Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərBananlı karamelli desert

Bananlı karamelli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

QAT ARALARI ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
3 banan

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Ocaq üzərində görürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Soyumağa qoyuruq.

Digər tərəfdən karamel sousu üçün, kiçik polad qazana şəkər tozu tökürük. Toz şəkəri zəif odda əridirik. Kremini tökürük və taxta qaşıqla Ardı »

DesertlərAşura şirnisi

Aşura şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq buğda
600 q. Noxud
600 q. Lobya
500 q. Kişmiş
500 q. Quru ərik
1 su stəkanı düyü
300 q. Qarışıq quru meyvə
500 q. Quru əncir
1 lt. Süd
1,5 kq toz şəkər
1 çay stəkanı gül suyu
Su

BƏZƏMƏSİ ÜÇÜN:

Fındıq
Qoz
Yaşıl fıstıq
Hindistan qozu
Gilas şirniyyat
Quru tut
Nar
Quş üzümü
Darçın

İÇİ:

Axşamdan noxudu duzlu və isti su ilə isladırıq. Lobya və buğda da ayrı kasalara qoyub soyuq suyla ısla-yırıq. Səhər lobya və noxudu süzürük və dağıdırıq. Ayrı qazanlara qoyuruq, üstlərini aşacaq şəkildə su tökürük və qaynadırıq. Ardı »

DesertlərFındıqlı südlüaş

Fındıqlı südlüaş

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı düyü
1 paket krem
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qovrulmuş fındıq

İÇİ:

Düyü dağıdırıq və tavaya alırıq. Suyunu əlavə edib, düyü filips olacaq kimi görürük. Südünü və şəkər tozunu tökürük və qarışdırırıq. Vanili, yumurta sarısını və kremi əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Qsrğıdalı nişastanı su ilə qarışdırırıq. Qazandakı qarışıq çıxmadan əvvəl nişasta tökürük və qarışdırırıq. Konsistensiya ortaya çıxıb, qaynayanda kiçik saxsı qablarına qaşıqla bölüşdürürük. Bir az dərin bir soba xonçasına saxsı qablarını düzürük. Ardı »

DesertlərKivili piroq

Kivili piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
7 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

6 kivi

İÇİ:

Xəmiri hazırlamaq üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyub qarışdırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yumurta üstündə qırırıq. Xəmiri yoğururuq və bir kənara alırıq. Bu zaman südü qazana alırıq. Şəkəri, unu, vanili qoyuruq və qarışdıraraq bişiririk.
Ardı »

DesertlərMoruqlu şirni

Moruqlu şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
9 xörək qaşığı üyüdülmüş un
3 xörək qaşığı toz badam
1 paket vanil
1 kasa moruq
1 xörək qaşığı nişasta
Qırmızı qida boyası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Frambuaz
Təzə nanə

İÇİ:

Sütütencereye tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, toz badamı, vanili və nişasta qoyuruq.çırpmateliyle qarışdıraraq bişiririk. Moruqları doğrayıcıdan keçirərək püre halına gətiririk. Şirininin konsistensiya koyulaş-ınca moruq püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Rəng vermək üçün 1-2 damla da qırmızı qida boyası qoyub qarışdırırıq.

Silikon muffin qəliblərini əvvəl ısla-yırıq, sonra duru yağla yağlayırıq. Ürəyimizi qəliblərə bölüşdürürük. Soyumağa qoyuruq. Şirniyyatlar tamamilə Ardı »

Desertlərkıbrıs şirnisi

kıbrıs şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı qalet unu
1 su stəkanı hindistan qozu
1 su stəkanı qoz
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı duru yağ
1 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı su
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 dilim limon

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Keksi üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu Ardı »

DesertlərAlbalı souslu keks

Albalı souslu keks

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
9 şorba k. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Nişasta
1 pk. Vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa albalı
1 çay b. Toz şəkər
1 su b. Su
1 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Eyni zamanda, ayrı bir qazana, albalı, şəkər tozu, suyu və nişasta əlavə edirik. Yanvara alırıq və bişməyə qoyuruq. Ara ara qarışdırırıq. Qaynayanda konsistensiyanı nəzarət edirik. Əgər çox tünd konsistensiyalı olsa isti suyla sosun konsistensiyanı Ardı »

DesertlərBalqabaqlı tiramisu

Balqabaqlı tiramisu

MATERİAL SİYAHISI:

2 kq balqabağı
2 su stəkanı toz şəkər
1 paket pişik dili biskvit

İSLATMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı kimyəvi qəhvə
1 çay stəkanı qaynar su

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
180 q labne pendiri
1 su stəkanı toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kakao

İÇİ:

Soyulmuş təmizlənmiş olan balqabaq küp küp doğrayırıq. Dağıdırıq və böyük qazana tökürük. 2 kq balqabaq 2 su stəkanı toz şəkər qoyuruq. Qapağını bağlayırıq və zəif odda bişiririk. Balqabaqları tamamilə bişəndə, kartof əzici üzərinə basaraq püre Ardı »