Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrÇiyələk mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kilo çiyələk
1 kilo toz şəkər
Yarım limon
Su

Hazırlanması:
Çiyələkləri qumlarından təmizlənənə qədər yuyun. Saplarını qoparıb qazana tökün və üzərinə 4 su stəkanı şəkəri əlavə edin. Qazanın qapağını bağlayıb 1 gün gözlədin. Gözlətdikdən sonra mürəbbəni yarım saat daha qaynadın və altını bağlamağa yaxın limonu əlavə edin. İstiykən qablara doldurun və qabın qapaqlarını bağlayarkən quru olmasına diqqət yetirin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrƏrik mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq ərik
1-1,2 kq şəkər tozu

Hazırlanması:
Bərk əriyi yuyub qurudun. Dənəsini çıxarın. Bunu ya karandaşın köməyilə edin. Ya da yarıya bölüb çıxarın.

Şəkər tozunu qazana töküb azca su əlavə edin. Vam odün üstünə qoyun. Şərbət hazır olanadək ərikləri sterilizə olunmuş bankalara (0,5 litrlik) sıx-sıx yığın. Şərbət qaynayanda onu bankadakı əriklərin üstünə tökün. Bankaların qapaqlarını ağzına qoyub içindəkinin soyumasını gözləyin.
Soyuduqdan sonra şərbəti yenidən qazana töküb qaynara düşəndə götürün, bankadakı əriklərin üstünə tökün. Soyudun. Proseduru 4 dəfə təkrar edin. Sonra isə isti-isti qapağını bağlayın. Üstünü dəsmalla hər tərəfdən bağlayın (tam soyuyanadək).

Hər dəfə bankalara şərbət tökdükcə əriyin öz şirəsi də çıxacaq və beləliklə şərbətin qədəri artacaq. Ardı »

MürəbbələrAlma cemi resepti

Tərkibi:
2 kilo alma (təxminən 10 ədəd alma,sortunun heç bir fərqi yoxdur. Yaxşı alınması üçün eyni zamanda həm turş,həm də şirin növündən istifadə oluna bilər)
1 fincan alma qabığı və özəyindən alınmış sirkə (şirə – bunu soyduğunuz almanın qabığı və özəyindən əldə edəcəksiniz)
2 fincan su
2 fincan şəkər tozu
3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon şirəsi
1/3 çay qaşığı döyülmüş darçın
1/3 çay qaşığı döyülmüş hil
1/8 çay qaşığı döyülmüş yel cevizi (cövüz, rusca – мускатный орех)
1/8 çay qaşığı döyülmüş mixək
1/8 çay qaşığı döyülmüş zəncəfil

Hazırlanması:
Yuyulmuş almaların qabığı soyulur və özəyi çıxarılır,amma bunlar atılmır,ayrıca saxlanır. Almalar zolaq şəklində,qalın halda doğranılır. Qabıq və özək şirəçəkəndən keçirilib şirəsi çıxarılır. Bizə 1 Ardı »

MürəbbələrAğ gilas mürəbbəsi

[color=#c238dd]1 kilo ağ gilas

1 kilo şəkər

0,5 stəkan su
[/color

Gilası suyun altında yuyun və içindəki tumlarını çıhartın.

Şəkəri bir qazana tökün və üstünə suyu əlavə edin. Qazanı alov üzərinə qoyun. Şəkərli su qaynayandan sonra gilası siropun içinə atın və alovu orta gucə qoyun. Gilas siropun içində 10-15 dəqiqə qalmalıdır. Sonra isə alovu söndürün.

Qazanı 4 saatlıq qıraga qoyun. Qazanın içindəki tam soyumalıdır. Gilas bu vaxta öz suyunu siropa buraxacaq, şəkərli sirop isə gilasın içinə dolacaq. Birinci qayalışdan sonra gilas mürəbbəsi belə görsənəcək.

Bu prosessi 3 dəfəyəycən təkrar edin. Vacibdir ki, Siz mürəbbəni hər dəfə tam soyudasınız.

Hazır olunmuş mürəbbə yaqut rəngində olmalıdır.
Azərbaycanda bəzi ailələr gilasın içinə tumun Ardı »

MürəbbələrƏdviyyatlı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
6 iri naringi
500 q şəkər tozu
darçın budağı

Hazırlanması:
Naringilərin qabığını soyun, dənələrini çıxarın. Emallı qaba yığın, üstünə 500 q şəkər tozu səpib bir gecə saxlayın. 1 mandarinin sedrasını xırdalayın, sabahısı gün naringilərə əlavə edin. Vam ocağın üstə qoyun. 20 dəqiqə sonra darçın budağını içinə salın. Daha 20 dəqiqə bişdikdən sonra darçın budağını çıxarın, mürəbbəni ocaqdan götürün, 1 saat soyudun, bankalara yığın.

Əgər xırda naringidən müəbbə hazırlayırsınızsa, onda hər bir meyvənin içinə bir mixək batırın, sonra yuxarıda göstərilən qaydada bişirin (darçınsız).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrGül mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Qızılgül ləçəkləri — 100 q
şəkər — 900q
limon duzu — 2q

Hazırlanması:
Ləçəklər soyuq su ilə yuyulur, dəsmalın üzərinə sərilir və suyu çəkilənə qədər qurudulur. Mürəbbəni bişirmək üçün öncə şirə hazırlanır. Bu məqsədlə 1 kiloqram şəkərə 1 stəkan su əlavə olunur və odun üstündə qaynadılır.

Şirə qaynadıqca kəfi yığılır və sonra ona gül ləçəkləri əlavə olunur. Nəzərə alınmalıdır ki, bir kiloqram şəkərdən hazırlanmış şirəyə 100 qram gül ləçəyi əlavə edilməlidir. Elə ki, mürəbbə qaynağa düşdü, götürüb 12 saatlığa kənara qoyulur.

Sonra onu yenidən qaynamağa qoyurlar. Mürəbbənin çəhrayı kəfi yığılır, 20-25 dəqiqiə ərzində mütəmadi olaraq qarışdıra-qarışdıra bişirilir. Şirə qatılaşanda ona 2 çay qaşığı limon şirəsi, yaxud yarım Ardı »

MürəbbələrKonyaklı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
0,5 kq naringi
0,5 kq şəkər tozu
2-3 x.q. konyak

Hazırlanması:
Yaxşı olar ki, xırda mandarin götürəsiniz. Təmizləyin, dilimləyin, üzərinə şəkər tozu səpin, konyak gəzdirin, 1 gecə saxlayın.

Səhəri gün ocağın üstə qoyun (qaynamasın). Ocağı azaldın və 40 dəqiqə qaynatmadan bişirin. Soyudun. Sterilizə edilmiş bankalara yığıb soyuq yerdə saxlayın.
Göstərilən miqdardan 700 q mürəbbə alınır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrQırmızı pomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq pomidor
1,2 kq şəkər tozu
0,2 l su
vanil

Hazırlanması:
Su və şəkər tozundan şərbət bişirin. Xırda qırmızı pomidorları bu şərbətə salın (doğrayıb çəngəlləmək lazım deyil). Vam odda 30 dəqiqə qaynadın. Sonra 24 saat soyuq yerdə saxlayın. Sonra yenə qaynadın, kəfini yığın, vanil əlavə edib bir sutka saxlayın. Üçüncü gün astaca qarışdıraraq hazır olanadək bişirin.

Nuş olsun! Ardı »