MATERİAL SİYAHISI:
4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü
İÇİ:
Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma tozunu, vanili və 7 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq.
Təkrar çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qabına yağlı kağız etdiririk. Üstünə keks xərcini tökürük. Qalan qozu və damcı şokoladı üstünə səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişiririk. Sonra şkafın dərəcəsini 160a salırıq, bu arada qapağını heç açmırıq və bişirməyə davam edirik. Keks-imiz soyuyanda xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 18:51 Müəllif: Nurana Baxılıb: 52 Bölmə: Şirniyyatlar