Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerQiyməli əriştəli tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

100 q qiymə
1 çay stəkanı əriştə
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
5 xörək qaşığı tarhan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qazana duru yağ tökürük və öldürməyi qovururuq. Kərə yağını və tarhana əlavə edib qarışdırırıq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Soyuq su əlavə edərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Xörəyimizi bişməyə qoyuruq. Şorba su qaynayanda əriştəni qoyuruq və duzunu atırıq. Konsistensiya tünd olsa isti su qoyaraq qaynamağa qoyuruq,əriştə bişəndə xörəyimizi xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöri şorbası

Tərkibi:
25 qram kərə yağı
Yarım yemək qaşığı zeytunyağı
1 dənə kiçik quru soğan
1 çay qaşığı edviyyat qarışığı
2,5 yemək qaşığı un
50 ml. süd
550 ml. su
1 ədəd toyuq bulyonu
Az miqdarda duz

Hazırlanması:
İlk olaraq 600 ml. suyu qaynadın. Su qaynadıqdan sonra ayrı bir qabda suya toyuq bulyonu töküb qarışdırıb bir kənara qoyun.
Əvvəl kərəyağını qazana alaq, soğanı da kiçik doğrayaraq birlikdə bir az qovuraq. Sonra ədviyyat qarışığını əlavə edib qarışdırdıqdan sonra unu da əlavə edib qarışdırmağa davam edək. Suyunu da az-az əlavə edib qarışdıraq.
Suyunu da əlavə etdikdən sonra südünü də əlavə edək. Son olaraq duzunu da əlavə etdikdən sonra 5 dəqiqə daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDoğramac

Tərkibi

xiyar-2 ədəd

keşniş,

şüyüd,

göy soğan -istənilən qədər

qatıq-500 q

su 2 stəkan

duz



Hazırlanması

Xiyarı, keşnişi. şüyüdü, göy soğanı xirda doğrayırıq.

Qatığa su əlavə edirik. Doğradıqlarımızı qatığa əlavə edib qarışdırırıq, duz atırıq.
Süfrəyə soyuq halda verilməlidir.


NUŞ OLSUN!! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToy Şorbası.

MATERİAL SİYAHISI:

250 q. Quzu əti
1 kasa qatıq
Yarım limon
3 şorba q. Un
Duz
Ət suyu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq ucun ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatiqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq.

Tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKəklikotulu Pomidor Şorbası

KƏKLİKOTULU POMİDOR ŞORBASI

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

2 xörək qaşığı kərə yağı və ya bitki yağı
5 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı tomat
4 ədər orta boy tam yetişmiş pomidor
5 stəkan toyuq suyu (bulyon) və yaxud su (və ya ikisinin qarışığı)
1 xörək qaşığı qurudulmuş kəklikotu
1/2 stəkan süd
zövqə görə duz
zövqə görə istiot


Üstü Üçün:
sürtkəcdən keçirilmiş mozzarella pendiri (sevdiyiniz başqa yağlı pendirlə əvəz edə bilərsiniz)
kruton (resepti aşağıdadır)

Pomidorların qabığını soyun və blenderdə püre kimi əzin. Blenderiniz yoxdursa, sürtkəcdən və ya ət maşınından keçirin.

Yağı qazanda qızdırın. Üstünə unu əlavə edib, qarışdıra-qarışdıra 1 dəqiqə bişirin. Tomatı əlavə edib qarışdıra-qarışdıra 1 Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnadolu Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Mandi
1 çay s. Buğda
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba tökürük. Unu və duzu əlavə edirik. Limon suyunu sıxırıq və çalırıq. Mantı və buğdanı ayrı qazanlarda qaynadırıq. Mantını və buğdanı bir qazanda birləşdiririk. İçinə pörtmüş noxudu da tökürük.

Hazırladığımız tərbiyəyə qaynama şirəsindən az qoyub qarışdırırıq. Yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. Ət suyunu qoyuruq. Duzunu atırıq və bişiririk. Servis edərkən Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPomidorlu düyü şorbası

Tərkibi:
- 8 stəkan ət suyu.
- 200 qr tomat pastası.
- 1 ədəd pomidor.
- Yarım qaşıq duz.
- 100 qr düyü.
- Yarım dəstə göyərti.
Hazırlanması:
Tomat pastası, ət suyu, duz, düyü və qabıqları soyulmuş, doğranmış olan pomidor bir
qazana qoyulur. Qazanın qapağı örtülərək yarım saata qədər qaynadılar. Düyünün
yumuşaması ilə bərabər göyərtilər də şorbaya əlavə edilir və bir neçə dəqiqə də o
vəziyyətdədə qaynadıldıqdan sonra, alınaraq süfrəyə hazır vəziyyətə gətirilir.İstəkdən asılı
olaraq limon və ya azca limon suyu əlavə etmək olar.
Nuş olsun! nyam Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGüllü Kəvərli Zəncəfilli Şorba

İÇİ:

Mərcini qazana alırıq. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq. Kəvəri nazik doğrayırıq, yerkökünü rəndələyirik. Mərci qaynamağa başlayanda kəvəri və yerkökünü əlavə edirik, birlikdə bişməyə qoyuruq.

Ayrı bir qazanda doğranılmış sarımsağı qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Unu əlavə edirik və qovururuq. Un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Ət suyunu tökürük və konsistensiyanı açırıq. Soyuq su tökürük. Digər qazanda pörtən materialları da suyla birlikdə digər qazana alırıq. İçinə zəncəfil rəndələyirik. Duzunu atırıq və isti su əlavə edirik. Cəfərini incə nazik doğrayırıq. Bişən şorba boşqaba aldıqdan sonra üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

GÜLLÜ KƏVƏR ZƏNCƏFİLLİ XÖRƏK

1 çay s. Qırmızı Ardı »