Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərÜyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

Üyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 xörək qaşığı toz şəndi

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Krem ılıyınca içinə toz şəndi qoyuruq və qarışdırırıq.

Krem tamamilə soyuyanda iki dənə qaşığı suya batırırıq, kremdən hissələr alıb kaşıkla formalaşdırırıq. Hindistan qozuna batırırıq. Üzərinə bütün yaşıl fıstıq batıraraq xidmət edirik. Ardı »

DesertlərVişnəli Pudinq

Tərkibi

1 lt süd
3 yemək qaşığı düyü unu
1 stəkan şəkər tozu
1 yemək qaşığı kakao
1 yemək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 yemək qaşığı yumşaq marqarin
1 stəkan hazır vişnə sousu


Hazırlanması

Dərin bir qazana südü tökün. Şəkər tozu, düyü unu ,kakao, nişasta və vanili əlavə edin. Orta dərəcədə qarışdıraraq tündləşənə qədər bişirin. Pudinqi ocaqdan götürməmişdən əvvəl marqarini əlavə edib qarışdırın. Pudinqi götürüb ilıq olmağı üçün gözləyin. Sonra vişnə sousunu əlavə edib mikserlə 2-3 dəq çırpın. Sonra soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra xidmət edin. Nuş olsun. Ardı »

DesertlərKremli çiyələk şirnisi

Kremli çiyələk şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Çiyələk
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı qarğıdalı nişasta

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyu töküb təkrar qarışdırırıq. Kakao, qabartma tozunu və unu da qoyub son dəfə Ardı »

DesertlərPortağallı halva

Portağallı halva

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su bardağı üyüdülmüş un
2,5 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı süd
1 su stəkan portağal suyu
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
6 portağal

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər qovururuq. İçinə portağal qabığını rəndələyirik. Bir az qarışdırıb şəkər tozu tökürük və qarışdırmağa davam edirik. Portağal suyunu və südü soyuq olaraq tökürük və qarışdırırıq. Sousunu tamamilə verənə qədər ara ara qarışdırırıq. Sousunu çəkəndə qazı və qapağını bağlayıb dincəlməyə qoyuruq.

Xidmət Ardı »

DesertlərTiramisu (italyan mətbəxi)

Tərkibi:

4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)


Krem üçün: Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Savoyardiləri (hazırlanma qaydası burada) soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, Ardı »

DesertlərQaragiləli çörək li şirni

Qaragiləli çörək li şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Duzsuz çörək
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
3 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

3 su b. Su
1 su b. Toz şəkər
300 q. Qaragilə
3 şorba k. Nişasta

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1 su b. Toz şəkər
3 su b. Su

İÇİ:

Duzsuz çörək parçalarını düzbucaqlı şüşə soba qapının zəmininə diziyoruz. Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, unu və nişasta qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Labne pendirini qoyuruq Ardı »

DesertlərSüdlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

Südlü fındıqlı Kadayıf şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

3 yuxa
300 q tel kadayıf
1 su stəkanı fındıq
125 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı toz şəkər
4 su stəkanı süd

İÇİ:

Sim kadayıf-ı bıçaqla incə nazik doğrayırıq. Dəzgaha kadayıf-ları xırda-xırda-yırıq və yaymırıq. Dəzgaha yuxa etdiririk və ortadan ikiyə kəsirik. Yarım yuxa geniş hissəsinə uzununa kadayıf qoyuruq. Fındığı iri qırılmış hala gətiririk və kadayıf-ın üstünə səpirik. Yuxan iki uzun kənarını kadayıf-ın üzərinə qatlayırıq və sıx bir rulon şəklində bükürük. Əldə etdiyimiz rulonu 1 barmaq qalınlığında dilimdir. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Yağlı kağız Ardı »

DesertlərBadamlı moruqlu desert

Badamlı moruqlu desert

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
Ustasından un ölçüsü

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

500 q. Moruq
1 çay b. Toz şəkər
1 çay b. Su
1 şorba k. Nişasta
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı Ardı »