Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

MürəbbələrƏrik mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq ərik
1-1,2 kq şəkər tozu

Hazırlanması:
Bərk əriyi yuyub qurudun. Dənəsini çıxarın. Bunu ya karandaşın köməyilə edin. Ya da yarıya bölüb çıxarın.

Şəkər tozunu qazana töküb azca su əlavə edin. Vam odün üstünə qoyun. Şərbət hazır olanadək ərikləri sterilizə olunmuş bankalara (0,5 litrlik) sıx-sıx yığın. Şərbət qaynayanda onu bankadakı əriklərin üstünə tökün. Bankaların qapaqlarını ağzına qoyub içindəkinin soyumasını gözləyin.
Soyuduqdan sonra şərbəti yenidən qazana töküb qaynara düşəndə götürün, bankadakı əriklərin üstünə tökün. Soyudun. Proseduru 4 dəfə təkrar edin. Sonra isə isti-isti qapağını bağlayın. Üstünü dəsmalla hər tərəfdən bağlayın (tam soyuyanadək).

Hər dəfə bankalara şərbət tökdükcə əriyin öz şirəsi də çıxacaq və beləliklə şərbətin qədəri artacaq. Ardı »

MürəbbələrBöyürtkən mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Böyürtkən- 1 kq (təmizlənmiş)
Şəkər- 900 qr
Gülab 2 x.q
(Gülab yoxdursa su)

Hazırlanması:
Böyürtkənləri təmizləyin(saplaqlarını və əzilmişlərini),yuyun. Böyürtkənlər dənə -dənə durmalı və təmizləndikdən sonra 1 kq olmalıdır. Bunun üçün siz 1.5 kq böyürtkən almalısınız. Büyürtkənlərin suyunu tamamilə süzüb iri cəmə tökün. Üzərinə 2 x/q gülab tökün. Gülab yoxdursa su tökün. Çox su tökmək olmaz.
2 x.q gülab mürəbbəni ilk oda qoyanda dibinin yanmaması üçündür. Sonra meyvələrin öz suyu çıxır.

Meyvələrin üzərinə 900 qr şəkərin yarısını tökün və cəmi qazın üzərinə qoyun.
Qaz orta odda olmalıdır. Şəkərlər əriyənə kimi cəmin hər iki tərəfindən tutub silkələyin.
Qaşıqla qarışdırmaq əsla olmaz!!! Şəkər əriyiyəndən sonra yerdə qalan şəkəri də üzərinə tökün o da Ardı »

MürəbbələrŞokoladlı albalı mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
5 kq çəyirdəksiz albalı
2 kq şəkər tozu
1 qutu kakao

Hazırlanması:
Albalı ilə şəkər tozunu qarışdırın. Saxlayın. Suyu çıxandan sonra vam odda 30 dəqiqə bişirin. Sonra soyudun. Sonra daha iki dəfə tam soyutmaqla 30 dəqiqə bişirin. Lap sonunda kakao əlavə edib qarışdırın. İsti-isti bankalara doldurub ağzını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrBəhməzli heyva mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
500 q heyva
1 su stəkanı su
1,5 stəkan bəhməz

Hazırlanması:
Qabıqları soyulub küp–küp doğranan heyvaları vam odda bişirmək lazımdır.
Heyvalar yumşalandan sonra bəhməzi əlavə etmək lozımdır.
Ara-sıra qarışdıraraq bəhməz tamamən qarışana qədər bişirmək lazımdır.
İsti–isti şüşə bankalara yığıb ağzını bağlamaq lazımdır.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrXiyar mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq xiyar
0,5 kq şəkər tozu
1 portağal
1 limon
zəncəfil kökü

Hazırlanması:
1 kq xiyarın qabığını soyun, xırda doğrayın, dənələrini çıxarıb atın. Xiyarı qazana doldurub üstünə 500 q şəkər tozu səpin. 1 stəkan sü töküb bişməyə qoyun.

20 dəqiqə qaynayandan sonra bir portağal və bir limonun şirəsi ilə birlikdə sedrasını da əlavə edin, orta itilikdə ocaqda daha 20 dəqiqə bişirin. Zəncəfil kökünü sürtgəcdən keçirib əlavə edin (bütöv bişirib sonra çıxarmaq da olar).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrLimonlu balqabaq mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq balqabaq
1/2 budaq vanil
1 limon
800 q - 1 kq şəkər tozu

Hazırlanması:
Balqabağın qabağını soyub dənələrini təmizləyin. Kubik doğrayıb şəkər tozunun yarısını üstünə səpin, 6-8 saat saxlayın.

Limonun üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Dilim, yaxud kubik doğrayın. Bunu şəkər tozunun qalanı ilə birlikdə balqabağa əlavə edin.

Vanil budağını ortadan bölün, içinin toxumlarını çıxarın, hamısını birlikdə balqabağa əlavə edin. Ocağın üstünə qoyub qaynara düşməsini gözləyin. Qaynara düşəndə 10 dəqiqə bişirin. Sonra ocaqdan götürüb tam soyudun. Daha iki dəfə bu üsulla bişirin (10 dəqiqə bişirib tam soyutmaqla). Bankalara doldurmazdan öncə vanil budağını mürəbbənin içindən çıxarın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrSürtkəcdən keçirilmiş qara qarağat

1 kq şəkər

1 kg qara qarağat

Qarağatı saplaqlardan təmizləyib, yaxşı yuyursuz. Ətçəkəndən keçirib üstünə şəkəri əlavə edirsiz. Yaxşıca qarışdırın. Gün ərzində dəfələrlə qarışdırın, şəkər tam əriməlidir. Sonra şüşəli qaba töküb ağzını bağlayıb soyuducuya qoyun.

Nuş olsun!
Ardı »

MürəbbələrKivi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1,5 kq kivi
1 kq şəkər tozu
1 ç.q. limon şirəsi (1 ç.q. limon turşusu)

Hazırlanması:
Kivini yuyub qabığını təmizləyin. Doğrayın. Qazana yığıb limon turşusu və ya limon şirəsi əlavə edin. Qarışdırıb zəif odda bişirin. Tam bişəndən sonra şəkər tozunu əlavə edib qarışdırın. Qaynara düşəndən sonra 15-20 dəqiqə bişirin. Bankalara töküb ağzını bağlayın.

Nuş olsun! Ardı »