Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerVermişelli toyuq şorbası resepti

Tərkibi:
3 tikə toyuq əti
100 qr vermişel
1 ədəd soğan
1 ədəd kartof
yarım ç/q tomat pastası
kərə yağı
1 lt su
duz

Hazırlanması:
1. Soğan xırda, kub şəklində doğranılır və yağda qızardılır.


2. Soğan biraz qızardıqdan sonra toyuq əlavə olunur.


3. Toyuq biraz pörtləndikdən sonra üzərinə tomat pastası əlavə olunur.


4. Tomat pastasl ilə biraz bişirildikdən sonra qaynar su əlavə olunub duz vurulur və vermişel əlavə edilir.


5. Kartof təmizlənir kub şəklində doğranılıb şorbaya əlavə edilir.

6. Kartof tam bişdikdə yemək qazdan götürülür.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNarşərablı yerfıstığı şorbası

Tərkibi:

1 qəhvə fincanı bitki yağı
1 su st. döyülmüş yerfıstığı
2 x.q. un
1 x.q. tomat pastası
5 st. ət bulyonu
1 qəhvə fincanı narşərab
1 dəstə tərxun
zirə
duz
istiot

Qazanda bitki yağını qızdırın, döyülmüş yerfıstığını qızaranadək qovurun. Un əlavə edib qarışdıraraq daha 2 dəqiqə qovurun. Tomat pastasını əlavə edin, 2-3 dəqiqə qarışdırın, 5 su stəkanı ət bulyonunu əlavə edin. 10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra narşərab, tərxun, zirə, duz, istiot vurub 1-2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan götürün.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnadolu Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş buğda
1 su s. Mandi
1 su s. Dənə misir
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. İçinə buğda və mantı ataraq qaynadırıq. Mantı bişəndə misiri və ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. Bir kasaya qatqı qoyuruq. Unu əlavə edirik və limon suyunu sıxıb qarışdırırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qaynama bulyondan bir az əlavə edib bir tərəfdən də çalırıq. Tərbiyəni də yavaş-yavaş qazana tökürük. Bir tərəfdən də çalırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöz bibərli pomidor şorbası

Köz bibərli pomidor şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 pomidor
4 köz qırmızı istiot
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Köz bibərləri doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Abqora qovururuq. Pomidorları və köz istiotu əlavə edib qovurmaya davam edirik. İsti su əlavə edirik duzunu atırıq. Dəfnə yarpağını qoyub, qapağını bağlayaraq bişiririk. Ayrı bir qazana kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq su töküp çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Digər qazandan əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarırıq və materialları əl blendırından keçirib hamar hala gətiririk. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBorş

BORŞ

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ
1 baş soğan
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g)
2 xörək qaşığı tomat
3-4 dəfnə yarpağı (rusca: lavroviy list)
1 ədəd orda boy kələm (700 g)
3 ədər kartof
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri
zövgə görə duz
zövgə görə istiot


1. İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin (ətin sərtliyindən asılı olaraq, ət 40 dəqiqəyə qədər bişə bilər). Ətin suyunu süzün ki, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerReyhanlı Şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa çin viqnası
1 su s. Buğda
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
Quru reyhan
1 su s. Ət suyu
Duz
Su
Duru yağ

İÇİ:

Çin viqnasını və buğdanı ayrı kasalara ıslayırıq. Çin viqnası və buğdanı süzürük. İki ayrı qazanda buğda və çin viqnasını qaynadırıq. Şorba üçün bir qazana az duru yağ tökürük. Kərə yağını əlavə edirik və unu qovururuq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Buğdanı suyla birlikdə bu qazana əlavə edirik.

Çin viqnası pörtəndə süzürük və şorbaya əlavə edirik. Konsistensiya görə isti su əlavə etmək olar. Duzunu və quru reyhanını qoyuruq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMisli Kərəviz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s. Düyü
2 kərəviz
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

3 şorba q. Qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Kərəviz soyuruq və xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Kərəvizi qovururuq. Düyünu dağıdırıq və qazanda qaynadırıq. Qaynatdigimiz düyünun qazanina qovrulmus kərəvizi də elave edirik. İsti suyunu veririk və bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı, unu bir qabda çalırıq. Limonun suyunu sixiriq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Kərəvizi bişirən isti sudan da tərbiyəyə bir az elave edirik və sürətli qarışdırırıq. Hazırladığımız tərbiyəni də yavaş-yavaş şorba Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPraktik pomidor supu

Tərkibi:
5 yemək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı quru nanə
yarım çay qaşığı kimyon
1 xörək qaşığı zeytunyağı
2 xörək qaşığı su

Hazırlanması:
Bütün vəsaitləri sous qazanına əlavə edin. Az xodda qaynayana qədər qarışdıraraq, bişirin.
Sousu, kasaları götürüb soyuması üçün gözlədin. İstəyinizə görə qozla xidmət edin. Ardı »