Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərÇiyələkli çörək şirnisi

Çiyələkli çörək şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

12 ədəd qızarmış duzsuz çörək
1 su stəkanı toz şəkər
1,5 su stəkanı su

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
3 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÇİYƏLƏK SOUSU ÜÇÜN:

600 q çiyələk
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 su stəkanı su

İÇİ:

Qızarmış duzsuz çörəkləri düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavaya qoyuruq və zəif odda əridirik. Şəkər karameldə olanda suyunu veririk və qarışdırırıq. Çörəklərin üzərinə karamel sousu tökməklə isladırıq.

Ardı »

DesertlərŞokalad souslu pudinq

Şokalad souslu pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım paket pişik dili biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta

İSLATMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı şəkər
1 çay stəkanı süd

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şokolad sos

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və kakao da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq.

İslatmaq üçün, südü və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyub qızdırırıq. Zəmininə soyuducu poşet-i etdirdiyimiz baton keks qəlibinə üyüdülmüş unlu kakaolu kreminin 3te 1ini tökürük. 6 dənə kedidil-i Ardı »

DesertlərBalqabaqlı tort

Balqabaqlı tort

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 şorba k. Un
1 pk. Vanil

BAZA ÜÇÜN:

900 q. Balqabaq
1 çay b. Toz şəkər
Yarım çay b. Su
1 pk. Petibör biskvit

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
Hindistan qozu
Qoz

İÇİ:

Balqabağı xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana qoyuruq, şəkər tozunu əlavə edirik. Yarım çay stəkanı su əlavə edirik və zəif odda 45 dəqiqə bişiririk. Bişən balqabağı süzürük və bir qaba alırıq. İlk temperaturu çıxanda içinə biskvitləri qırırıq. Balqabaq xərci qarışdırırıq. Balqabağı da biskviti Ardı »

DesertlərBiskivitli pudinq

Biskivitli pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

6 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
Yarım paket kakaolu petibör biskvit

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şokolad sos
Çiyələk

İÇİ:

Pudinqi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ortası deşik tort qəlibin içinə soyuducu poşet-ini qayçıyla kəsib qəlibə yayırıq. Üzərinə fırçayla duru yağ sürürük. Qəlibə pudinqi tökürük. Biskvitləri ikiyə sındırıb şirininin üzərinə aralı olaraq batırırıq. Bu şəkildə soyumağa qoyuruq. Biskivitmiz soyuyanda boşqaba tərsinə çeviririk.

Çiyələkləri təmizləyib Ardı »

DesertlərŞokaladli biskivit

Şokaladli biskivit

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 paket petibör biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı krem
160 q şokolad

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremin altını yumanda labne pendirini əlavə edirik və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq.

Şüşə düzbucaq soba qapının zəmininə 1 zaman biskvit düzürük. Üzərinə kreminin yarısını tökürük. Üzərinə təkrar biskvit düzürük və qalan kremi töküb düzəldirik. Ən Ardı »

DesertlərKaramelli pudinq

Karamelli pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
1,5 su b. Toz şəkər
1 su b. Su

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını duru yağla yağlayırıq. Keks Ardı »

DesertlərDesert

Desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 yumurta sarısı
2 şorba k. Kakao
2 şorba k. Un
1 pk. Bitter şokolad
1 şorba k. Kərə yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

KEKSİ ÜÇÜN:

2 yumurta
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Su
1 pk. Qabartma tozu
2 şorba k. Un
1 şorba k. Kakao

İÇİ:

Süd, şəkər, yumurta sarısı, kakao və unu qazana qoyub ocağın üzərinə alırıq. Çırpma teli ilə qarışdırırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanadək qədər bişiririk. Dibi tutmaması üçün tez-tez qarışdırırıq. Bişəndən sonra altını bağlayırıq. Kərə Ardı »

DesertlərKaramel souslu keks

Karamel souslu keks

5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet toz şəndi
1,5 çay stəkanı süd

KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı şəkər
1,5 su stəkanı krem

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə 3-5 dəqiqə qədər köpükləndiririk. Toz badamı, unu, qabartma tozu və vanili əlavə edirik. Mikserlə yenidən çalırıq. Yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına xərcimizi tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 50 dəqiqə bişiririk.

Şərbəti üçün; Südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük. Şərbəti Ardı »