Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrPomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.

Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrƏncir mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq əncir
1 kq şəkər tozu
0,25 stəkan su
bir az limon turşusu

Hazırlanması:
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.

Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat saxlanılır.

Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zəif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.

Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrGül mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Qızılgül ləçəkləri — 100 q
şəkər — 900q
limon duzu — 2q

Hazırlanması:
Ləçəklər soyuq su ilə yuyulur, dəsmalın üzərinə sərilir və suyu çəkilənə qədər qurudulur. Mürəbbəni bişirmək üçün öncə şirə hazırlanır. Bu məqsədlə 1 kiloqram şəkərə 1 stəkan su əlavə olunur və odun üstündə qaynadılır.

Şirə qaynadıqca kəfi yığılır və sonra ona gül ləçəkləri əlavə olunur. Nəzərə alınmalıdır ki, bir kiloqram şəkərdən hazırlanmış şirəyə 100 qram gül ləçəyi əlavə edilməlidir. Elə ki, mürəbbə qaynağa düşdü, götürüb 12 saatlığa kənara qoyulur.

Sonra onu yenidən qaynamağa qoyurlar. Mürəbbənin çəhrayı kəfi yığılır, 20-25 dəqiqiə ərzində mütəmadi olaraq qarışdıra-qarışdıra bişirilir. Şirə qatılaşanda ona 2 çay qaşığı limon şirəsi, yaxud yarım Ardı »

MürəbbələrMoruq mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq moruq
1-2 kq şəkər tozu (istəyə görə)

Hazırlanması:
Təmizlənmiş moruğun üzərinə şəkər tozunun yarısını səpin. Soyuq yerdə saxlayın. Moruq şirəsini buraxandan sonra onu süzün. Şəkər tozunun qalanını bu şirənin içinə tökün. Zəif ocağın üstünə qoyun. Şəkər tozu əriyənədək bişirin. Soyudun. Soyumuş şərbətin içinə giləmeyvələri əlavə edib vam odda hazır olanadək bişirin. Mürəbbəni steril bankalara isti-isti yığın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrKivi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1,5 kq kivi
1 kq şəkər tozu
1 ç.q. limon şirəsi (1 ç.q. limon turşusu)

Hazırlanması:
Kivini yuyub qabığını təmizləyin. Doğrayın. Qazana yığıb limon turşusu və ya limon şirəsi əlavə edin. Qarışdırıb zəif odda bişirin. Tam bişəndən sonra şəkər tozunu əlavə edib qarışdırın. Qaynara düşəndən sonra 15-20 dəqiqə bişirin. Bankalara töküb ağzını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrSadə balqabaq mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq balqabaq
1,5 kq şəkər tozu
1 x.q. soda
0,75 st. su

Hazırlanması:
Balqabağın qabığını soyun, dənələrini çıxarın. İri dilimlərə doğrayıb 1 sutka sodalı suda saxlayın. 1 sutkadan sonra balqabağı çıxarıb aşsüzənə yığın. Suyu süzüləndən sonra xırda kubiklərə doğrayın. Su və şəkər tozundan şərbət bişirin. Doğranmış balqabağı əlavə edin, qaynara düşəndə ocaqdan götürüb 2 saat soyudun. Sonra yenə, bu dəfə hazır olanadək bişirin.
Steril bankalara yığın, qapağını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrAlça mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Alça 1 kq.
Şəkər 1,1 kq.
Su 1 st.

Hazırlanması:
Mürəbbəni bişirmək üçün iri bağ alçası növləri, xüsusən də İstanbul və Ərəş alça növləri seçilir
Bu alçalar tam yetişdikdə qırmızı rəng alır, kütləsi 40 qrama çatır.
Alçanın qabığı soyulur. 1,5 – 2 saat müddətində əhəngli suda saxlanılır.
Təmiz yuyulur və bir neçə yerdən dəlinir. Beləliklə hazırlanmış alçanın üzərinə şəkər şərbəti tökülüb 6-8 saat saxlanılır.
Mürəbbəni arada 8 saat saxlamaq şərtilə 2-3 dəfəyə bişirirlər.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrGilənar mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq gilənar
1 kq şəkər tozu
150 ml su

Hazırlanması:
Gilənarın saplağını təmizləyib yuyun. Aşsüzənə yığın.
Sirop hazırlamaq üçün şəkər tozunu ləyənə töküb üzərinə su əlavə edin. Şəkər tozu tam əriyənədək vam odda bişirin.
Meyvəni qaynar siropa tökün, qarışdırıb 6-8 saat saxlayın.

Sonra ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 10 dəqiqə qaynadın, söndürün. Sonra daha 6-8 saat saxlayıb, yenə 10 dəqiqə qaynadın.

Gilənar mürəbbəsini yığdığınız bankaları sterilizə etmək vacibdir. Bunun üçün iri qazana su töküb qapaqları və ağzıaçıq bankaları üzüaşağı içinə qoyaraq təxminən 15-20 dəqiqə qaynadın.

Hazır mürəbbəni sterilizə edilmiş bankalara yığıb qapaqlarını bağlayın, bankaları tərs çevirin. Soyuyanda düzəldin.

Yaxşı olar ki, çəyirdəkli meyvələrin çəyirdəyini çıxarasınız. Çünki uzun müddət saxladıqda Ardı »