Əncir mürəbbəsi
[color=#c238dd]1 kq əncir
1 kq şəkər
0,25 stəkan su[/color
bir az limon turşusu
Daha yaxşı xırda sarı əncir istifadə etmək.
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.
Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat sahlanılır.
Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zaif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.
Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).
Nuş olsun!
Tarix: 11.12.2012 / 11:18 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 377 Bölmə: Mürəbbələr
loading...