Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərÜyüdülmüş unlu çörəkli şirni

Üyüdülmüş unlu çörəkli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Duzsuz qızarmış çörək
1 su b. Toz şəkər
2,5 su b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
7 şorba k. Üyüdülmüş un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
1 pk. Vanil
1 su b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Karamel sos

İÇİ:

Qızarmış çörəkləri düzbucaq soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavada, zəif odda əridirik .Yanmamasına
diqqət göstəririk. Taxta qaşıqla qarışdırmaq. Maye hala gəlib qaynayanda isti su tökürük. İlk su verəndə sıx bir qaynama yaranacaqdır, tökərkən diqqətli olmalıyıq. Taxta qaşıqla qarışdırırıq. Karamel tamamilə əriyib qaynayanda çörəklərin üstünə tökürük.

Ardı »

DesertlərDoşablı un halvası

Doşablı un halvası

MATERİAL SİYAHISI:

5 su stəkanı un
5 su stəkanı su
5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qoz
200 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağı
1 su stəkanı doşab

İÇİ:

Unu qazana qoyuruq və qovurmaya başlayırıq. Unun qızardılmış qoxusu çıxmağa başlayanda içinə qozları əlimizlə xırda qıraraq əlavə edirik. Ayrı bir qazana şəkər tozu, mürəbbə və suyu tökürük. Şirələrimizi bu qazanda qarışdıraraq bişiririk.

Unumuz yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Taxta qaşıqla qarışdırırıq. Şərbətini tamamilə çəkəndə yaxşı qarışdırıb altını bağlayırıq və qapağını da bağlayaraq dincəlməyə qoyuruq. Halva-yımız dincələndə dondurma qaşığı top şəklində alıb kağız Ardı »

DesertlərSobada vanilli südlü aş

Sobada vanilli südlü aş

MATERİAL SİYAHISI:

2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
7 şorba k. Düyü
2 pk. Vanil
2 yumurta sarısı
3 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü və toz şəkəri böyük bir polad qazana tökürük və zəif odda bişiririk. Ara ara çırpma teliylə qarışdırırıq. Düyü dağıdırıq və ayrı bir qazanda qaynadırıq. Şəkəri çatanda südün içinə vanili qoyuruq. Bir daşım qaynayanda, yaxşıca suyunu çəkmiş olan pörtmüş düyü də qoyuruq. Qarışdıraraq qaynamağa qoyuruq. Bir kasaya yumurta sarılarını ayırırıq.

Üzərinə nişasta qoyuruq. Bir az da su əlavə edərək çırpma teliylə qarışdırırıq. Ayran konsistensiya gətiririk. Bu qarışığı yavaş-yavaş qazana tökərkən bir tərəfdən Ardı »

DesertlərUn halvası

Un halvası

MATERİAL SİYAHISI:

3 su bardağı üyüdülmüş un
3 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı süd
2 su stəkanı su
2 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
150 q kərə yağı
1 çay stəkanı ayçiçek yağı

İÇİ:

Yayvan polad qazana dolmalıq fıstığı və üyüdülmüş unu qoyuruq. Duru yağı tökərək qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi tündləşənə qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.

Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını da bağlayaraq dincəlməyə qoyuruq. Halva ılıyınca Ardı »

DesertlərKeşkül

Keşkül

MATERİAL SİYAHISI:

7,5 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
3 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 su b. Toz badam
1 su b. Hindistan qozu
1 yumurta sarısı
Toz yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu, nişasta əlavə edirik. Yumurta sarısını əlavə edirik. Hind qozundan və toz badam 2 qaşıq qədər qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda servis qabına ya da kasalara dilənçi çanağı tökürük. Soyumağa qoyuruq. Üzərini, yaşıl fıstıq, hindistan qozu və toz badamla bəzəyirik. Ardı »

DesertlərVişnəli üyüdülmüş un keksi

Vişnəli üyüdülmüş un keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
6 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı şəkər

ALBALILI SOSU ÜÇÜN:

500 q albalı
2 su stəkanı su
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Albalı sosu üçün, albalı tumlarını çıxarırıq və doğrayıcıdan püre halına gətiririk. Albalı püresini, suyu, şəkər tozu və nişasta bir qazana qoyuruq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ürək şəklindəki qəlibi duru yağla yağlayırıq. Albalı sousunu qəlibə tökürük və soyumağa qoyuruq.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Üyüdülmüş unu, nişasta və şəkər tozu əlavə Ardı »

DesertlərKaramelli biskivit

Karamelli biskivit

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Pişik dili biskvit
1 su b. Süd

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
2 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Un

ÜZƏRİNƏ SÜRMƏK ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

SOSU ÜÇÜN:

1 su b. Toz şəkər
1 pk. Krem (200ml).

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, nişasta və unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kedidil-i biskvitləri düzbucaqlı şüşə soba qabına diziyoruz. Üstünü 1 stəkan su ilə isladırıq.

Kremi da üzərində gəzdirərək tökürük və Ardı »

DesertlərVafli

Vafli

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su stəkanı süd
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 xörək qaşığı şəkər tozu
8 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Banan
Kivi
Yaşıl fıstıq
Qaragilə
Sürülə şokolad

İÇİ:

Yumurtaları qırırıq, şəkəri əlavə edib çırpma teliylə çalırıq. Südü, duru yağı, əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırırıq. Qabartma tozunu və vanili da əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, yaxşıca qarışdırırıq.

Waffle aparatını taxıb istiləşməsini gözləyirik. Duru yağla aparatının üst və alt hissəsini yağlayırıq. Waffle xərcindən qaşıqla cihaza tökürük. Qapağını Ardı »