Alça mürəbbəsi resepti
Tərkibi:
Alça 1 kq.
Şəkər 1,1 kq.
Su 1 st.
Hazırlanması:
Mürəbbəni bişirmək üçün iri bağ alçası növləri, xüsusən də İstanbul və Ərəş alça növləri seçilir
Bu alçalar tam yetişdikdə qırmızı rəng alır, kütləsi 40 qrama çatır.
Alçanın qabığı soyulur. 1,5 – 2 saat müddətində əhəngli suda saxlanılır.
Təmiz yuyulur və bir neçə yerdən dəlinir. Beləliklə hazırlanmış alçanın üzərinə şəkər şərbəti tökülüb 6-8 saat saxlanılır.
Mürəbbəni arada 8 saat saxlamaq şərtilə 2-3 dəfəyə bişirirlər.
Nuş olsun!
Tarix: 25.11.2014 / 14:34 Müəllif: Aziza Baxılıb: 29 Bölmə: Mürəbbələr
loading...