Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərÇiyələk souslu rəvani

Çiyələk souslu rəvani

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı üyüdülmüş un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı un

SOSU ÜÇÜN:

500 q çiyələk
1 su stəkanı su
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı toz şəkər
2,5 su stəkanı su
Yarım limon

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Üyüdülmüş unu, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Spatula-la köpüyünü endirmədən havaya qaldıraraq qarışdırırıq. Yağlanmış şüşə soba qabına xərci tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik Ardı »

DesertlərBananlı isti halva

Bananlı isti halva

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq halva
1 su stəkanı süd
1 kasa yaşıl fıstıq
2 banan

İÇİ:

Halva qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə südü idarəli bir şəkildə tökürük və halvanı əzirik. Saxsı qab halva bölüşdürürük. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Üstü qızaranda sobadan alırıq. Üstünə banan kəsiyi qoyuruq, yaşıl fıstıq səpirik və xidmət edirik. Ardı »

DesertlərMoruqlu fındıqlı güllaç

Moruqlu fındıqlı güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

12 güllaç yarpağı
12 su b. Süd
2 su b. Toz şəkər
2 su b. Hindistan qozu
1 su b. Şəkər kirşanı
1,5 su b. Fındıq
2 şorba k. Gül siropu

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq
Moruq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu də tökürük və qaşıqla yüngül qarışdıraraq qızdırırıq. Qızılgül şərbətini əlavə edirik, qarışdırırıq. Şəkər əriməsi üçün ilıq konsistensiya gəlməsini gözləyirik. Altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyutmamalı ilıq daha soyuq olmalıdır. Morugu şəkər tozu və qarğıdalı Ardı »

DesertlərLimonlu pudinq

Limonlu pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta
2 limon

İÇİ:

Südü, şəkər tozu, unu, nişasta və düyü ununu qoyuruq. Ocaga alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda içinə limon qabığını rəndələyirik. 1 limon suyunu da sıxırıq və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Təkrar qaynayanda xidmət kasalarına bölüşdürürük. Soyuyanda üzərlərinə limon dilimi və nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

DesertlərŞaftalılı Ramazan şirnisi

Şaftalılı Ramazan şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay b. Toz şəkər
Yarım çay b. Süd
Yarım çay b. Zeytun yağı
1 şorba k. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
Ustasından un ölçüsü

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su stəkanı toz şəkər
3 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
1 pk. Vanil
2 şorba k. Labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

5 şaftalı
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Südü və zeytun yağını tökürük. Çalmağa davam edirik. Kakao, vanili Ardı »

DesertlərVişnəli dilimli peçenya şirnisi

Vişnəli dilimli peçenya şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket kedidil-i biskvit
1 su stəkanı süd

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

SOSU ÜÇÜN:

400 q albalı
5 xörək qaşığı şəkər tozu
2 xörək qaşığı nişasta
2 su stəkanı su

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq.

Düzbucaqlı şüşə soba qabına kedidil-i biskvitləri düzürük. Üstünə qaşıqla soyuq süd tökərək isladırıq. Üzərinə tökürük və Ardı »

DesertlərBöyürtkənli çörəkli desert

Böyürtkənli çörəkli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 paket duzsuz qızarmış çörək
1 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Böyürtkən

İÇİ:

Duzsuz çörəkləri düzbucaqlı şüşə soba qabına diziyoruz. İslatmaq üçün, 1 su stəkanı toz şəkəri kiçik bir qazana tökürük. Zəif odda karameldə olana qədər əridirik. Üzərinə 2 su stəkanı soyuq su tökürük və qarışdırırıq. Karamel suyu çörəklərin üzərinə gəzdirərək tökürük.

Kremi üçün, südü qazana Ardı »

DesertlərPankek

Pankek

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı kərə yağı
8 xörək qaşığı un

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

3 banan
Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Kərə yağını tavada əridirik və soyuduruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. İçinə südü və şəkər tozu tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərə yağını, qabartma tozunu və vanili qoyuruq. Unu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Xərcimiz, krep xərcindən bir az da tünd olmalıdır. Teflon tava, bir az yağlayırıq. Qaşıqla yavaş-yavaş balaca girdə xərc tökürük. Qaşıqla üstünü düzəldərək yayırıq. Pankeklerin Ardı »