Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

MürəbbələrGilənar mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq gilənar
1 kq şəkər tozu
150 ml su

Hazırlanması:
Gilənarın saplağını təmizləyib yuyun. Aşsüzənə yığın.
Sirop hazırlamaq üçün şəkər tozunu ləyənə töküb üzərinə su əlavə edin. Şəkər tozu tam əriyənədək vam odda bişirin.
Meyvəni qaynar siropa tökün, qarışdırıb 6-8 saat saxlayın.

Sonra ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 10 dəqiqə qaynadın, söndürün. Sonra daha 6-8 saat saxlayıb, yenə 10 dəqiqə qaynadın.

Gilənar mürəbbəsini yığdığınız bankaları sterilizə etmək vacibdir. Bunun üçün iri qazana su töküb qapaqları və ağzıaçıq bankaları üzüaşağı içinə qoyaraq təxminən 15-20 dəqiqə qaynadın.

Hazır mürəbbəni sterilizə edilmiş bankalara yığıb qapaqlarını bağlayın, bankaları tərs çevirin. Soyuyanda düzəldin.

Yaxşı olar ki, çəyirdəkli meyvələrin çəyirdəyini çıxarasınız. Çünki uzun müddət saxladıqda Ardı »

MürəbbələrYerkökü mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
800 q yerkökü
1 kq şəkər tozu
1 portağal
1 limon
0,5 l su

Hazırlanması:
800 q təmizlənib, 1-1,5 sm qalınlıqda doğranmış yerkökünün üstünə qaynar su tökün, azca saxlayıb aşsüzənə yığın, tam soyudun. Şərbət hazırlayıb yerkökünü içinə tökün, qaynara düşəndə qabığı ilə birlikdə xırda doğranmış portağal və limonu əlavə edib, arada soyutmaqla iki dəfəyə bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrKonyaklı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
0,5 kq naringi
0,5 kq şəkər tozu
2-3 x.q. konyak

Hazırlanması:
Yaxşı olar ki, xırda mandarin götürəsiniz. Təmizləyin, dilimləyin, üzərinə şəkər tozu səpin, konyak gəzdirin, 1 gecə saxlayın.

Səhəri gün ocağın üstə qoyun (qaynamasın). Ocağı azaldın və 40 dəqiqə qaynatmadan bişirin. Soyudun. Sterilizə edilmiş bankalara yığıb soyuq yerdə saxlayın.
Göstərilən miqdardan 700 q mürəbbə alınır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBadımcan mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
25 ədəd badımcan (maksimum 5-6 sm uzunluqda)
2 kq şəkər tozu
30 q söndürülmüş əhəng
0,5 x.q. zəy
vanil

Hazırlanması:
Badımcanları yuyub qabıqlarını soyun, uzununa çərtin. Çərtdikcə soyuq su ilə dolu qazana qoyub ağzına qapaq qoyun. Hamısını çərtdikdən sonra sudan çıxarıb üstünə əhəng səpib su tökün. 1,5 saat saxlayın. Axar suyun altında bir neçə dəfə yuyun. Qaynayan suya salıb 3 dəqiqə sonra aşsüzənə yığın. Suyu qaynadın, zəy əlavə edin, badımcanları töküb üç dəqiqə bişirin, yenə aşsüzənə yığın. Sıxın ki, artıq suyu çıxsın.

Qazanda su qaynadın, 0,5 st. şəkər tozu əlavə edib qarışdırın. Şəkər tozu əriyəndə badımcanları əlavə edib 5 dəqiqə qaynadın. Aşsüzənə yığın. Ləyənə şəkər tozu və 1,5-2 Ardı »

MürəbbələrAğ tut mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Ağ tut – 1 kq.
Şəkər tozu – 1,3 kq.
Su – 2 st.

Hazırlanması:
Ağ tutun bir az bərkləri seçilir, yuyulur, suyu süzülür. 1 kq. tut üçün 1.3 kq.
Şəkər tozu, 2 stəkan su götürülməklə şərbət hazırlanır. Tutun üzərinə şərbəti əlavə edib, vam odda 5 dəqiqə qaynatdıqdan sonra soyudun.
1 saat sonra yenidən 7-8 dəqiqə qaynadılır. Yenə kənara çəkilir. 2 saatdan sonra üçüncü dəfə hazır olana kimi bişirilir.
Hazır olana yaxın limon turşusu əlavə edin. Bu mürəbbəni çox qaynatmaq olmaz, fasilələrə diqqət yetirin ki, tutun rəngi və forması çox dəyişməsin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrXiyar mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq xiyar
0,5 kq şəkər tozu
1 portağal
1 limon
zəncəfil kökü

Hazırlanması:
1 kq xiyarın qabığını soyun, xırda doğrayın, dənələrini çıxarıb atın. Xiyarı qazana doldurub üstünə 500 q şəkər tozu səpin. 1 stəkan sü töküb bişməyə qoyun.

20 dəqiqə qaynayandan sonra bir portağal və bir limonun şirəsi ilə birlikdə sedrasını da əlavə edin, orta itilikdə ocaqda daha 20 dəqiqə bişirin. Zəncəfil kökünü sürtgəcdən keçirib əlavə edin (bütöv bişirib sonra çıxarmaq da olar).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrZəncəfilli qırmızı pomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq qırmızı pomidor
3 st. şəkər tozu
1 portağal
yarım limon
yarım budaq vanil
zəncəfil kökü

Hazırlanması:
Pomidorların üstünə qaynar su tökün, sonra isə soyuq suya salaraq qabığını soyun. Kubik doğrayın. Limonla portağalı yuyun, dənələrini çıxarın, qabığını soyun. Bunları da doğrayın.
Vanil və zəncəfili doğrayın. Hamısını qarışdırıb üstünə şəkər tozu səpin. 1 saat saxlayın. Sonra ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndən sonra ocağı azaldın, zəif odda 5 dəqiqə qaynadın.
Mürəbbəni ocaqdan götürüb 1 saat saxlayın. Sonra yenə ocağın üstə qoyun, qaynara düşəndən sonra 35-45 dəqiqə bişirin.
İsti-isti bankalara yığıb ağzını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrSürtkəcdən keçirilmiş qara qarağat

1 kq şəkər

1 kg qara qarağat

Qarağatı saplaqlardan təmizləyib, yaxşı yuyursuz. Ətçəkəndən keçirib üstünə şəkəri əlavə edirsiz. Yaxşıca qarışdırın. Gün ərzində dəfələrlə qarışdırın, şəkər tam əriməlidir. Sonra şüşəli qaba töküb ağzını bağlayıb soyuducuya qoyun.

Nuş olsun!
Ardı »