Desertlər → Çiyələkli çörək şirnisi
MATERİAL SİYAHISI:
12 ədəd qızarmış duzsuz çörək
1 su stəkanı toz şəkər
1,5 su stəkanı su
KREMİ ÜÇÜN:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
3 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:
600 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 su stəkanı su
İÇİ:
Qızarmış duzsuz çörəkləri düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavaya qoyuruq və zəif odda əridirik. Şəkər karameldə olanda suyunu veririk və qarışdırırıq. Çörəklərin üzərinə karamel sousu tökməklə isladırıq.
Ardı »