Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerBalqabaq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 dilim balqabağı
1 soğan
1 su s. Süd
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Balqabağı balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazana duru yağı töküb soğanı qovururuq. Balqabağı əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Suyunu veririk və qapağını örtərək qaynamağa qoyuruq.

Bişəndə əl blendırından keçiririk. Ayrı bir qazanda kərə yağını əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxanda südü əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdırırıq. Şorba qazanına çatdıraraq qarışdırırıq. Duzunu atırıq. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış şüyüd Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBağ Şorbası

[c][color=#03939b][i][b]Bu vitamin dolu şorbanın digər yaxşı cəhətlərindən biri də budur ki, o, improvizasiyalara açıqdır. Məsəl üçün, əgər qıvırcıq otunuz yoxdursa, əvəzində ispanaqdan istifadə etmək olar. Lobya yoxdur? Noxudla əvəz edin. Tərəvəz suyu və ya adi su əvəzinə, toyuq suyundan istifadə etmək olar. Nuş olsun.

“Bağ” Şorbası

Better Homes and Gardens saytından adaptə edilmişdir

8-10 pay üçün

Ərzaqlar:

2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 diş sarımsaq – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd qırmızı baş soğan – xırda-xırda doğrayın
2 ədəd yerkökü – xırda-xırda doğrayın
2 kərəviz sapı – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd kabaçok – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd balaca pırasa – yuyun və xırda-xırda doğrayın
Yarım çay Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZencefilli yerkökülü şorba

Zencefilli yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

3 yerkökü
1 parça təzə zəncəfil
1 soğan
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
1 şirin qaşığı sarikök
Duz
Su

İÇİ:

Kökləri rəndələyirik. Bir qazana kökləri alırıq, suyunu tökürük və qaynamağa qoyuruq. Yerkökü bişirəndə içinə doğrayan zəncəfili qoyuruq. Parçalayıcı keçirərək püre halına gətiririk. Ayrı bir qazana yeməli doğrayan soğanı qoyuruq. Kərə yağı birlikdə qovururuq. Sonra unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq.

Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Bir az da soyuq su tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini qarşısını alırıq. İsti suyla konsistensiyanı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPiti resepti

Qoyun əti (sümüklü və yağlı) bir porsiya üçün 1 parça

Kartof 1 böyük 1 porsiya üçün
Noxud

1 baş soğan

Tomat pastası

Alça

Sarıkök

Duz, istiot


Əvvəlcədən noxudu soyuq suda isladın və bir-neçə saat sonra natamam bişirin. Əti yuyub qazanın içinə qoyun və su tökün. Su ətin üstünədək olmalıdır. Qazana bir baş təmizlənmiş soğan atın və orta temperaturda bişirin. Ətin kəfini yığın, bulyon şəffaf omlaıdır. Qoyun ətini bir saata yaxın bişirin və duz əlavə edin. Ətin bişməyini çəngəllə yoxlayın, bişəndən sonra baş soğanı çixarıb atın. Soğan onun üçün atılır ki, qoyun ətinin qoxusunu özunə çəksin. Kartofu təmizləyib qazana tökün, bir az sarıkök, noxud və alçanı əlavə edin. Kartof bişərkən Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMantılı Qatıq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Kiçik mantı
1 su s. Pörtmüş noxud
1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
Yarım limon
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq. Noxudu və mantıni əlavə edib qaynamağa qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatiqı kasaya alırıq. Unu qoyuruq, limon suyunu sıxiriq. Bir az soyuq su götürüb çırpma teliylə çalırıq. İsti suyunu verərkən də sürətli sürətli çalırıq. Noxud və mantı pörtende, tərbiyəni yavaş-yavaş tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq.

Konsistensiya acilanda lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Konsistensiya ortaya çıxıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını əridirik. Nanə atırıq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMisli Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay s. Düyü
1 çay s. Sarı mərci
1 şorba q. Tomat
1 soğan
2 kartof
1 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
1 limon
1 çimdik qara cəfəri
Duz
Toyuq suyu
Su

İÇİ:

Soğan və sarımsağı incə bir şəkildə doğrayıb qazanda kərə yağı ilə birlikdə qovururuq. Mərci və düyünü yuduqdan sonra qazana alırıq. Salçanıda əlavə edib 2-3 dəqiqə qovururuq. Üzərini keçəcək qədər isti su əlavə edib qarışdırırıq. 1 şirin qaşığı duz əlavə edirik. Qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Kartofları soyub kiçik kublar şəklində doğrayırıq. Qaynayan şorbaya kartofları əlavə edib bişirməyə davam edirik.

Bişirmiş Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLimonlu adana şorbası

Ərzaqlar:

250 q qiymə
250 q makaron
150 q noxud
6 diş sarımsaq
1 limonun suyu
150 q kərə yağı
bulyon və ya su
duz
istiot
qırmızı pul istiot və quru nanə

Hazırlanması: Türk mətbəxi


Noxudu axşamdan yuyub isladın, sabahı gün 2 litr suda bişirin. Bişənə yaxın makaron əlavə edib qaynatmağa davam edin. Sürtgəcdən keçirilmiş 1 baş soğan, qiymə, duz, istiotu qarışdırıb noxud boyda küftələr düzəldin. Bunları 100 q yağda bişirdikdən sonra qazandakı noxud və makaronun üzərinə əlavə edin. 1 st. limon şirəsi töküb bir buğum qaynadın. 1 ç.q. qırmızı istiot, 1 ç.q. nanə, duz və qara istiotu 50 q yağda qızarıb şorbaya qatın.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaşxəngəli resepti

Tərkibi:
1 ədəd soğan
2 ədəd pomidor (və ya 2 ç/q tomat)
1 ədəd (1 diş) sarımsaq
100 qram kərə yağı
1 stəkan (1 kündəlik) un
2 ədəd kartof
1.5 litr su

Hazırlanması:
1. İlk olaraq bir baş soğanı narın-narın doğrayaraq 100 qram yağda qızardana yaxın, 2 ədəd pomidoru xırda-xırda doğrayıb soğana əlavə etməliyik.

2. Pomidor qızarana yaxın litr yarım su əlavə edirik.

3. Su qaynayana yaxın, kartofu xırda-xırda kvadrat şəklində doğrayıb suya əlavə etməliyik.

4. Kartof bişənə yaxın, kündəni 1 santimetr qalınlığında yayıb, xırda-xırda kvadratlarla doğrayıb qazana əlavə etməliyik.

5. Xəmiri əlavə edib duz və istiotu zövgə görə tökəndən sonra, 5 dəqiqə qaynadıb qazı söndürüb zövqə görə göyərti əlavə edirik.

6. Yeməkdən əlavə olaraq, Ardı »