Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrBadımcan mürəbbəsi (marmelad) resepti

Tərkibi:
3 kq xırda badımcan
9 st. su
4,5 kq şəkər tozu
1 ç.q. limon turşusu
1 ç.q. soda
mixək, hil, darçın və s. xoşunuza gələn ədviyyat

Hazırlanması:
Badımcanları yuyub qabığını soyun. Sonra dərhal sodalı suya qoyun. 4 saat saxlayıb yuyun, çəngəllə deşin.

Qazanda su qaynadın. Badımcanları qaynayan suya salıb təxminən 5 dəqiqə bişirin. Sonra aşsüzənə yığıb soyudun.

Su və şəkər tozundən şərbət bişirin. Badımcanları ləyənə yığıb üstünə şərbəti tökün. Yarım saat bişirin. Ədviyyatı bez torbaya doldurub mürəbbənin içinə salın. Mürəbbəni ocaqdan götürüb tam soyudun. Sonra limon turşusu əlavə edib yenə qaynadın. Bu qayda ilə badımcanları tam hazır olanadək bişirin: badımcanlar şəffaf, suyu isə qəhvəyi olmalıdır.

Ədviyyat dolu torbanı mürəbbənin içindən çıxarın. Ardı »

MürəbbələrLimonlu kivi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
2 kq kivi
5 ədəd limonun rəndələnilmiş qabığı
5 su stəkanı toz şəkər
1 ədəd limonun suyu

Hazırlanması:
Kivilərin qabıqlarını soyun. Kub şəklində doğrayıb bir qazana yığın. Üzərinə toz şəkər əlavə edib şəkər yaxşıca əriyənə qədər gözlədin. Daha sonra odun üzərinə qoyub, üzərinə rəndələnmiş limon qabığı qatın. Az odda, qazanı hərdənbir yelləyib qarışdıraraq və üzərində yığılan köpükləri alaraq 50 dəqiqə bişirin. Müddətin sonunda limon suyunu əlavə edin. Bir neçə dəqiqə daha bişirib odun üzərindən götürün. Soyuduqdan sonra təmiz və quru qablara köçürün. Sərin bir yerdə saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrKonyaklı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
0,5 kq naringi
0,5 kq şəkər tozu
2-3 x.q. konyak

Hazırlanması:
Yaxşı olar ki, xırda mandarin götürəsiniz. Təmizləyin, dilimləyin, üzərinə şəkər tozu səpin, konyak gəzdirin, 1 gecə saxlayın.

Səhəri gün ocağın üstə qoyun (qaynamasın). Ocağı azaldın və 40 dəqiqə qaynatmadan bişirin. Soyudun. Sterilizə edilmiş bankalara yığıb soyuq yerdə saxlayın.
Göstərilən miqdardan 700 q mürəbbə alınır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrAğ tut mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Ağ tut – 1 kq.
Şəkər tozu – 1,3 kq.
Su – 2 st.

Hazırlanması:
Ağ tutun bir az bərkləri seçilir, yuyulur, suyu süzülür. 1 kq. tut üçün 1.3 kq.
Şəkər tozu, 2 stəkan su götürülməklə şərbət hazırlanır. Tutun üzərinə şərbəti əlavə edib, vam odda 5 dəqiqə qaynatdıqdan sonra soyudun.
1 saat sonra yenidən 7-8 dəqiqə qaynadılır. Yenə kənara çəkilir. 2 saatdan sonra üçüncü dəfə hazır olana kimi bişirilir.
Hazır olana yaxın limon turşusu əlavə edin. Bu mürəbbəni çox qaynatmaq olmaz, fasilələrə diqqət yetirin ki, tutun rəngi və forması çox dəyişməsin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBalqabaqlı konfitür resepti

Tərkibi (yarım litr üçün):
300 q balqabaq
3-5 x.q. limon şirəsi
50 q ərik qurusu
350 q şəkər tozu
2 x.q. alma sirkəsi (əgər sirkə vurmaq istəmirsinizsə, o zaman limon şirəsinin qədərini artırın)
1 qırmızı istiotun yarısı
2 x.q. su

Hazırlanması:
Balqabağı təmizləyib xırda kubiklər şəklində doğrayın. Ərik qurusunu da yuyub doğrayın. İstiotun toxumlarını təmizləyib xırda doğrayın. Tələb olunan bütün ərzaqları qarışdırıb ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 45 dəqiqə vam odda bişirin. Bankalara doldurub soyudun.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBanan mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
500 q çox yetişmiş banan
180 q şəkər tozu
1 x.q. vanilli şəkər
1 ç.q. limon turşusu
1 dilim cirə (badyan)

Hazırlanması:
Bananı çəngəllə əzin. Şəkər tozu, vanil, cirə, limon turşusu əlavə edin. Ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndə götürün. 3-4 saat saxladıqdan sonra bir daha bişirin: qaynara düşəndən sonra 10 dəqiqə də bişirin.

Bankalara yığıb soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBöyürtkən mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Böyürtkən- 1 kq (təmizlənmiş)
Şəkər- 900 qr
Gülab 2 x.q
(Gülab yoxdursa su)

Hazırlanması:
Böyürtkənləri təmizləyin(saplaqlarını və əzilmişlərini),yuyun. Böyürtkənlər dənə -dənə durmalı və təmizləndikdən sonra 1 kq olmalıdır. Bunun üçün siz 1.5 kq böyürtkən almalısınız. Büyürtkənlərin suyunu tamamilə süzüb iri cəmə tökün. Üzərinə 2 x/q gülab tökün. Gülab yoxdursa su tökün. Çox su tökmək olmaz.
2 x.q gülab mürəbbəni ilk oda qoyanda dibinin yanmaması üçündür. Sonra meyvələrin öz suyu çıxır.

Meyvələrin üzərinə 900 qr şəkərin yarısını tökün və cəmi qazın üzərinə qoyun.
Qaz orta odda olmalıdır. Şəkərlər əriyənə kimi cəmin hər iki tərəfindən tutub silkələyin.
Qaşıqla qarışdırmaq əsla olmaz!!! Şəkər əriyiyəndən sonra yerdə qalan şəkəri də üzərinə tökün o da Ardı »

MürəbbələrAlma cemi resepti

Tərkibi:
2 kilo alma (təxminən 10 ədəd alma,sortunun heç bir fərqi yoxdur. Yaxşı alınması üçün eyni zamanda həm turş,həm də şirin növündən istifadə oluna bilər)
1 fincan alma qabığı və özəyindən alınmış sirkə (şirə – bunu soyduğunuz almanın qabığı və özəyindən əldə edəcəksiniz)
2 fincan su
2 fincan şəkər tozu
3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon şirəsi
1/3 çay qaşığı döyülmüş darçın
1/3 çay qaşığı döyülmüş hil
1/8 çay qaşığı döyülmüş yel cevizi (cövüz, rusca – мускатный орех)
1/8 çay qaşığı döyülmüş mixək
1/8 çay qaşığı döyülmüş zəncəfil

Hazırlanması:
Yuyulmuş almaların qabığı soyulur və özəyi çıxarılır,amma bunlar atılmır,ayrıca saxlanır. Almalar zolaq şəklində,qalın halda doğranılır. Qabıq və özək şirəçəkəndən keçirilib şirəsi çıxarılır. Bizə 1 Ardı »