Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrKonyaklı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
0,5 kq naringi
0,5 kq şəkər tozu
2-3 x.q. konyak

Hazırlanması:
Yaxşı olar ki, xırda mandarin götürəsiniz. Təmizləyin, dilimləyin, üzərinə şəkər tozu səpin, konyak gəzdirin, 1 gecə saxlayın.

Səhəri gün ocağın üstə qoyun (qaynamasın). Ocağı azaldın və 40 dəqiqə qaynatmadan bişirin. Soyudun. Sterilizə edilmiş bankalara yığıb soyuq yerdə saxlayın.
Göstərilən miqdardan 700 q mürəbbə alınır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBöyürtkən mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Böyürtkən- 1 kq (təmizlənmiş)
Şəkər- 900 qr
Gülab 2 x.q
(Gülab yoxdursa su)

Hazırlanması:
Böyürtkənləri təmizləyin(saplaqlarını və əzilmişlərini),yuyun. Böyürtkənlər dənə -dənə durmalı və təmizləndikdən sonra 1 kq olmalıdır. Bunun üçün siz 1.5 kq böyürtkən almalısınız. Büyürtkənlərin suyunu tamamilə süzüb iri cəmə tökün. Üzərinə 2 x/q gülab tökün. Gülab yoxdursa su tökün. Çox su tökmək olmaz.
2 x.q gülab mürəbbəni ilk oda qoyanda dibinin yanmaması üçündür. Sonra meyvələrin öz suyu çıxır.

Meyvələrin üzərinə 900 qr şəkərin yarısını tökün və cəmi qazın üzərinə qoyun.
Qaz orta odda olmalıdır. Şəkərlər əriyənə kimi cəmin hər iki tərəfindən tutub silkələyin.
Qaşıqla qarışdırmaq əsla olmaz!!! Şəkər əriyiyəndən sonra yerdə qalan şəkəri də üzərinə tökün o da Ardı »

MürəbbələrGül mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Qızılgül ləçəkləri — 100 q
şəkər — 900q
limon duzu — 2q

Hazırlanması:
Ləçəklər soyuq su ilə yuyulur, dəsmalın üzərinə sərilir və suyu çəkilənə qədər qurudulur. Mürəbbəni bişirmək üçün öncə şirə hazırlanır. Bu məqsədlə 1 kiloqram şəkərə 1 stəkan su əlavə olunur və odun üstündə qaynadılır.

Şirə qaynadıqca kəfi yığılır və sonra ona gül ləçəkləri əlavə olunur. Nəzərə alınmalıdır ki, bir kiloqram şəkərdən hazırlanmış şirəyə 100 qram gül ləçəyi əlavə edilməlidir. Elə ki, mürəbbə qaynağa düşdü, götürüb 12 saatlığa kənara qoyulur.

Sonra onu yenidən qaynamağa qoyurlar. Mürəbbənin çəhrayı kəfi yığılır, 20-25 dəqiqiə ərzində mütəmadi olaraq qarışdıra-qarışdıra bişirilir. Şirə qatılaşanda ona 2 çay qaşığı limon şirəsi, yaxud yarım Ardı »

MürəbbələrƏncir mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq əncir
1 kq şəkər tozu
0,25 stəkan su
bir az limon turşusu

Hazırlanması:
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.

Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat saxlanılır.

Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zəif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.

Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrƏncir mürəbbəsi

[color=#c238dd]1 kq əncir

1 kq şəkər

0,25 stəkan su
[/color

bir az limon turşusu
Daha yaxşı xırda sarı əncir istifadə etmək.
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.
Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat sahlanılır.

Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zaif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.
Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrLimon mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
2 kg kiçik ölçülü limon
1 ovuc qərənfil
2 kg toz şəkər
750 ml su
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
Limonları bol suyla yuyub qurulayın. Qaynar su dolu qaba atıb 2-3 dəqiqə gözlədin. Suyunu süzüb, eyni əməliyyatı 3 dəfə daha təkrarlayın. Limonların qabıqlarını rəndələyin. Üzərinə qərənfil və toz şəkər əlavə edib 2 gecə gözlədin.
Su əlavə edib qatı kimi olana qədər kaynadın. Limon suyu əlavə edib 2-3 dəqiqə daha qaynadın. Ocaqdan götürün. Şüşə qablara doldurun.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBalqabaqlı konfitür resepti

Tərkibi (yarım litr üçün):
300 q balqabaq
3-5 x.q. limon şirəsi
50 q ərik qurusu
350 q şəkər tozu
2 x.q. alma sirkəsi (əgər sirkə vurmaq istəmirsinizsə, o zaman limon şirəsinin qədərini artırın)
1 qırmızı istiotun yarısı
2 x.q. su

Hazırlanması:
Balqabağı təmizləyib xırda kubiklər şəklində doğrayın. Ərik qurusunu da yuyub doğrayın. İstiotun toxumlarını təmizləyib xırda doğrayın. Tələb olunan bütün ərzaqları qarışdırıb ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 45 dəqiqə vam odda bişirin. Bankalara doldurub soyudun.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrPomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.

Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.

Nuş olsun! Ardı »