Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerYayla Şorba

Yayla Şorbası

4-5 pay üçün

3 stəkan qatıq
4 stəkan su
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı yumru düyü
3 xörək qaşığı kərə yağı
2 çay qaşığı narın quru nanə (süzgəcdən sürtərək keçirin ki, narın olsun)
Balaca çimdik qırmızı şirin toz bibər (zəruri deyil)
Zövqə görə duz


Bir qazanda qatıq, su, yumurta, un və düyünü yaxşıca qarışdırın. Orta odda taxta qaşıqla dəyanmadan qarışdıraraq qaynayanadək bişirin. Qaynayandan sonra tez-tez qarışdıra-qarışdıra düyü bişənədək bişirməyə davam edin. Düyü bişəndə şorbanı kənara çəkin.

Balaca tavada yağı qızdırın. Cızıldamağa baslayan kimi, kənara çəkib quru nanə və pul bibəri (zəruri deyil) əlavə edib yarım dəqiqə qarışdırın. Alınan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKələm Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

500 q kələm
1 kasa barbunya
1 kasa qırıq qarğıdalı
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 xörək qaşığı qarğıdalı unu
2 xörək qaşığı kərə yağı
300 q. Quzu qabırğa
1 dənə acı quru istiot
Duz
Su

İÇİ:

Doğranmış quzu qabırğa şorba qazanına qoyub qovururuq. Suda gözlədilmiş qırıq qarğıdalı və barbunya əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq. Qarışdırırıq və isti su verib qaynamağa qoyuruq. Barbunya və qınıq qarğıdalı bişmək ərəfəsində doğranmiw kələmi əlavə edirik. Qarğıdalı ununu və bibər tomatı bir qaba qoyuruq. İsti suyunu qoyuruq və çırpma teliylə qarışdıraraq qazana əlavə edirik. Bişməsinə yaxın duzunu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSadə toyuq şorbası

Tərkibi:
1 ədəd bütöv toyuq
1 ədəd dəfnə yarpağı
1litr toyuq bulyonu
1 ədəd baş soğan
3 ədəd kərəviz
3 ədəd yerkökü
3 ədəd ağ yerkökü
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə bişirəcəyimiz qazana toyuğu yerləşdiririk.
Sadə toyuq şorbası(foto resept)
Üzərində dəfnə yarpağı qoyub hazır toyuq bulyonunu əlavə edirik.
Kənarda bir ədəd baş soğanı doğrayırıq (qızartmadan bişirdikdə soğanın faydası iki qat artır).
Daha sonra kərəviz və yerkökülərini təmizləyib doğrayırıq.
Beləliklə, doğradığımız soğanı, kökləri və kərəvizi qazana əlavə edirik.
Zəif od üzərində bişiririk.
Toyuq əti tam bişdiyi zaman onu çıxarırıq.
Ətini sümüyündən ayırırıq. Dilimləri yenidən şorbaya əlavə edirik.
Duzunu əlavə edib ocağı söndürürük.
Budur, sadə toyuq şorbamız hazırdır.
Arzu edən istiotu üzərinə səpə bilər.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKütahya şorbası (sıkıcık şorbası)

İçindəkilər:

1 stəkan incə bulqur
3 xörək qaşığı toz tarhana
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı quru nanə
1 çay qaşığı duz qara bibər
1 ədəd böyük boy quru soğan
25 qr kərə yağı (4 xörək qaşığı duru yağ da istifadə edə bilərsiniz)
1 xörək qaşığı tomat
6-7 stəkan ət və ya toyuq suyu
2 stəkan sarımsaqlı qatıq

8 nəfərlik Bişmə müddəti 15-20 dəqiqə


Hazırlanması:

İncə bulquru dərin bir qaba qoyub üzərinə yarım stəkan qaynar su tökün. Yumşalması üçün 10 dəqiqə gözləyin.

Sonra üzərinə tarhana; quru nanə; duz və qara bibəri qatıb yoğurun. Yoğurduğunuz bulqur xəmirindən fındıq böyüklüyündə parçalar qoparıb ovuclarınızda onları top halında Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu balqabaq supu

Vəsaitlər:
2 ədəd orta boy kartof
Yarım kilo balqabaq
3 ədəd kök
1 litr su
Zövqünüzə görə duz, qara bibər
Qurudulmuş dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kartof, balqabaq və köklərin qabığını soyub qazana alın.
Suyu əlavə edib tərəvəzlər yumuşuyana qədər qaynadın.
Qazanı ocaqdan endirib hamar bir temperatur əldə edənə qədər blenderle çəkin.
Təkrar ocağın üstünə alıb duz, istiot və dəfnə yarpağı əlavə edib taşım qaynadın.
Kasada pay edib xidmət edin.

Nuş olsun. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBulqurlu mazı şorbası

6 nəfərlik Bişmə müddəti 15 dəqiqə

İçindəkilər:

2 çay stəkanı incə bulqur
1 ədəd orta ölçülü quru soğan
5 xörək qaşığı zeytun yağı və ya
2 çay qaşığı kərə yağı
4-5 ədəd yaşıl,
uzun bibər
2 ədəd orta ölçülü
pomidor
5 stəkan isti ət və ya toyuq suyu yarım çay qaşığı duz, qara bibər 1 çay qaşığı qırmızı pul bibər.


Hazırlanması:
Yağı orta ölçülü bir qazanda əridin. İncə-incə doğradığınız soğanları əlavə edib orta dərəcəli ocaqda qarışdıraraq 1 dəqiqə qovurun.
Halqa şəklində incə doğradığınız yaşıl bibərləri də əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qovurun.
Qabıqlarını soyduğunuz pomidorları da kub şəklində doğrayıb əlavə edin və 2-3 dəqiqə da-ha qovurun. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöbələkli yerkökülü şorba

Köbələkli yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket göbələk
2 yerkökü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2,5 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı ət suyu
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Soğanları, sarımsaqları və göbələkləri balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına kərə yağı və soğanı qoyub qarışdırırıq. Doğranmış göbələyi və rəndələnmiş yerkökü əlavə edirik. Hamısını bir qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra zeytun yağı tökürük.

Tərəvəzlər suyunu çəkəndə unu əlavə edib qovururuq. Unun qızardılmış qoxusu çıxanda soyuq süd və soyuq ət suyunu axıdırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Konsistensiya açılanda isti Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLevrək Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 levrek
1 kasa göbələk
1 dəstə ispanaq
2 diş sarımsaq
1 limon
2 şorba q. Un
1 dəstə şüyüd
2 şorba q. Kərə yağı
Dəfnə yarpağı
Duz
Su

İÇİ:

Levreyi təmizləyirik. Tavaya qoyuruq. Duzunu, istiotu, limon dilimlərini və dəfnə yarpağını atırıq. Suyunu qoyub qaynamağa qoyuruq. Qaynatdığımız balığı tavadan alırıq, suyunu şorba üçün saxlayırıq. Balıq soyuyanda dərilərini soyuruq və sümüyünü təmizləyirik. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Kiçik doğranmış göbələkləri əlavə edirik və qovurmaya davam edirik.

Sarımsaqları doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Unu da əlavə edirik və qovururuq. Süzülmüş və soyumuş olan balıq suyuyla Ardı »