Qırmızı lobyanı təmizləyirik, yuyuruq və süzürük. Bibər, kartof, yerkökü, sarımsaq, soğanı xırda xırda dograyın. Bütün doğranmış ərzağı və digər lazım olan ərzağı da əlavə edirik və Üstünə su töküb ( 5-6 su stəkanı) qazın üstünə qoyub bişiririk. Qaynayana qədər orta xodda, qaynadıqdan sonra isə 35-40 dəqiqə az xodda bişir. İsti isti yeyilir.

Nuş Olsun :) Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərbiyəli Buğda Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı buğda
1 kasa süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 xörək qaşığı kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot
Duz
Su

İÇİ:

Buğdaları isti suyla ısla-yırıq və gözlədirik. Daha sonra buğdani yuyub təmiz su ilə qazana qoyuruq və qaynadırıq. Buğda suyunu tamamilə çəkəndə qızılı bağlayırıq.

Tərbiyəsi üçün, qatiqı, unu və limon suyunu bir qabda qarışdırırıq. Soyuq su götürüb çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Daha sonra qaynar su tökürük və bir tərəfdən də çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Tərbiyə qazana götürüb qaynamağa qoyuruq. İsti su əlavə edərək şorba konsistensiya gətiririk. Buğda əlavə edirik. Duzunu Ardı »