Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerAnında Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 qırmızı istiot
2 yaşıl istiot
1 pomidor
1 soğan
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 su b. Ət suyu
1 dəstə cəfəri
3 şorba q. Un
1 kasa qatıq
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiot və yaşıl bibərləri seçirik və iri doğrayırıq. Pomidoru soyuruq və iri doğrayırıq. Cəfəri doğrayırıq. Soğanı soyub yenə iri doğrayırıq. Doğranmış tərəvəzləri doğrayıcıdan keçiririk. Bu püreni də qazana alırıq və bişiririk.

Ayrı bir qazanda kərə yağı əridirik və unu əlavə edib qovururuq. Abqora-sını qoyuruq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Hazırladığımız püreni soyuduruq və qatıqla qarışdırırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerArpa Əriştəli Mərci Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 su s. Pomidor suyu
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 şorba q. Tomat
1 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
Duz
Su

İÇİ:

Yaşıl mərcini yuyub süzürük. Bir kasaya qoyub isti suyla ıslayırıq. Əgər kifayət qədər yumşalmamışsa kiçik bir qazanda qaynadırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazanının altını qazırıq və arpa əriştəni qoyub qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik.

Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Ununu qoyuruq və qarışdırırıq. Abqorasını əlavə edirik. Pomidor suyunu tökürük. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Yaşıl mərci qaynama Ardı »

Şorbalar ve HelimlerEzo gəlin sorbası

vəsaitlər:
1 su stəkanı qırmızı mərcimək
1 qəhvə fincanı yarma ( türk qəhvəsi fincanı )
Yarım qəhvə fincanı düyü
1 ədəd orta boy soğan
2 diş sarımsaq
2-3 yemək qaşığı marqarin ya da kərə yağı
7 su stəkanı su
duz
Meyanesi üçün :
2 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı tamat
1 şirin qaşığı nanə
1 şirin qaşığı qırmızı bibər
2 yemək qaşığı duru yağ
2 su stəkanı su
Hazırlanması:
Soğan və sarımsağı kiçik kiçik yeyinti doğrayın. Marqarini qazana alıb qızdır. Soğan və sarımsağı əlavə yüngülcə pembeleşinceye qədər qovurun .
Bənövşələşən soğanlara mərcimək, bugur və düyünü əlavə 1 dəqiqə daha qovurun .
Duz və 7 su stəkanı su əlavə edərək orta atəşdə qaynamağa buraxın.
Daha böyük bir qazana duru yağ alın. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərə//

Lazım olan ərzaqlar:
400 qr qoyun əti, buğda unu,1 yumurta, 1 baş soğan, 40 qr sirkə və ya 1 st. sarımsaqlı qatıq (2 diş sarımsaq), yağ, keşniş, quru nanə, duz, su.
Hazırlanması:
Çəkilmiş ətə soğan, göyərti və duzu qarışdırıb qiymə hazırlayırıq. Un və yumurtadan su əlavə etməklə bərk xəmir yoğurun və 1 mm qalınlığında yayın. Yayılmış xəmiri 3x3 sm ölçüdə kvadrat şəklində kəsin. Hər kvadratın ortasına bir az qiymə qoyun və düşbərəni bükün (bükmək üçün kvadratı ortadan yarı qatlayıb kənarlarını bərk bükün). Hazır düşbərələri ələkdə silkələyib artıq undan təmizləyin. Düşbərələri hazır ət suyuna (adi su da olar) töküb bişirin. Hazır olduqdan sonra boşqablara Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQat-qat xəmirdə quzu qabırğası

Tərkibi:

Quzu qabırğası-5 ədəd
Duru yağ
Duz, istiot

İçlik üçün:

Konsevləşdirilmiş göy noxud-100 q
Yumurta - 1 ədəd
Qaymaq - 30 q
Keşniş, reyhan - 1/2 dəstə
Sarıkök
Qat-qat xəmir

Üzəri üçün:

Yumurta-1 ədəd

Hazırlanması:

1. Quzu qabırğası ətdən təmizlənir, strec arasında döyülür, duzlanır, istiotlanır, və duru yağ əlavə edillmiş tavada ikitərəfli qızardılır.

2. Göy noxudun üzərinə yumurta, qaymaq, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunur və blenderdən keçirilir.

3. Qat-qat xəmirin üzərinə əvvəlcə quzu qabırğası (sümükləri çöldə qalmaq şərti ilə qoyulur, daha sonra qabırğanın üzərinə içlik qoyulub xəmirə bükülür.

4. Xəmirin yan və üst tərəfi birləşdirilir, üzərinə yumurta sarısı çəkilir və öncədən 200 dərəcəyədək qızardılmış sobada 10 dəq. bişirilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerXəmir xorəyi düşbərə

Ərzaqlar
içlik üçün
300qr qoyun əti
yarım dəstə keşniş
yarim dəstə süyüd
quru nanə
1 ədəd balaca soğan
Xəmiri
3 stəkan un
duz
1 ədəd yumurta
su
Hazırlanması
Qoyun ətini ət maşınından çəkirik buna duz, istiot , nanə və xırda doğranmiş kişniş şüyüd əlavə edirik sonra isə soğanı xırda- xırda doğrayıb bunları bir yerdə qarışdırırıq
Xəmir isə yumurtanı suyu ,duzu əlavə edib yoğururuq xəmir bərk olmalıdır
sonra kündə düzəldilir bu kündələr 1 mm-ə qədər yayılır 3*3 sm-ə qədər ölçüdə kvadrat şəkilində kəsilir
hər kvadratın ortasına noxud boyda hazırladığımız ət qoyulub düşbərə bükülür
Xəmir xorəyi düşbərə
Düşbərə bu üsulla bükülür kvadrat üçgünc şəkilində qatlanıb ucları geriyə qatlanir
Xəmir xorəyi Ardı »

Şorbalar ve Helimlerkahı şorbası

İçindəkilər:
orta böyüklükdə yarpaqları ayrılaraq təmizlənmiş kahı bir böyük baş quru soğan 3-4 diş sarımsaq 4-5 ədəd yaşıl soğan
3-4 yarpaq yaşıl
nanə (reyhan da istifadə edəbilərsiniz)
yarım dəstə cəfəri
yarım dəstə şüyüd
yarım kasa konservləşdirilmiş yaşıl noxud
1-2 xörək qaşığı zeytun yağı və ya duru yağ
4-5 stəkan ət suyu və ya ət suyu tableti
yetəri qədər duz


Hazırlanması:
Quru soğanı kiçik kublar şəklində doğrayın. Sarımsaqları incə kəsin. Orta ölçülü bir qazana zeytun yağını tökün (Zeytun yağı yerinə istədiyiniz duru yağı istifadə edə bilərsiniz). Qazanı orta dərəcədə yanan ocağın üzərinə yerləşdirin. Kub şəklində doğradığınız soğanları əlavə edin və qarışdıraraq bir-iki dəqiqə qovurun. Üzərinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMantı Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

5 şorba 1. Tarhan
1 su s. Kiçik mantı
2 kənd istiotu
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Tomat
Duz
Su

İÇİ:

Kənd bibərlərini xırda doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq və biberi qovururuq. Abqorasını qoyuruq və bir az daha qovururuq. Tarhanasını qoyuruq. Soyuq su tökərək konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Duzunu atırıq və suyu az gəlsə isti su qoyuruq. Şorba bişməsinə yaxın mantını atırıq. Mantı da pörtəndə altını bağlayırıq. Ardı »