Heyva mürəbbəsi
1 kq təmizlənib doğranmış heyva
1 kg şəkər
1 stəkan su
Heyvanı yuyubç qabığdan təmizləyinş Heyvanı 5-7 mm ölçüdə nazik doğrayın.
Suda şəkəri əridib qaynadın. Sirop qaynayan kimi, heyva dilimlərini tökün. Qaşıqla heyvaları siropun içinə basın. 3-4 dəq. qaynadın, sonra odun üstündən gətirib, soyudun.
Yenə odun üstünə qoyub 3-4 dəq qaynadın, yenə soyudun. 3-4 dəfə bu proseduru təkrar edin. Mən 5 dəfə bu proseduru keçirtdim. Hazır mürəbbənin konsistensiyası jele kimi və xoşagələn qırmızı rəngi olmalıdır.
Nuş olsun!
Tarix: 11.12.2012 / 11:21 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 225 Bölmə: Mürəbbələr
loading...